Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 07 квітня 2021, 13:13
8614
35

Вагомий доробок. Реал повторив рахунок «київського» фіналу проти Ліверпуля

Колектив Юргена Клоппа залишив собі шанси за рахунок виїзного голу

| Оновлено 07 квітня 2021, 13:13
8614
35
Вагомий доробок. Реал повторив рахунок «київського» фіналу проти Ліверпуля
Getty Images/Global Images Ukraine

Хтось із уболівальників може вважати, що «справжня» Ліга чемпіонів УЄФА починається саме зі стадії чвертьфіналів. Складно з цим не погодитися, адже вибірка команд скорочується до восьми кращих у футбольній Європі на даний момент, а ставки зростають до небачених раніше висот. Втім, зустрінься мадридський «Реал» і англійський «Ліверпуль» де-небудь на іншій стадії будь-якого міжнародного турніру, атмосфера навколо поєдинку першої та третьої команди за кількістю піднятих над головою головних клубних європейських трофеїв була б все одно напружена до межі.

Учасники того самого, визначного для всієї України, фіналу 2018 року в Києві в поточному сезоні мали колосальні проблеми у своїх внутрішніх першостях, де до сих пір продовжують офіційно утримувати чемпіонські титули. Ось тільки, здається, колектив Юргена Клоппа вже змирився з тим, що їм незабаром доведеться розлучитися з настільки довгоочікуваним трофеєм, чого не скажеш про колектив Зінедіна Зідана, який тільки переходить до фінальної сутички проти мадридського «Атлетіко» і каталонської «Барселони».

Але усі ці внутрішні чвари залишаються позаду перед одним – кубком європейських чемпіонів, до якого небайдуже продовжують прагнути як в Мадриді, так і в Ліверпулі. Помітно це стало на попередній стадії, де команди промайнули крізь бергамаску «Аталанту» і німецький РБ «Лейпциг», після чого доля звела їх у єдину пару в настільки далекому від вирішального матчу раунді. «Реал» починав удома, і цей факт складав для нього певну загрозу з точки зору всієї стратегії дуелі.

На ділі ж виявилося, що Зінедін Зідан набагато якісніше підготував свою команду до поєдинку, ніж Юрген Клопп. Мадридська команда прекрасно відчувала як свій ритм, так і суперників, і точково використовувала усім відомі проблеми із грою в обороні у «червоних», яких у черговий раз підвело високе розташування лінії захисників. Саме в цю точку бив своїми закидами з глибини Тоні Кроос, і саме ця тактика принесла «Реалу» перевагу в два м'ячі вже до перерви.

Характерною рисою в цих ситуаціях ставали безглузді помилки оборони гостей. То Трент Александер-Арнольд скине м'яча головою на самотнього Марко Асенсіо перед власним штрафним, то центр оборони завалить побудову лінії офсайду ще біля центру поля, то Озан Кабак спробує повторити успіх неуважного партнера під завісу тайму. У всіх цих епізодах «Ліверпуль» мав шанси пропустити, але обмежився лише голами від Вінісіуса і Асенсіо.

Клоппа не влаштовувала гра його команди зі зрозумілих причин, тому ще до перерви він підписав вирок для Набі Кейта щодо подальшої участі в цій грі, випустивши на поле Тіаго. Іспанець, напочатку, дав стабільність у контролі м'яча, що привело гостей до важливого голу для всього двоматчевого протистояння на 51-й хвилині. Жота на дриблінгу зумів проштовхнути м'яч у центр чужого штрафного, а Салах розстріляв ворота Куртуа. Але «Ліверпуль» до цього зазнав настільки сильних ударів по репутації, що вже не міг зупинитися, за що і отримав разючу атаку суперників у середині другого тайму.

«Червоні» на мить втратили пильність під час ауту в правому фланзі для суперників, а прокинулися вже тоді, коли м'яч тріпотів у сітці після чергового удару Вінісіуса, якому асистував Лука Модріч. Надалі, «Реал» відправився на оборону власних воріт, залишивши попереду Бензема і того ж бразильця, які відрізали підключення центральних захисників до розіграшу позиційних атак, через що колектив Клоппа так ні до чого і не прийшов у своїх численних спробах створення наступу.

