Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 01 квітня 2021, 04:50
63580
480

Били, били і... пропустили. Збірна України не зуміла обіграти Казахстан

Команда Андрія Шевченка знову втратила очки у відбірковому турнірі ЧС-2022

| Оновлено 01 квітня 2021, 04:50
63580
480
Били, били і... пропустили. Збірна України не зуміла обіграти Казахстан
УЄФА

Третій матч поспіль стартовий склад збірної України не те що визначити, а навіть вгадати складно. Після несподіваної формації з п'ятьма захисниками (трьома центрбеками) у зустрічах проти Франції і Фінляндії, Андрій Шевченко в цей раз прогнозовано виставив чотири захисники на гру проти Казахстану, що не є сюрпризом. Але в стартовому протоколі «синьо-жовтих» опинилося відразу два форварди, що сюрпризом однозначно є. Схоже, наш тренерський штаб таки почув критику за непереконливу гру проти Фінляндії і виставив на поєдинок проти казахів дійсно атакуючу модель. Все правильно: де, як не в матчі проти аутсайдера, експериментувати. Тому в воротах з'явився юний Трубін, на лівому фланзі захисту - Михайличенко, а в середню лінію повернувся Шапаренко.

У свою чергу, тренер гостей Байсуфінов, як і обіцяв, теж провів серйозну ротацію після стартового поєдинку відбору - проти французів. Більш того, наставник казахської збірної обіцяв виправити негативну статистику протистоянь із нашою національною командою (чотири матчі - чотири перемоги України).

До 20-ї хвилини було складно визначити, хто фаворит протистояння, а хто андердог. Господарі не запропонували супернику ні захмарних швидкостей, ні розгонистих атак. Гостям навряд чи було комфортно, але вони в такий в’язкій і неспішній грі почувалися більш-менш. Два напівмоменти імені Мораеса - ось і все з нашого активу в першій половині зустрічі. Гості теж огризалися, хоча й невиразно.

Наші відкрили рахунок досить несподівано, якщо судити за загальним сюжетом поєдинку. Казахи «обрізалися» в середині поля, м'яч оперативно перехопив Зінченко, який видав відмінну передачу на Яремчука. Роман красивою підсічкою в дальній кут відкрив рахунок.

Забитий м'яч заспокоїв нашу збірну. Темп гри вона не форсувала, але моменти біля воріт Покатілова почали виникати частіше. Причому для цього підопічним Шевченка не потрібно було виходити з ряду геть - все і так виходило. Моменти були у Яремчука, Мораеса, Зінченка і навіть Кривцова - наша команда могла оперативно збільшувати відрив в рахунку, але не зрослося.

На перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів. Гра підопічним Шевченка давалася, особливих (та й не особливих теж) проблем суперник не створював, потрібно було - тим більше, що шанси були - добивати опонента. Не добили. На заваді стали самовіддача казахів і наше невезіння в завершальній фазі атаки. Може, більше пощастить у другому таймі.

Спочатку в другому таймі все йшло до того, що пощастить. Ініціатива у нас, моменти теж у нас. Дві непогані можливості були у Яремчука, але в обох випадках гостей виручав голкіпер. І коли Роман не реалізував свій черговий шанс, гості провели контратаку. Хотілося сказати стрімку, але такою вона не була. Швидше, позиційна. Проте, Мужикову практично з кута штрафного майданчика вдався відмінний удар в дальній кут воріт. Трубін виявився безсилим. Начебто і звинувачувати немає кого в пропущеному м'ячі - аж надто хорошим вийшов удар, тільки від цього навряд чи легше. Потрібно було починати все спочатку.

Після забитого м'яча гості помітно ожили. Вони вже не боялися переходити центр поля, і навіть створили щось небезпечне біля наших воріт. Шевченко відреагував замінами: прибрав Сидорчука та Мораеса, випустив Марлоса і Зубкова. І атакуючий півзахисник «Ференцвароша» практично відразу ж міг знову виводити Україну вперед, але в ближньому бою не переграв голкіпера Казахстану.

Надалі ініціативою безроздільно володіли українці, але створити що-небудь виразне біля воріт Покатілова нашим не вдавалося. За десять хвилин до фінального свистка Шевченко випускає ще одного форварда - Довбика. Схоже, це останній аргумент в атаці нашого тренерського штабу.

За хвилину до кінця основного часу Довбик претендував на пенальті, коли його завалював в штрафному майданчику гостей Малий, але суддя пенальті не дав: мовляв, наш форвард «пірнав». За хвилину до фінального свистка Довбик мав ще один момент, але гостей знову врятував Покатілов. В який уже раз.

На цьому все - Україна так і не зуміла переграти Казахстан. Третій раз поспіль - нічия 1:1. Але якщо в грі проти французів такий рахунок був успіхом, у матчі проти фінів - непорозумінням, то в цей раз - це, вибачте, ганьба. Наші шанси поїхати на чемпіонат світу 2022 року тануть на очах.

Відбірковий турнір ЧС-2022. Група D. Тур 3.

