Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 01 квітня 2021, 13:07
12295
64

ШЕВЧЕНКО: «Коментувати нічого. Створюємо 8–10 моментів, немає реалізації»

Головний тренер збірної взяв на себе відповідальність за нічию з Казахстаном

| Оновлено 01 квітня 2021, 13:07
12295
64
ШЕВЧЕНКО: «Коментувати нічого. Створюємо 8–10 моментів, немає реалізації»
УАФ. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував нічию проти Казахстану (1:1) в матчі кваліфікації ЧС-2022:

- Коментувати нічого. Коли ти не використовуєш свої моменти, тебе можуть покарати. Сьогодні так і сталося. На жаль, нас останнім часом постійно карають. А ми створюємо по 8-10 моментів, але не реалізовуємо їх. Але я знаю, в якому напрямку нам рухатися. Відповідальність же за негативні результати матчах з Фінляндією і Казахстаном я беру на себе.

- Чи плануєте ви посилювати конкуренцію в обороні збірної України?

- Ми зараз будемо переглядати дуже багато гравців. Це стосується всіх ліній. Є ще кілька місяців для такої роботи. Будемо дивитися, будемо шукати.

- Чи очікували ви такого другого тайму від збірної Казахстану?

- Казахстан бився, бився до кінця, робив все, що міг. Молодці. Взяли очко. Ми свої моменти не використали. Збірна Казахстану нас покарала за це, вітаю нашого суперника.

- Чому після удачі в Парижі не вдалося взяти свої «штатні» очки? І що робити з реалізацією?

- Треба реалізовувати моменти. Ми створили достатньо, щоб ще в першому таймі «закрити» цей матч. Це не відмовки. Це факти. Ми допускаємо помилки, яких раніше не допускали. З командою на цю тему я розмовляв після матчу з Фінляндією. Для проведення детального аналізу мені потрібно трохи часу. Так, ми ускладнили собі ситуацію в групі, але ще нічого не втрачено - раз не взяли очки вдома, будемо боротися за них в гостьових матчах.

- Наскільки вдалося адаптуватися до нового графіку відбору, коли в рамках одного збору необхідно провести відразу три матчі?

- Ми проводили заміни, використовували багато гравців. Важливо, щоб відновилися травмовані хлопці. Але в цілому, ми розуміємо, яку ротацію можемо провести. Результат в матчах з Фінляндією і Казахстаном, звичайно, невдалий, але ігри не були провальними. Я не можу сказати, що сьогодні або в поєдинку з фінами у нас не виходила гра в атаці або що ми жахливо оборонялися. Є моменти, які ми не догравали. Треба розібратися, чому так відбувається. Говорили з хлопцями на цю тему після матчу з Фінляндією. І сьогодні в перерві сказав їм: «Хлопці, не можна до такого доводити». З трьох-чотирьох моментів потрібно «закривати» матч, а ми створюємо вісім-десять, і забиваємо лише один м'яч.

- Оцініть дебют Трубіна за збірну України.

- Я бачив його на тренуваннях. Він конкурує, додає. Проводить хороший сезон в «Шахтарі». Важливо, щоб він і далі грав стабільно в клубі. А сьогодні своєю грою він справив на мене дуже хороше враження.

- Чи мають шанс дебютувати в збірній представники «Колоса», «Десни» та інших клубів УПЛ?

- Якщо вони будуть грати на відповідному рівні, то так. Немає таких клубів, з яких я не переглядаю футболістів. Але потрібно, щоб футболісти відповідали рівню збірної України. Тим більше, що у нас є конкуренція. У нас є футболісти, за якими ми стежимо. Якщо вони будуть додавати, ми будемо їх запрошувати в національну команду.

- Порожній стадіон впливає на гру команди?

- Вболівальників нам однозначно не вистачає. Думаю, зараз це проблема будь-якої команди. Але хлопці повинні пристосовуватися до такої ситуації і мотивувати себе.

- Чи можна говорити, що після матчів з Фінляндією і Казахстаном для деяких гравців збірної України двері на Євро-2020 закрилися?

- Ні. Повторюся, сьогодні була проблема з реалізацією моментів. Але звинувачувати футболіста в тому, що він не забив - неправильно, адже він однозначно хотів це зробити. У мене є претензії по іншим моментам. Наприклад, по концентрації або структурі гри. Виявляється, що хтось може дозволити собі випасти з цієї структури. Причому в ключовому відрізку матчу. У мене буде на цю тему серйозна розмова з командою. А грати в збірній будуть ті, хто буде вигравати конкуренцію.