Матч-відповідь між мадридським «Реалом» і англійським «Ліверпулем» відбудеться на полі «Енфілда», 14 квітня.

Ліги чемпіонів УЄФА. 1/4 фіналу. Перший матч.

«Реал» – «Ліверпуль» - 3:1

  Вінісіус, 27, 65, Асенсіо, 36 – Салах, 51

 Васкес, 49 – Мане, 38, Тиаго, 56, Александер-Арнольд, 83

«Реал»: Куртуа – Менді, Начо, Мілітан, Васкес – Модріч, Каземіро, Кроос – Вінісіус (Родріго, 85), Бензема, Асенсіо (Вальверде, 70).

«Ліверпуль»: Аліссон – Робертсон, Філліпс, Кабак (Фірміно, 82), Александер-Арнольд – Кейта (Тіаго, 42), Фабіньо, Вейналдум – Мане, Жота (Шакірі, 82), Салах.

Арбітр: Фелікс Брих (Мюнхен, Німеччина).

Стадіон: «Альфредо Ді Стефано» (Мадрид, Іспанія).

Удари (у площину): 15 (6) – 7 (1)
Кутові: 5 – 3
Оффсайди: 3 – 0.

РЕАЛ-ЛІВЕРПУЛЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Standard
Немає Роналду, відсутній Рамос, а Ліверпуль грав, ніби всі пиріжками напередодні отруїлися. Салах взагалі 2хв. бігає, а потім на 15хв. зникає з поля.
Pavel Yakimovich
Кроос просто зверь...
еще удивительно - что с вини сделали? раньше для него просто попасть два раза по воротам было порой достижением
bzzzzz
вероятно худшая игра Ливерпуля в этом сезоне. Игроки какие то все дохлые. Реал их просто перебегал.
Михаил Степанов
"Ливерпуль" какой то постный...
Tеllur
Переиграли по всем статьям.
Что там Клопп придумает, хз............
BekXanov
Реал возмёт своё Клопп перемудрил сам себя поверил слишком с заявой что Ливерпуль лучше Реала.Приземлили)
Pol Chopa
Реал сегодня смотрелся солидно,даже без Рамоса,понравилась сегодня 20ка(Винисиус) Реала,он мог забить еще на 13й минуте,после удара головой мяч шел в створ ворот,но коснувшись спины своего изменил траекторию,нууу кроме дубля еще и довел Арнольда до *белого каления*.
Ливер кажется в этом сезоне отдыхает и здесь и в АПЛ.
Mr.Value
Трент aka "правый лучший защитник мира" организовал два гола Реала. И есть ещё люди, которые удивляются, почему этого распиаренного бегунка, который может только навешивать выперли из сборной Англии)
euro2012_za_2012euro
ЛиверНУЛЬ !!!
kot-7
В красоте, и барсодротам нечего тявкнуть
Николай Власов
ПОЗДРАВЛЯЮ РЕАЛ С ПОБЕДОЙ БРАВО
Микола Унгурян
шкода, але Лівер не заслуговує на прохід.
Не може захист робити настільки дитячі помилки, навіть резервні гравці.
Trasher311987
Лучший клуб мира.
Тоха кросс это художник.
Если не ошибаюсь если дани Алвес закончит играть он станет самым титулованным игроком.
4 лч. Чемпионат мира
И я не помню сколько он выиграл Бундеслигу Ла лигу кубки и т.д
Igor Игорь
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igor Игорь
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Barsa_che
Какие же только дрова, этот Ливерпуль. Один раз в 30 лет выстрелил и снова в бурьяны на 30 лет.
Сергей Шевченко
Гавно король. Бриг- пидар.
vitalikss86
Ліверпуль-то не команда взагалі, випадково як я колись роки 2 тому назад писав виграла ЛЧ (бо ій дозволили по сути обставини), а так вискачка
Дмитрий Матевощук
Нужно было Шахтер набрать и спросить как разрывать этих типа звезд 😂 надеюсь к ответной игре в Ливерпуле все таки наберут лучшую команду восточной Европы и Каштру разкажет Клопу что делать! 🤣 Вперёд Ливерпуль ❤️🧡🇺🇦