Україна - Казахстан - 1:1

Яремчук (20) - Мужиков (59)

Зінченко (89), Марлос (90) - Аліп (5), Абікен (36), Мужиков (43), Вороговський (62), Карімов (69), Покатілов (91)

Україна: Трубін, Михайличенко, Кривцов, Матвієнко, Караваєв (Тимчик, 87), Сидорчук (Марлос, 67), Маліновський, Шапаренко (Довбик, 81), Зінченко, Мораес (Зубков, 67), Яремчук.

Казахстан: Покатілов, Марочкін, Малий, Аліп, Досмагамбетов (Бистров, 46), Нургалієв (Тунгишбаєв, 86), Мужиков, Тагіберген (Оразов, 46), Валіуллін, Абікен (Вороговський, 46), Аймбетов (Карімов, 60).

Арбітр: Матей Юг (Словенія)

НСК «Олімпійський» (Київ, Україна)

УКРАЇНА - КАЗАХСТАН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(143)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 6
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Коментарі 480
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mac_Gyver
Положа руку на сердце: с такой игрой на ЧМ делать нечего.
samird
Боже, на что я потратил полтора часа жизни? Что за убожество. Буяльсий у него не вписывается.
Український Крим
Україна непереможна в 3 матчах! Пишаймося
Sukiyaki
"Били, били и пропустили..."
Ну так почувствуйте себя на месте Французов.
Куячили всю игру, несколько убойныйх моментов, соперник вааще без полумоментов.
Туловище С. Лупит по мячу.Мяч летит в сторону.
Попадает в ногу жабоедика и закатывается в ворота.
Обидно???!!!
Ну так мы, - не более чем Казахстан, в сравнении с топ-командами Европы
Джон Вікліф
А чого ніхто не пише про Михайличенко. Всі паси косить. Скільки було класних моментів, а він тупо постійно обрізається. Найгірший гравець матчу, як на мене
Юхим Голд
Хлопці, все ще попереду. Все буде ок! Вернуться в збірну,Циганков,Ярмоленко. Буяльского запросять. Зінченко зроблять просто супер захистником а не 15 літнім капітаном з признаками зіркової хвороби . Зубкова до Реброва,це його межа. Якось так. Вибачте кого образив.
buldozer
Андрій Миколайович, при всій повазі до тебе, як до шикарного футболіста, ЙДИ ... ти не тренер ... просто ЙДИ ... не буде при тобі ніякої гри, а тільки муки і от така ганьба ....ЙДИ
Minolt
В такой игре явно не хватало Буяльского с его фартом и отсутствием пижонства
avtv5555
КАКОЕ ПОЗОРИЩЕ. Стадо баранов если бы разрешали 10 замен великий экспериминтатор Шевченко их бы сделал. Основа наигрывется их должно быть не более 17-18 человек. а здесь каждый раз новые люди. Михайличенко это тихий ужас ни одной точной передачи , разве что только назад. Зинченко уберите его нахрен и поставьте на его место как в Ман. сити. Зубков всадник без головы ухудшенная копия Беседина ему дай 10 выходов один на один и он в лучшем случае забьет 1 мяч. И последнее заберите у Зинченко повязку играет плохо да еще и не фартовый Оценка Шевченко за 2 матча твердая двойка провал полностью на его совести
syrkis-shybkis
Зінченко помоему нос высоко задрал,один тайм более менее за три игры,Буяльский бы намного лучше сыграл
Джон Вікліф
Зубков - антигерой двух останніх матчів. Команда створює ідеальні моменти, а людина лупить прямо в воротаря.
Михайличенко - антигерой номер 2. Кожен пас - лажа.
Зінченко - хтось йому пояснить, що не йому заборонено бити по воротам. Так ще й останній шанс, кутовий якоїсь радості пішов подавати.
Поручик Ржевский
Только порадоваться можно за Казахстан.
Прессинговали, плотно играли, накрывали пасы, вратарь всё тащил - молодцы.
Ну, а тем, кто не может с 7 метров мимо вратаря пробить (Зубков), надо тренироваться вне сборной.
Ну и Зина с Малиной - тоже зазнались - лажа была полная.
euro2012_za_2012euro
Две самые стабильные команды отбора Италия выиграла все три матча 2:0,
Украина сыграла все три матча 1:1.
Джон Вікліф
І якої радості Зінченко, якого я поважаю як гравця, постійно лупить по воротам. Ні разу не попав, і навіть близько не було до воріт, а він все одно б'є - це ж кожен раз мінус атака. Може йому трохи ознаомитись з наукою мат. статистика, щоб зрозуміти, що то не його.
ZAKARPATFAN
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
n.tkach
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Brian
А ведь Босния по-сильнее финнов и казахов будет. Боюсь нашей сборной уже ничего не поможет в этом отборочном цикле.
lehach_08
мы очень много катает поперек.....слишком академично начинаем организацию атак, надо больше авантюры и риска впереди...., и да....зина не капитан.
yatsiykvova
Як шева буде вибріхуватись ? Цікаво
ManUtd
Неплохой результат, на фоне проигрыша Германии сборной Северной Македонии)
Ну, а если шутки в сторону, то сегодняшний результат это фиаско