Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 11 квітня 2021, 14:33
10813
11

Під проливним дощем. Реал здолав Барселону в Ель-Класіко

Бензема відзначився чудовим голом п'ятою

| Оновлено 11 квітня 2021, 14:33
10813
11
Під проливним дощем. Реал здолав Барселону в Ель-Класіко
Getty Images/Global Images Ukraine

В іспанській Примері воскресла інтрига в боротьбі за чемпіонство. «Атлетіко» останнім часом почав помітно пробуксовувати. І тут як тут підтягнулися вони - вічні претенденти на золото і непримиренні суперники на полі - «Барселона» і «Реал». Від «матрацників» гранди відставали лише на одне і три очки відповідно, але в очному поєдинку комусь точно потрібно було втратити очки.

Вперше Ель-Класіко приймав невеличкий і затишний стадіон «Альфредо Ді Стефано», що знаходиться на клубній базі «Реала». І вперше в своїй кар'єрі поєдинок проти «блаугранас» в чемпіонаті пропускав Серхіо Рамос. 35-річний захисник продовжує відновлюватися після травми, отриманої під час перебування в таборі збірної Іспанії. Додавало головного болю Зінедіну Зідану і відсутність другого основного центрбека, Рафаеля Варана, який підхопив коронавірус, також заліковує пошкодження правий латераль Дані Карвахаль.

Були проблеми зі складом і у Барси. Філіппе Коутіньйо і Ансу Фаті також були не помічниками в цьому матчі. Втім, без них каталонці вже провели чимало вдалих ігор.

Але ось вдалим початок зустрічі для Барси точно ніяк не назвеш. Так, команда Рональда Кумана більше тримала м'яч, але до небезпечних моментів їм було так само далеко, як від Мадрида до Каталонії. А ось «галактікос» свого не втратив. На 13 хвилині матчу Вальверде обіграв захисника і віддав на хід Васкесу, той прострілив на Бензема і француз п'ятою переправив м'яч у ворота - не гол, а справжня краса!

А на 28-й хвилині «Реал» і зовсім шокував суперника. Вінісіус заробив небезпечний штрафний. І Кроос завдяки кільком рикошетам подвоїв перевагу своєї команди. Що вже говорити - два удари у ствір - два голи. Гості ж свій перший удар по воротах господарів завдали аж на 45 хвилині - Мессі з кутового примудрився влучити в дальню від Куртуа стійку.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після перерви «блаугранас» знову захопили перевагу. Ось тільки на відміну від першого тайму «Реал» вже не був настільки яскравий в атаці. На полі з'явився Грізманн і Барса почала тиснути. Моменти стали з'являтися один за іншим. Кілька разів господарів рятував Куртуа. Мессі, Альба і Дембеле не змогли пробити кіпера суперника. А ось Мінгеса все ж відквитав один гол - захисник гостей в один дотик переправив м'яча у ворота після прострілу з лівого флангу - 2:1.

Барса мала ще кілька шансів відзначитися. Але чи то проливний дощ, чи то Куртуа, чи то невезіння завадили відбутися нічиєї. На 89 хвилині Каземіро сфолив на Мессі і отримав жовту, а через хвилину повторив подібне на Мінгесі і відправився відпочивати. А на останніх секундах до воріт Куртуа прибіг навіть Тер Штеген і в цій же атаці «блаугранас» влучили в поперечину. Буквально тут же пролунав фінальний свисток.

«Реал» перемагає і зрівнюється за набраними очками з «Атлетіко», який у цьому турі зіграє з «Бетісом».

Чемпіонат Іспанії з футболу. Прімера. 30-й тур

«Реал» - «Барселона» - 2:1

 Бензема, 13, Кроос, 28 - Мінгеса, 60

 Каземіро, 89 - Педрі, 22, Араухо, 26, Начо, 69, Альба, 84

 Каземіро, 90 (друга жовта картка)

«Реал»: Куртуа, Лукас Васкес (Одріосола, 43) Мілітао, Начо, Менді, Каземіро, Кроос (Іско, 72), Модріч, Вальверде (Асенсіо, 61) Вінісіус (Марсело, 72) Бензема (Діас, 72)

«Барселона»: Тер Штеген, Дест, (Грізманн, 46) Араухо (Моріба, 72), Ленгле, Альба, Мінгеса, Бускетс (Роберто, 65), де Йонг, Педрі (Бретуейт, 81), Дембеле (Трінкан, 81) Мессі .

