Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 квітня 2021, 20:38
12913
17

Чому Селезньов не грає, а Лисенко, Чурко і Мілько грають?

Думки з приводу недомовленості, що виростала в подвійні стандарти «Колоса»

| Оновлено 24 квітня 2021, 20:38
12913
17
Чому Селезньов не грає, а Лисенко, Чурко і Мілько грають?
ФК Колос. Євген Селезньов

Недомовленість - дама сама по собі погана і вітряна. Але, окрім усього іншого нехорошого, вона ще й плодить їжу для домислів. Бути може, початкова позиція виглядає ледве не чеснотою, але коли в цій позиції є червоточина в вигляді неповної картини, ми дозволяємо собі варіювати поняттями. А то і зовсім підміняти їх. Погоджуся, що плодити чутки - справа остання, але, в той же час, змушений констатувати, що найчастіше в нашому футболі - а мова далі йтиме саме про нього - чутки і домисли народжуються не стільки від цікавості, скільки від небажання/невміння першоджерела подавати інформацію. Чи правильно реагувати на резонансну подію.

За прикладом далеко ходити не потрібно. Зізнаюся, був неприємно здивований як самою інформацією в одному з вітчизняних електронних ЗМІ щодо поведінки кількох гравців «Колоса» в нічному поїзді, так і офіційною реакцією з цього приводу клубу з Ковалівки. Те, що прочитав відразу - в матеріалі колеги Марії Шевчук, залишило не найприємніший осад. Судячи з викладеного, Лисенко, Чурко і Мілько поводилися неналежно. Якщо не сказати грубіше. Трохи пізніше інше наше ЗМІ пролило таке-сяке світло на цю ж тему. Виявилося, що четвертого квітня в поїзді Ужгород - Київ вищезгадане тріо з «Колоса» вело себе не настільки зухвало. Так, їхня поведінка все одно не дотягувала до «високих критеріїв справжніх спортсменів, які повинні показувати приклад іншим, перш за все, молоді», але, вибачте, на «хуліганку» вона теж не тягнула. Від своїх особистих джерел вдалося дізнатися, що «порушення громадського порядку» трьома досвідченими гравцями «Колоса» дійсно було. Але, знову-таки, це порушення можна кваліфікувати як «порушення режиму тиші».

Ці самі мої джерела - люди добре поінформовані, знайомі не з чуток з ситуацією в ковалівському клубі. Але все одно, хіба їхні слова можуть претендувати на істину останньої інстанції? Та ні, звичайно ж. Ситуацію мав прояснити футбольний клуб «Колос». Ну, тому що ситуація з тієї опери, яка може заплямувати клуб. До того ж, досі свіжа в пам'яті мильна історія з колишнім (чи не колишнім - спробуй розберися) форвардом «Колоса» Євгеном Селезньовим.

***

І що ж ми дізналися на задану тему «з вуст» офіційного сайту ФК «Колос»? Та нічого! Більш того, як на мене, ситуація після «роз'яснення» стала ще більш заплутаною. З прочитаного можна зрозуміти лише одне: з приводу інциденту ніхто в клуб не звертався. Тобто, ні правоохоронні органи, ні журналісти, ні «Укрзалізниця», ні навіть «інші учасники даної ситуації». А решта - суцільна казуїстика і химерність. У клубі вважають підхід журналістки «неприпустимим», отже, коментувати ситуацію не вважають за потрібне. Але при цьому «Колос» «засуджує будь-яку протиправну і аморальну поведінку». Ну і апогей словоблудства: в «Колосі» переконані, що «відновлення справедливості за рахунок породження іншої несправедливості є теж аморальним».

Скажіть на милість, як повинен трактувати цей документ пересічний уболівальник? Однозначно - як фількину грамоту, вже вибачте за прямоту. З іншого боку, клуб вибачається перед своїми уболівальниками за те, що «змушені спостерігати за подібними ситуаціями». Загалом, офіційний сайт «Колоса» якщо і зробив щось по темі, що цікавить, так це, хіба що, заплутав ситуацію до межі. Тому не дивно, що у вболівальницьких колах почали з'являтися свої версії того, що відбувається - часом страшні за своєю банальністю, а часом і просто смішні. Ось вона, недомовленість в самому оптимальному вигляді. Якщо «Колос» саме цього домагався, він це і отримав.


