Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 10 квітня 2021, 15:14
21812
0

Лікнеп. Чи можна грати в CS:GO на слабких комп'ютерах?

В рамках нашого спецпроекту розповідаємо, як можна грати і стежити за популярною грою

| Оновлено 10 квітня 2021, 15:14
21812
0
Лікнеп. Чи можна грати в CS:GO на слабких комп'ютерах?

В рамках проекту Sport.ua і Parimatch про кіберспорт розповідаємо різні деталі і аспекти популярної індустрії. У цій статті поговоримо і підкажемо, чи можна грати в CS:GO на слабких комп'ютерах і що потрібно для цього зробити.

В минулій статті ми розповідали: Як перейти від любителя до професіонала в кіберспорті?

Наш сайт веде цей проект спільно з Parimatch, оскільки бренд приділяє багато уваги розвитку кіберспорту і є невід'ємною його частиною. Також Parimatch - це глобальний партнер топових кіберспортивних організацій, таких як Fnatic, Virtus.pro, Team Spirit і Hellraisers. Також бренд-амбасадором компанії є дворазовий найкращий гравець світу з CS:GO Марсело coldzera Давид.

Гра на слабкому комп'ютері - компроміс 

У сучасній індустрії відеоігор і кіберспорту з кожним роком ігри стають все більш технічними та вимогливими до заліза. Нові розробники хочуть зайти на ринок зі своїми специфічними перевагами, які виділяли б їх на тлі конкурентів. На початку «десятих» років багато популярних ігор, які вже вкоренилися як кіберспортивні дисципліни, стали отримувати нові версії. На зміну «безсмертним» Counter-Strike 1.6 і DotA прийшли CS:GO і Dota 2. Нові ігри є більш технологічними і графічно багатими. Але разом з цим зростає вимогливість до комп'ютера.

Часто розробники відеоігор діляться на два типи - одні хочуть вразити користувачів передовими технологіями і красою картинки, інші мають намір зайняти максимально широку аудиторію, щоб їх продукт запустився навіть на слабких комп'ютерах. Характерним прикладом першого типу є гра Cyberpunk 2077, яка володіє передовою графікою, але стабільною працювати без багів і вильотів вона може тільки на найбільш топових ПК. За «кривизну» і незбалансованість розробник гри CD Project RED отримав тонну критики від користувачів. З іншого боку Fortnite і VALORANT - кіберспортивні гри, що відрізняються мультяшною графікою і хорошою оптимізацією, що дозволяє запустити їх на середніх ноутбуках до $ 1000.

Sportskeeda. Fortnite/VALORANT

Більшість киберспортивних дисциплін намагаються балансувати між високою технологічністю і простотою. Тому розробники не поспішають переносити CS:GO на новий двіжок, щоб не втратити велику кількість гравців при переході.

У багато сучасних змагальних ігор можна грати на відносно слабких комп'ютерах, але за це потрібно платити якістю картинки. Перед початком гри користувач вибирає, чим жертвує - продуктивністю (FPS - частота кадрів в секунду) або графікою. В ідеалі потрібно знайти баланс, щоб під час гри був стабільний відгук і не було зависань з прийнятною картинкою. Золотим стандартом в грі на ПК вважається 60 FPS, але цілком реально грати і з 40-ка. Відзначимо, що сучасні ігрові консолі (XBOX One X/Series X, PlayStation 4/5) видають максимальний показник FPS - 30 (за рідкісним винятком 60).

В останні роки розвиваються технології хмарного геймінгу. Система працює таким чином - на комп'ютер практично будь-якої потужності ставиться програма, яка приймає відеопотік з віддаленого сервера і дає можливість відправляти на нього команди з клавіатури і мишки. На віддаленому сервері знаходиться потужний ігровий комп'ютер з аналогічною програмою, він приймає команди та надсилає відео безпосередньо з відеокарти. Технологію освоюють багато компаній ігрових комплектуючих. Головним мінусом поки є відносно висока затримка відгуку, що може вплинути в змагальних іграх. Також все залежить від швидкого і стабільного інтернету.

Важливо відзначити! Все це стосується виключно гри на споживчому рівні. У професійному та напівпрофесійному кіберспорті гравці мають потужні комп'ютери, які видають стабільно більше 150 FPS, тому для них питання системних вимог і спрощення налаштувань неактуальне.

Як пограти в СS:GO на слабкому ПК?

CS:GO - одна з найпопулярніших ігор і кіберспортивних дисциплін в світі. В 2021-му році середній онлайн в CS:GO становить більше 700 тисяч користувачів. Це пов'язано як відносною простотою і легким порогом входження в цю дисципліну, так і відносно низькими вимоги до комп'ютера.

Читайте: Лікнеп. Що таке плент, клатч, ейс та інші терміни в CS:GO?

