Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 квітня 2021, 18:03
3905
12

Шахаб приніс Зорі перемогу над своїм колишнім клубом

«Зоря» обіграла «Олімпік», з яким у середу зіграє знову

| Оновлено 25 квітня 2021, 18:03
3905
12
Шахаб приніс Зорі перемогу над своїм колишнім клубом
© ФК Зоря

В даний момент в чемпіонаті України важко знайти матч, в якому відразу обом колективам по-справжньому нічого не було б потрібно. І нехай на горизонті потихеньку маячить відпустка, більшість команд все ще вирішують свої турнірні завдання. Ось і в першому недільному протистоянні Прем'єр-ліги між собою зчепилися клуби, яким мріяти про відпочинок на теплих пляжах поки рано: у «Олімпіка» в розпалі боротьба за виживання, у «Зорі» — за єврокубки.

Статус фаворита зустрічі змусив луганців з перших же хвилин притиснути опонента до своїх воріт. Швидкісні дані Аллах'яра і Кочергіна раз по раз дозволяли створювати моменти, один з яких вже на 12-й хвилині призвів до фолу Зотька у власному штрафному. Суддя, не роздумуючи, поставив пенальті, а Юрченко впевнено його реалізував. Забитого гола «Зорі» виявилося замало, тому підопічні Скрипника продовжили душити візаві.

Ближче до екватора 45-хвилинки господарі збавили темп і послабили пресинг, і «Олімпік» став періодично вибігати в контратаки. Правда, доводити їх до удару для передостанньої команди ліги виявилося непосильним завданням. Василь відверто нудьгував у воротарському, спостерігаючи за тим, як партнери шукають дорогу до другого голу.

Розмова з Калитвинцевим в перерві помітно перевернула гру, адже вже на другу половину гості вийшли куди більш сміливими. Ряд перспективних підходів до воріт боснійця закінчився фолом і, як підсумок, ще одним пенальті. Каргбо виконав не гірше за Юрченка, чітко уклавши м'яч в кут — 1:1.

Неприємні зміни на табло змусили «Зорю» прокинутися, однак без свіжих ніг придумувати попереду щось небезпечне не виходило. Щоб це змінити, Скрипник дістав козир і кинув в бій дует Луньов-Шахаб, який вже через 4 хвилини доставив м'яч у сітку. Перший асистував, другий — класним ударом низом прошив Кічака.

У заключні 10 хвилин шансів у «Олімпіка» виправити ситуацію практично не було. З усім, що склад намагався організувати, «Зоря» справлялася без будь-яких проблем. Чи стосується це тільки періоду перед фінальним свистком? Напевно ні. Весь поєдинок проходив під контролем фавориту, і якби не подарований ними пенальті, навряд чи б рахунок вдалося розмочити. Свій же гол з гри «Зоря» забила, а крім цього, створила ще купу моментів. Так, легкою дану перемогу назвати не можна, але те, що вона абсолютно заслужена — факт.

Українська Прем'єр-ліга. 23 тур.

«Зоря» - «Олімпік» - 2:1.

 Юрченко, 12 (пен), Шахаб, 71 - Каргбо, 54 (пен.)

 Кабаєв, 23, Фаворов, 54 - Екра, 33.

«Зоря»: Васіль, Фаворов, Вернидуб, Абу Ханна, Жуніор, Назарина, Кочергін, Юрченко (Іванісеня, 77), Кабаєв (Луньов, 67), Гладкий (Шахаб, 67), Аллах'яр (Руфаті, 90+2).

«Олімпік»: Кічак, Драме, Зотько, Лебеденко, Бабенко, Беніто (Каргбо, 46), Екра (Таллес, 46), Пасіч Є., Тейшейра, Політило, Нкенг.

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадион: «Славутич-Арена» (Запорожье).

ЗОРЯ - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
Бронза все ближе, но можно и на серебро замахнуться
viktor77
Нужные очки ,молодцы
RomanEnakievo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BekXanov
Можно с уверенностью поздравить Зарю с заслуженным как минимум 3 местом)
Sunrise
Переиграли полностью, реализация хромала.
Важный матч в среду. Можно облегчить себе финиш чемпионата и отдохнуть перед финалом. Получится ли - это вопрос. Обычно Заря лёгких путей не ищет
axylinam
Калитвинцев очень круто тренирует
Людмила Павловська
Хотелося б второе.
DSH88
Как для ЛЕ без разницы кто займет 3 место. Так как всё одно пркакают. Ну нет у нас к сожалению кроме ДК и ШД команд для ек. Ждем Ярика через пару лет , а пока ...
тор
Теперь может быть неожиданным только ТРЕТЬЕ место Колоса.))