Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 01 лютого 2022, 13:51
27105
4

Буде спекотно. Топ-5 безкоштовних трансферів майбутнього літа

Sport.ua аналізує найгучніші чутки, що стосуються потенційних вільних агентів

| Оновлено 01 лютого 2022, 13:51
27105
4
Буде спекотно. Топ-5 безкоштовних трансферів майбутнього літа
Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі

Літнє трансферне вікно - мабуть, один з найбільш яскравих і цікавих періодів футбольного сезону. Саме в цей часовий відрізок топові клуби Європи намагаються проводити стратегічно найбільш важливі угоди, щоб мати можливість розраховувати на їх основі на певний результат.

Майбутнє літо навряд чи буде чимось серйозно виділятися на тлі колишніх аналогічних трансферних вікон. Хіба що коронавірус та фінальна частина Євро-2020 якимось чином позначаться на сумі «середнього чеку» на ринку. Але сьогодні не будемо говорити про зростаючі в арифметичній, а часом і в геометричній прогресії відступні, а виділимо найбільш інтригуючі угоди, які накльовуються на ринку вільних агентів.

Ліонель МЕССІ

Нинішній клуб: «Барселона»
Головні претенденти: ПСЖ, «Манчестер Сіті»

Один з двох беззаперечних геніїв сучасного футболу Ліонель Мессі прийдешнім літом виявиться на роздоріжжі. У 33-річного аргентинця закінчується контракт з клубом всього його життя «Барселоною», але нова угода з каталонцями поки так і не була укладена. Це дає привід клубам, що мають солідну фінансову подушку безпеки, вести переговори про можливе підписання Мессі. Зокрема, найбільш явними претендентами зараз на Ліонеля в пресі називаються арабські проекти з Франції та Англії - «Парі Сен-Жермен» і «Манчестер Сіті», відповідно.

В чутках про можливий від'їзд Мессі в інший клуб немає нічого дивного, тому що всі ми прекрасно пам'ятаємо гучну історію минулого літа навколо нині вже легендарного бурофакса, який аргентинець відправляв в офіс каталонського клубу. У ньому Ліонель повідомляв босам про бажання розірвати контракт в односторонньому порядку, щоб піти в іншу команду. Але тоді юридичні нюанси зіграли проти бажання Мессі, а затівати повномасштабну війну з «блаугранас» Ліонель не вважав правильним рішенням. В результаті аргентинець залишився допрацювати контракт до кінця, але хід його думок зараз залишається до кінця нез'ясованим.

Втім, в самій «Барселоні» також багато що змінилося з минулого літнього трансферного вікна. Перш за все, клуб отримав нового-старого президента. На заміну Жозепу Бартомеу, який встиг оскандалитися, прийшов Жоан Лапорта, з яким Мессі ніби як пов'язують хороші відносини. Більш того, Лапорта нібито готовий навіть надати аргентинському футболісту чіткий проект розвитку клубу, який хоче бачити Ліонель. Мессі прагне бачити «Барселону» сильною не тільки в Ла Лізі, а й в числі головних претендентів на перемогу в Лізі чемпіонів, і тільки в цьому випадку він буде готовий розмовляти про новий контракт. А вже якщо з цим щось не вигорить, то на «підстраховці» завжди є «Манчестер Сіті» та ПСЖ.

Давід АЛАБА

Нинішній клуб: «Баварія»
Головний претендент: «Реал»

Getty Images/Global Images Ukraine

Австрійський захисник Давід Алаба знаходиться в системі «Баварії» з 2008 року. У мюнхенській команді йому вдалося домогтися неймовірного прогресу, ставши одним з найсильніших беків сучасності. Втім, залишатися в «Баварії» й надалі Алаба не бажає. Його контракт з німецьким топ-клубом закінчується в кінці червня, і влітку Давід майже зі стовідсотковою ймовірністю покине Бундеслігу.

Після того, як стало відомо про це бажання Алаби, полювання за ним почали ледве не всі топ-клуби континенту. Їхати до французької Ліги 1, де щедрі умови Давіду був готовий запропонувати «Парі Сен-Жермен», футболіст відмовився, зосередивши погляди на двох іспанських грандах. У якийсь момент здавалося, що фаворитом за право підписати Алабу виявиться «Барселона», але в підсумку в каталонському клубі вирішили, що вимоги по зарплаті з боку австрійця надмірно завищені, а в команді існує перебір футболістів, через що здійснити ще й таку угоду буде неможливо.

У свою чергу, «Реал» вже усно не раз контактував з Алабою та його представниками на предмет укладення 4-річного контракту. Подейкують, що австрієць навіть дав попередню згоду на таку співпрацю, в ході якої зможе розраховувати на 12 мільйонів євро щорічно у вигляді зарплати. Нині саме «Реал» називають головним фаворитом за право підписати Алабу, тим більше, що для мадридського клубу посилення цієї позиції бачиться вельми актуальним питанням...

Серхіо РАМОС

Нинішній клуб: «Реал»
Головні претенденти: ПСЖ, «Манчестер Юнайтед»

Getty Images/Global Images Ukraine

Справа в тому, що прийдешнім літом Мадрид практично напевно залишить багаторічний лідер оборони «Реала» Серхіо Рамос. Якщо спиратися на джерела в іспанській пресі, то боси «бланкос» практично не сумніваються в тому, що 35-річний ветеран в липні віддасть перевагу отриманню статусу вільного агента, щоб самостійно розпоряджатися своїм футбольним майбутнім, тим паче, що завершувати футбольну кар'єру Серхіо поки не планує.