Системні вимоги CS:GO
Операційна система: Windows 7/10 (32-розрядна) і вище;
Процесор: Intel Pentium Dual Core E5700 / AMD Phenom 8750 (3 Гц);
ОЗУ: 4 ГБ;
Місце на жорсткому диску: 12 ГБ;
Відеокарта: Nvidia GeForce 8800/AMD Radeon HD 5670

Для поліпшення продуктивності на мінімальному комп'ютері потрібно вказати параметри запуску, щоб оптимізувати настлаштування для кращої гри. Щоб вказати параметри запуску CS:GO, необхідно запустити Steam, пройти в бібліотеку, правою кнопкою клікнути на емблему Counter-Strike: Global Offensive, а після - заглянути у властивості. Тут і слід вписувати параметри запуску.

У грі параметри запуску для настройки FPS в CS:GO для слабких ПК допоможуть поліпшити продуктивність, мінімально впливаючи на внутрішньоігрову графіку. Якщо у вас старий комп'ютер, можна скопіювати в консоль нижченаведені параметри запуску CS:GO для FPS:

–novid -console -d3d9ex -threads 4 -tickrate 128 -noforcemparms -high +cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128 +ex_interpratio 1 +rate 128000

Основні в CS:GO параметри запуску:

-novid (деактивує стартову відеозаставку);
-console (включає консоль);
-freq «число» (замість числа прописати частоту оновлення);
+ Exec «ім'я файлу» («автоматом» запускає попередньо налаштовану конфігурацію налаштувань);
-high (запуск шутера з максимальним пріоритетом);
-low (запуск з мінімальним пріоритетом);
-full (гра відкривається на весь екран);
-windowed (запуск шутера в режимі вікна);
-w (задає ширину екрану);
-h (задає довжину екрану);
-language english (вказує потрібну мову, в даному випадку - англійська);
-noforcemspd (запозичує швидкість мишки з «Windows»);
-noforcemaccel (відключає акселерацію мишки);
-noforcemparms (запозичує налаштування мишки з «Windows»);
-threads (задає число процесорних ядер, що використовуються).

Перераховані параметри запуску CS:GO дадуть можливість налаштувати шутер під себе по максимуму і допоможуть отримати поліпшення продуктивності під час гри.

Найближчі турніри:

У даний момент до вирішальної фази перейшов чемпіонат з CS:GO - ESL Pro League Season 13. 24 команди з усього світу розігрують призовой фонд в размірі 750 тисяч доларів. У боротьбі за головний трофей залишилося 6 команд.

Прогнози

09.04 16:30 compLexity - Ninjas in Pyjamas

У чвертьфіналі ESL Pro League очікується цікаве протистояння цікавих колективів. CompLexity стали однією з темних конячок цього турніру. У плей-оф BlameF і компанія по черзі вибили з ліги таких грандів, як Natus Vincere і Virtus.pro. Команда демонструє хороший рівень гри, адже на турнірі зазнала всього двох поразок, а свої матчі (крім зустрічі з Virtus.pro) виграла всуху.

Ninjas in Pyjamas несподівано виграла свою групу на ESL Pro League, обійшовши G2 і ENCE, а також залишивши за бортом плей-оф Vitality. У матчі за вихід до півфіналу шведи поступилися Heroic, але тепер у них є ще один шанс в грі з compLexity. Останній раз команди зустрічалися на IEM Katowice 2021, тоді перемогу з рахунком 16:7 здобули Ninjas in Pyjamas. Зараз компанія Parimatch віддає перевагу CompLexity, на їхню перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1.45, успіх Ninjas in Pyjamas оцінюється в 2.62.

 
  • 1.45
  • 2.62
Сделать ставку

09.04 20:00 FURIA - Astralis

В іншому чвертьфіналі найкраща команда Бразилії зустрінеться з топ-2 колективом світу. FURIA посіла друге місце в одній групі з Gambit і NAVI, зазнавши лише однієї поразки від російського клубу. У плей-оф бразильці грають досить впевнено, спочатку пройшовши FPX Esports, а потім G2.

Astralis - гранд світового CS:GO, команда займає друге місце в рейтингу HLTV. Данці багато років демонструють стабільність, перебуваючи в світовому топі. На цьому турнірі Astralis виграли свою групу, після чого в матчі за вихід в півфінал поступилися Gambit. Цікаво, що в тому матчі данці не змогли нав'язати боротьбу «гамбітам». Але шанс на вихід у них ще є. У разі перемоги Astralis, в півфіналі на нас чекає данське дербі з Heroic. Компанія Parimatch на цей матч підготувала такі котирування: перемога FURIA - 2.35, перемога Astralis - 1.55.

 
  • 2.35
  • 1.55
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець кіберспортивної російської команди: «Слава Україні»
Кіберспорт | 01 травня 2024, 00:29 0
Гравець кіберспортивної російської команди: «Слава Україні»

Британський гравець Forze здивував реакцією на поразку

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.