ФК Колос. Вадим Мілько і Володимир Лисенко

У підсумку вимальовується наступна картина маслом. На календарну гру проти «Ворскли», яка є фактично першою після «оприлюднення» пригод бравої ковалівської трійці в нічному поїзді, головний тренер «аграріїв» Руслан Костишин вніс двох в стартовий протокол матчу. Лисенка не вніс тому, що той був дискваліфікований, хоча особисто мені здається, що форвард точно зіграв би, якби не дисциплінарне покарання. Як і його два «партнери», котрі вийшли на поле зі стартових хвилин. Цей факт сам по собі не вважався б таким неоднозначним, якби трохи раніше, на самому початку другого кола, Руслан Костишин не засадив би на лавку досі головного бомбардира команди Євгена Селезньова, якого в підсумку прибрали з заявки команди на другу частину сезону. Причина, через яку відбувся «бан» досвідченого нападника - нібито теж «порушення спортивного режиму». Але і в тому випадку скільки-небудь офіційної інформації «Колоса» прочитати або почути не вдалося. Крім того, що Костишин-старший відрізав, що тема Селезньова для нього і клубу закрита, «навіть якщо гравці «Колоса» не реалізують десять пенальті».

Інформацію про те, що трапилося на турецьких зборах «Колоса» всі ми дізнавалися по крупицях. Від «добре поінформованих джерел», але ніяк не з офіційних. З питання фактичного відрахування «Царя» з клубу від цього самого клубу досі немає роз'яснення. Зате вся футбольна Україна в курсі, що там, на зборах, Селя в стані, скажімо так, «не зовсім адекватному», посварився з головним тренером. Скажу більше - нібито послав того подалі.

Ясна річ, що поважаючий себе наставник такого ставлення «зажратої зірки» терпіти не буде. Костишин і не терпів. Тому і з'явився ультиматум до президента клубу «або він, або я». І в більшості своїй наша футбольна громадськість зайняла сторону головного тренера. Хоча і продовжувала губитися в здогадах, бо офіційних коментарів клубу не було. Зате Селезньов своєї правди не віщував, хіба що, в ранковому прогнозі погоди.

***

В принципі, історія протистояння Селезньов - Костишин досить швидко забулася б. Вона вже почала забуватися. Якби не інцидент в нічному поїзді. Цей інцидент був прокоментований «Колосом» таким чином, що лише дав усім бажаючим поштовх для уяви і пересудів. І на даному етапі виникає дуже прямолінійне, але від того не менш логічне запитання: виходить, що головного тренера «Колоса» його підопічним посилати не можна (точніше, небажано), інакше обов'язково позбудешся роботи, але ось жінок з сусіднього купе підопічним Костишина посилати можна безболісно і безбоязно. Упевнений, що подібне питання виникло не тільки у мене. Як і умовивід про подвійні стандарти клубу з Ковалівки...

...І нічого подібного не було б, якби «Колос» оперативно і нормально реагував на події, пропонуючи в якості версії не катрени Нострадамуса, а чітку інформативну позицію. А оскільки цього не відбувається, в справу включається її величність недомовленість. І муха моментально перетворюється на слона.

Ковалівці, ви дуже круто граєте на футбольному полі, знову реально претендуєте на єврокубки, але чому тоді ви такі слабкі за межами футбольного поля?        

        

Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 31
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання-мінімум

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
cucumber
мне кажется руководство колоса решило, что кормилец слишком дорого им обходится.
funcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Володимир Ляшенко
Мабуть Сєля порушував субординацію. Йому треба було бухать з Костишиним.
keegan
Их никто насильно не заставлял брать в команду Селю,оказывается там бухать можно,главное тренера не посылать подальше
Alexey Antonenko
Ибо его престарелая польза - забивать с пенальти в отличии от остальных. Такая себе короче польза.
FidanFCCO
Та потомучто Костишин идиот,вот и всё!!
тор
Милько 2 игры подряд забил, а Чурко только что Ворскле.
Владимир Копяк
По поводу слухов и информации с "достоверных источников". Когда Селезнева попросили с команды, я на Привозе слышал,что Селю убрали совершенно за другое, более криминальное,чем просто послать главного тренера на три буквы. Потому и такая круговая порука в виде закрытых ртов, ведь человек мог на нары залететь. Повторюсь, это говорили на Привозе.... Но осадок остался,думай что хочешь.. Селезнев стал токсичным, с ним никто не хочет иметь дело, ну,может быть, в какую-то городскую команду, ради поржать, и могут взять ...
Artyom_I
Пиво выпил Селезнев - нарушение спортивного режима. Выпили пива Лысенко, Милько, Чурко, шумели и ломились в трусах в соседнее купе - норм!
umnuy2
селя докую пистел...а это зло
Viktor Krichevskii
Сами разберуться...
zzg77
Возможно Селя ломился в купе Костышина!!
Kevko
Василенко спасибо за эту статью.
Костышин и клуб - откровенно позорное поведение.
alex73776
верните кормильца!ему еще рекорд побить надо!а те три алкаша пить не умеют,но целовать ноги руководству клуба видимо умеют!
Fangold
Тому що дешевше, хулінеясно?
dd dent
Как вариант: потому шо д лб еб