Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 квітня 2021, 02:55
12988
16

Прорвало! Минай нарешті забив і обіграв Десну

Закарпатська команда покинула останню сходинку турнірної таблиці

| Оновлено 18 квітня 2021, 02:55
12988
16
Прорвало! Минай нарешті забив і обіграв Десну
ФК Минай

Черговий тур Прем'єр-ліги розпочався під знаком аутсайдерів! Після вчорашньої перемоги «Львова» над «Олександрією» на останнє місце турнірної таблиці опустився «Минай». В Ужгороді команді Миколи Цимбала протистояла чернігівська «Десна». І несподівано програла, причому, як то кажуть - без питань.

«Минай» не знав смаку перемоги в останніх п'яти поєдинках, а не забивали закарпатці рівно 11 таймів - 495 хвилин ігрового часу. Здавалося б, зручний суперник для «сіверян», які ведуть боротьбу за «бронзу» чемпіонату. І «Десна» з перших хвилин пішла вперед великими силами. Стандарти та навіси з гри тримали в постійній напрузі оборону господарів. Однак перша ж вилазка «Миная» завершилася голом! Бойко пасом п'ятою запустив по флангу Кожанова, той прострілив на ближній кут воротарського. Але рвонувшийся до м'яча Ахмедзаде пробити не встиг - його збив Тамм. Рефері вказав на одинадцятиметрову позначку... А вирок чітко привів у виконання Нурієв, розвівши м'яч і голкіпера по протилежних кутках воріт - 1:0!

«Десна» дуже швидко прийшла до тями, але як тільки щільно притиснула суперника до воріт - пропустила контратаку. Саків прострілив зліва, Ахмедзаде п'ятою продовжив в центр штрафного майданчика. А Нурієв на замаху поклав на газон опонента і пробив в правий від себе кут - 2:0! Відзначимо, що це був десятий гол Анатолія в сезоні, і за цим показником він наздогнав лідерів бомбардирських перегонів - Циганкова і Кулача!

Друга половина гри розпочалася з чергового цебра холодної води на голови «сіверян». Пиняшко, що вийшов на поле в кінці першого тайму замість травмованого Кожанова, обігрався з Нурієвим і з гострого кута з ходу вколотив м'яч у дальню дев'ятку - красивий гол. До слова, це був третій (і, як виявилося, останній!) удар в площину воріт Литовки - воротар «Десни» так і не записав на свій рахунок жодного сейву. І тут же Нурієв міг оформити хет-трик, але на лінії воротарського з-під його ноги вибив м'яч Гітченко - а ворота перед форвардом були порожніми!

Втім, «Десні» вдалося повернути інтригу. Спрацював стандарт: Гуцуляк подав кутовий, а Імереков головою, з відхиленням корпусу, пробив під штангу - 3:1. Гості пішли вперед, проте чогось надпереконливого ​​так і не створили. Були удари, були сейви Поповича, штрафні та кутові. Але особливо небезпечних моментів біля воріт «Миная» не виникло, а чим менше часу залишалося до фінального свистка, тим менш переконливими ставали атаки гостей. Компенсований час взагалі пройшов на половині поля «Десни»!

3:1 - і «Минай», набравши 18 очок, піднявся на 12 місце в турнірній таблиці. 24 квітня команда їде в гості до «Дніпра-1». «Десна» з 36 очками залишилася на четвертій сходинці. Наступної суботи «сіверяни» зіграють в гостях проти «Львова».

Українська Прем'єр-ліга. 22 тур.

«Минай» – «Десна» - 3:1

 Нурієв (23, з пенальті, 39), Пиняшко (50) - Імереков (56).

 Тамм (23), Огіря (58), Волков (63), Картушов (77).

«Минай»: Попович - Маембе, Лопирьонок, Матіч, Саків - Кожанов (Пиняшко, 42), Ткачук (Мілевський, 79), Петрусенко, Бойко (Малепе, 79) - Нурієв, Ахмедзаде (Сніжко, 66).

«Десна»: Литовка - Конопля (Полегенько, 73), Імереков, Тамм (Гітченко, 46), Сухоцький - Домбровський (Чепуренко, 54), Огиря - Картушов, Арвеладзе (Волков, 54), Гуцуляк - Дегтярьов (Безбородько, 46).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину
Футбол | 26 квітня 2024, 20:55 3
Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину

В УАФ вирішили відкликати місце України у виконавчому комітеті УЄФА

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Paolo Maldini
В українському футболі врожай ( бабло) , на відміну від врожаю осіннього ( сільськогосподарського), збирають на весні...))))
обыкновенная игра
С Васей обыграли ФКА, Д-1 и Олимпик, но продули дома Львову с Ингульцом.)
Цымбал начал с Десны... А ведь Львов на выезде в запасе. ?
Зато как сейчас весело будет в Полтаве!
BekXanov
Минай демоны так лупонуть Десну!
ZAKARPATFAN
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gateway_enemy
От питання до таких тренерів, як Рябоконь. Невже, Вам, коуч-банді, за все футбольне життя, так і не дійшло, що в заключних турах аутсайдери лягають кістьми, аби тільки видряпати перемогу???
Страшного, можливо, і не сталось, але ж таким от клубам-раздолбаям прийдеться грати від України в ЄК. І що, коли в суперниках з'явиться умовна Брага чи Фейеноорд? Черговий обсерон вітчизняного футболу, а? ПЗДЦь...
lenares85
Да говорил что нужно присмотрется к играм Миная недаром там Севидов . Минай с его игрой выиграл 3-1 и у кого Десны которая борется за бронзу.
Sviatoslav Kudelych
Пару чемоданчиків, і Десна готова на все!
HAKUNA MATATA
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
rugby1970
вот милевское нажрется!!!