Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 квітня 2021, 03:50
2066
15

Серію поразок перервали в Харкові. Олімпік зіграв внічию з Маріуполем

Підопічних Юрія Калитвинцева підвела реалізація

| Оновлено 19 квітня 2021, 03:50
2066
15
Серію поразок перервали в Харкові. Олімпік зіграв внічию з Маріуполем
ФК Маріуполь

Другий раз у нинішньому сезоні «Маріуполь» вибрав в якості домашньої арени харківський стадіон «Металіст». Вперше це сталося в 20-му турі, коли підопічні Остапа Маркевича приймали «Інгулець». Тоді приазовській команді вдалося, нарешті, перервати восьмиматчеву безвиграшну серію і досягти перемоги з рахунком 4:3. Тож і цього разу маріупольці, звичайно ж, розраховували на успіх.

Що вже говорити про «Олімпік». Донецькі футболісти вже встановили свій клубний антирекорд, програвши 8 матчів поспіль, і скотилися на передостаннє місце в турнірній таблиці. Якщо справа і далі так буде продовжуватися, то саме вони стануть головними претендентами на пониження у класі.

Обидві команди активно розпочали зустріч. До третьої хвилині гості подали два кутових, другий з яких завершився ударом головою Зотька, але м'яч пролетів повз ворота. Господарі поля відразу відповіли непоганим ударом низом у виконанні Танковського - тут м'яч розминувся з воротами. А під кінець п'ятої хвилини рахунок в матчі було відкрито.

Це Топалов отримав точну передачу на хід на лівому фланзі атаки від Танковського і зробив простріл у воротарський майданчик. Ні захисники «Олімпіка», ні Кічак м'яч не дістали і Кулаков забивав його практично в порожні ворота.

Зрозуміло, що гості відразу пішли вперед великими силами, щоб відігратися. Атак вони провели досить багато, але більшість з них нічим небезпечним для «Маріуполя» не закінчилися. Не змогли «олімпійці» реалізувати і перспективний штрафний удар, призначений поблизу воріт опонентів на 20-й хвилині. Тейшейрі, а слідом за ним і Політилу, не вдалося пробити м'яч крізь частокіл ніг чужих і своїх гравців.

Втім на 25-й хвилині Тейшейра в боротьбі з Очеретьком заробив пенальті. До точки підійшов Нкенг і на наступній хвилині впевнено пробив у ціль. Кудрик реагував по удару, але відбити м'яч йому не судилося.

Забивши гол, «Олімпік» продовжив володіти ігровою перевагою і до кінця тайму міг вийти вперед у рахунку. Так, на 32-й хвилині після розіграшу кутового підступно бив Таллес, але Кудрик м'яч відбив на кутовий. За дві хвилини він же, отримавши пас від Тейшейри, завдавав ще один небезпечний удар з меж штрафного майданчика і знову воротар господарів не дозволив йому відзначитися. А на 44-й хвилині Пасіч вчасно підключився до атаки і сильно пробив. М'яч торкнувся поперечини і вилетів за межі поля.

Втім, перед самою перервою був непоганий момент і у «Маріуполя», коли після навісу з правого флангу Мишньов з близької відстані головою пробив вище воріт.

І другий тайм краще почала донецька команда. Особливо запам'яталася її атака на 54-й хвилині. Тейшера видав ідеальний пас вперед на Нкенга, той вибіг сам на сам з Кудриком і пробив. М'яч зачепив воротаря, але все одно летів у ворота. І тут маріупольців по-справжньому врятував від голу Биков. Він наздогнав м'яч і буквально з лінії воріт вибив його на кутовий. Ще в одному епізоді на 59-й хвилині відразу кілька гравців гостей дружно вибігали до воріт суперників. Пасічу справа треба було тільки виконати точну передачу комусь із них, однак на шляху м'яча опинився все той же Биков і знову вибив круглого за межі поля.

Далі гра проходила з перемінним успіхом. На атаку одних суперники відповідали своєю . Ближче до того, щоб вразити ворота у господарів поля були Бондаренко, Кірюханцев, Горбунов і Танковський, а у гостей - Тейшейра та Каргбо. Напевно, особливо прикро було останньому, коли форвард «Олімпіка» на 81-й хвилині, перебуваючи прямо перед воротами, просто не зумів головою влучити по м'ячу.

Розв'язка матчу ледь не наступила на 89-й хвилині. Грубо помилився Кічак, який послизнувся і невдало вибив м'яч в поле. Той опинився у Меліченка і гравець «Маріуполя» навісним ударом спробував перекинути м'яч через воротаря. Кічак сам же і виправив свою помилку, відправивши м'яч на кутовий.

В підсумку нічия 1:1. Швидше за все, обидві команди були не проти такого результату. «Олімпік», хоча знову не виграв, але вперше за дев'ять турів не програв і нарешті взяв одне очко. Для нього боротьба за виживання триває.

Українська Прем'єр-ліга. 22 тур.

«Маріуполь» - «Олімпік» - 1:1

Кулаков (5) - Нкенг (26, пенальті)

Кулаков (63) - Драме (47), Бабенко (56)

«Маріуполь»: Кудрик, Стасюк, Биков, Чоботенко, Кирюханцев, Мишньов, Танковський (Кащук, 88), Топалов (Меліченко, 82), Очеретько (Чех, 46), Бондаренко (Горбунов, 68), Кулаков

«Олімпік»: Кічак, Драме, Зотько, Лебеденко, Бабенко, Де Паула (Чогадзе, 79), Є.Пасич, Тейшейра, Політило, Нкенг (Завійський, 90), Каргбо

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

ОСК «Металіст» (Харків)

МАРІУПОЛЬ - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
funnycat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
VAD
А шо ж кротики не играли в Киеве домашнюю как в прошлом туре? соперник не той системы?
Tеllur
По-братски ... Очередное мыло.
То ли дело, играли во Львове, Ужгороде и Полтаве.
Dell Dnieper
Якщо подивитись на турнірну тпблицю, то схоже на договорняк....а на гру цих команд дивитись бажання немає
Fangold
Треба було поберегти газон в Харкові і перенести гру в якесь село