Арбітр: Хесус Хіль Мансано

Стадіон: Альфредо Ді Стефано, Мадрид

РЕАЛ-БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скаути Манчестер Сіті переглядатимуть воротаря збірної України
Футбол | 19 березня 2024, 00:40 0
Скаути Манчестер Сіті переглядатимуть воротаря збірної України

В поле зору скаутів чемпіона Англії потрапив голкіпер юнацької збірної України U-19 Давид Фесюк

За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну
Футбол | 18 березня 2024, 15:43 7
За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну

Еміль Мустафаєв може вперше зіграти за національну команду Азербайджану

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pol Chopa
Да уж Ель Класико во всей красе,футбол высочайшего качества.Доволен результатом т.к. по старой памьяти топил за Реал.
Один отрицательный момент видеокартинка с этого стадиона,еще в игре с Ливером отметил.
Pavel Yakimovich
эх, становится интересно - потягается ли реал за ла лигу... у атлетико ведь еще игра с барсой, но реалу предстаит игра с басками, у реала еще и лч...
но вобщем команда сыграла достойно, уже тяжело вспомнить 2 победы в ла лиге в эль классико за сезон
надеюсь с месси контракт переподпишут
Scofield Lincoln
В первом тайме Реал мог закрывать матч! Но во втором, Барса пожалуй наиграла на ничью... Ну а сам матч, просто Обеим командам
lizerginnn
Да, валидольная концовка для Реала и его болельщиков. Но это благодаря Винисиусу. Жесть сколько он сегодня напортачил. Сколько рам можно было закрывать игру. Хоть и хороший игрок, но ооооочень нестабильный. Ну хорошо, что все хорошо закончилось. Теперь надо выдержать игру в Ливерпуле! Вперед, Реал! Вперед, Зизу!
karaim2011
Месси пора переходить в чемпионат по-легче, а то вообще блекнет.
Столько потерь сегодня было...
А сколько минут без мяча...
karaim2011
Отличный матч!
Реал - топ!
RomarioUA
Отличный матч, до последней секунды интрига. Заметно, что у каждой команды есть свои проблемы, но так же заметно, что Реал их пытается решать стандартами, реализацией и тактикой, а вот у Барсы при хороших игроках, хорошем контроле мяча и технике - огромное давление месси-зависимости. Даже гол забил молодой парниша, который не оглядывался, где там Месси, не надо ли ему пас дать, не ждал от него пас или обострения. Отпустите Месси, ребята, передерживаете Вы его, он потерял мотивацию, ему нужны новые вызовы, возраст тоже тихонько подбирается. Отдайте его Гвардиоле, он разберётся. В целом то Барса отлично играла, где-то не повезло, конечно, но и Реал постучал по каркасу ворот также. Мне бы очень интересно было посмотреть на этот матч без Месси, кажется, что ребята сыграли бы более рьяно и результат мог быть другим. Ведь там есть кому играть, и обострять, и создавать. А с толковым тренером вообще огонь была бы команда. Пора делать выводы, отпускать свою легенду и возвращаться. Удачи обеим командам! P.S. Я болею за Атлетико)))
Мессинг
Наши бы варбитры остановили игру.))) А тут один Лео переодел футболку после лежания в луже, и поехали дальше.
RomarioUA
Появилась интересная мысль.. Барсе надо отдать Месси Гвардиоле, АПЛ возрадуется и засыпет баблом))), сам Месси получит новую мотивацию. А на освободившуюся сумму ведомости взять тренером Симеоне, специалист он суперский, но тоже потерял остроту в Атлетико и нуждается в новом вызове.