Про місце, де Рамос продовжить виступи поки немає жодної конкретики, але найбільш ймовірними можливостями для іспанського бека бачаться «Манчестер Юнайтед» та «Парі Сен-Жермен». Манкуніанці мають гостру потребу в гарному партнері для Гаррі Магуайра, тим більше, що за Рамоса не доведеться виплачувати відступні, та й в клубі вже мали досвід із запрошенням топового ветерана в особі Лорана Блана для посилення команди на пару сезонів.

Але все-таки головним фаворитом на підписання Рамоса нині називається «Парі Сен-Жермен». Після того, як парижани відпустили Тіаго Сілву, з їхніми оборонними редутами все не так добре, як хотілося б уболівальникам та керівництву клубу. Тому досвідчений центральний захисник - один з ключових трансферних пріоритетів для ПСЖ на літньому ринку. Рамос привабливий у всіх аспектах, плюс до всього це людина з менталітетом переможця, чого дуже не вистачає паризькій команді в аспекті боротьби за головний трофей Ліги чемпіонів.

Що чекає Серхіо Рамоса після закінчення контракту з Реалом? 

Хакан ЧАЛХАНОГЛУ

Нинішній клуб: «Мілан»
Головні претенденти: «Арсенал», «Ювентус»

Getty Images/Global Images Ukraine

Влітку 2017 року «Мілан» придбав у «Байєра» Хакана Чалханоглу за 23,3 мільйони євро, однак за чотири сезони турецький хавбек так і не виграв з «россонері» жодного трофея. Нинішній контракт Хакана з «Міланом» закінчується 30 червня, і поки питання майбутнього півзахисника залишається відкритим.

Керівництво «Мілана» хотіло б зберегти Чалханоглу в команді і на наступні сезони, але поки не може домовитися за умовами з самим футболістом. Справа в тому, що можливості «россонері» і побажання Хакана із зарплати поки занадто далекі один від одного. З чуток, «Мілан» готовий платити Чалханоглу 3,5 мільйони євро на рік, в той час, як турок хотів би отримувати мінімум 7 мільйонів. Такі вимоги Хакана цілком зрозумілі, оскільки в останні сезони йому вдається вдало виступати в «Мілані» і бути одним з беззаперечних лідерів команди.

Скористатися розбіжностями між «Міланом» і Чалханоглу вже готові в «Ювентусі» та «Арсеналі». Туринці, згідно даних італійської преси, вже усно контактували з представниками півзахисника і в цілому отримали позитивний меседж. В «Ювентусі» мають намір скористатися ситуацією, що Чалханоглу добре адаптувався до Серії А, а тому шукати добра від добра йому навряд чи варто. Конкуренція з боку «Арсенала» в цілому не виглядає для «Ювентуса» надто загрозливою, так як «каноніри», як і «Мілан», перебувають не в найкращому періоді своєї історії, але англійці готові платити турку, яким розраховують замінити Мартіна Едегора, адже оренда того з «Реала» наближається до завершення.

Джанлуїджі ДОННАРУММА

Нинішній клуб: «Мілан»
Головні претенденти: «Манчестер Юнайтед», «Челсі»

Getty Images/Global Images Ukraine

22-річний вихованець «Наполі» та «Мілана» Джанлуїджі Доннарумма дуже рано з'явився на топовому рівні, а тому давно перебуває «на радарах» найсильніших клубів континенту. Однак до нинішнього моменту жодному з багатіїв не вдавалося узгодити з «Міланом» суму трансферу голкіпера, тому як боси «россонері» хочуть залишити того в команді на довгі роки.

Прийдешнім літом, можливо, комусь із зацікавлених в послугах Доннарумми клубів таки вдасться перетягнути того під свої прапори. Справа в тому, що контракт Джанлуїджі з «россонері» закінчується 30 червня, а нову угоду сторони не можуть узгодити. Причини, по суті, ті ж, що і у випадку з Чалханоглу - клуб і футболіст по-різному бачать питання оплати праці. Цим фактом вже готовий скористатися «Манчестер Юнайтед», і, особливо, «Челсі», де нібито не бачать проблем в тому, щоб платити Доннаруммі по 10,5 мільйонів євро на сезон. З іншого боку, не варто забувати, що інтереси кіпера «Мілана» представляє агент Міно Райола, який відомий своїми надмірно скупуватими схемами переговорного процесу, спрямованими на отримання максимальної вигоди, як для клієнта, так і для себе самого. З цієї причини не можна виключати, що нинішній галас навколо Доннарумми є лише інструментом тиску на керівництво «Мілана», щоб те охочіше розщедрювалося на подальше утримання свого воротаря.

Червоно-чорні проблеми: Мілан ризикує втратити лідерів

 

Оцініть матеріал
(106)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzg77
Месси скорее всего останется в Барсе, Рамос пусть идёт куда хочет, он явно сдал в этом сезоне, Доннарумма уже года четыре как куда-то уходит, с его запросами по зарплате при таком уровне игры он вряд ли уйдёт, а вот Алаба, если пойдет в Реал, у которого огромные финансовые проблемы, явно прогадает, чтобы не было как с Бэйлом.
OKs100
Все понимают, что как игрок Месси будет только тянуть их команды на дно. Он умеет играть только если вся команда и руководство клуба играют на него.
Trasher311987
Я хочу это видеть стоячий гном просящий мяч в Манчестер Сити.
Я надеюсь шейхи 5 раз подумают прежде чем покупать Месси.