Події матчу

59’
ГОЛ ! М'яч забив Серікжан Мужиков (Казахстан).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Роман Яремчук (УКРАЇНА).
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 64
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vytas Meskauskas
Что бы была реализация надо брать игроков которые в своих клубах забивают. Что Зубков делает в сборной когда 10-15 нападающих лучше его и забивают больше.
MamiX
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
turist86
27.03.2021
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Зараз вже не час для експериментів»
https://sport.ua/uk/news/530853-andrey-shevchenko-seychas-uzhe-ne-vremya-dl
ya-eksperimentov
31.03.2021
Андрій Шевченко:
- Ми зараз будемо переглядати дуже багато гравців. Це стосується всіх ліній. Є ще кілька місяців для такої роботи. Будемо дивитися, будемо шукати.
Футбол в квадрате
С одной стороны Шева прав, реализация хромает капитально! А с другой стороны, он же сам таких "мастеров" собрал! Где игроки из Зари, где Петряк и Швед? Это же будущее сборной... Время до Евро еще есть, тут серьезно нужно думать над заявкой и составом!
Alex86 1
8-10 моментов и такая реализация? Так что у СБУ за уровень тогда, если назвать одним словом?
Letifer
Шева, пока не поздно, вправь мозги пацанам и себе заодно
По матчам с топами видно, что вы что-то можете
А с середняками и аутсайдерами вечный обосрамс
winner2012
Разве Шева виноват, что футболисты не могут попасть по воротам из стольких моментов??
Зинченко, Малиновский, Зубков с такого момента, Мораес, не мог попасть, Кривцов? Это же тотальное невезение или слабая квалификация игроков! Сколько ещё нужно моментов?
Считаю, наша сборная заложник того, что нет на флангах Ярмоленка и Циганкова, это самая лучшая тактика для нашей команды играть через фланги, потому что через центр не выходит. И не хватило основного опорника Степаненко, может был бы он, то и не пропустили бы в моментах с Финляндией и Казахстаном(но матч с Казахстаном провалила непонятная рокировка игроков).
И Зинченко не капитан! Он не тянет на капитана и не имеет авторитета. Капитана должна выбирать команда, а не назначать тренер. Моё мнение.
И еще, Шевченко должен добыть до конца и провести Евро! Он вывел команду с первого места, потому и заслужил. На переправе коня не меняют! Просто сейчас что-то происходит непонятное внутри команды... то ли после ничьи завысили самооценку и подумали что если с чемпионами мира так играли, то могут всех подряд обыграть, то ли банальная недооценка, то ли розни в коллективе...
И ещё, все кто срутся тут между собой, как болельщики Шахтера, так и Динамо... кто виноват в голах. Так вот тут играла защита Шахтера и вратарь, и лажанули грубо говоря в одном самом опасном моменте за игру, а с Финляндией лажанул Миколенко, так что что те, что другие умеют лажать! Хватит срач разводить!!!
Eagle
Понравились слова Шевченко(((. "Результат в матчах с Финляндией и Казахстаном конечно неудачный,но игры НЕ БЫЛИ ПРОВАЛЬНЫМИ,я не могу сказать,что сегодня или в поединке с финнами у нас НЕ ПОЛУЧИЛАСЬ игра в атаке или что мы УЖАСНО оборонялись."
Всё ХОРОШО,всё нормально,игра не была ПРОВАЛЬНОЙ и в атаке всё получалось и ужасной не была оборона,это ты так считаешь,но многие болельщики я думаю так не считают.
Kevko
"Свои" журналисты задают "правильные" вопросы тренеру.
Боты активно "правильно" комментируют.
Информационная режиссура УАФ
Barsa2019
На Евро будет результат как на Евро 2016. Какая страна, такой и футбол!
Empty
У нас перед евро самая больная тема ето вингеры .. ездит на мыколенко и караваеве не всегда получиться .. ярмола и цыганков изза травм не в форме .. коноплянка походу давно забил на игру .. марлос пешеходом стал
kerch30
А бил би БУЯЛСЬКИЙ....
Batya
Три висновки - 1. Нам усім - це наша збірна, іншої у нас немає. 2. Нашим "зазвєздівшимся звйоздам" а ля Маліна, Зіна, Коно,Ярмола, Циганков і тд і тп ваш рівень по європейським міркам ПОСЕРЕДНІЙ..... або ПАХАТИ у відборі м'яча, або ПНХ... Кріро більше у відборі від вас працює.... де ви? а де він у світовому футболі - КЛОУНИ. 3. Шева засунь собі своє ЕГО у сраку.... У збірній повинні грати НАЙСИЛЬНІШІ... де Буяльський? Де Попов? Чому Миколенко не на бровці.....
Leo Leo
Закончился фарт, лучше б Французы себе не забивали... очков бы взяли больше
bzzzzz
шото Шева зиагрался с тактикой. Могли спокойно обыгрывать и финов и казахов. Если бы играли так как в отборе на Евро. Слишком уж поверил в возможности команды. Нужно большими силами защищаться. А эти два матча отыграли так, как будто отыгываться надо уже с первым минут...
onco-clown
Вчера вторую половину второго тайма только смотрел и не могу согласиться с Шевченко: "не могу сказать, что сегодня или в поединке с финнами у нас не получалась игра" - игра как раз не особо то получалась, в отборе к Евро-2020 как-то бодрее комбинировали, атаковали, а сейчас игра вот именно, что не получается. Возможно потому, что нет Ярмоленко, Циганкова и т.д.
Trasher311987
Сугубо субъективное мнение, Шеву надо менять или на Реброва или Скрипника.
Скрипник я считаю заслужил, потому что он лучший тренер Украины на данный момент.
Serg Wojcev
шевченко лох а не тренер трубин дырка, а не вратарь
Empty
Во так вот и какая логика в футболе ... Там где были предпосылке к голевым моментам , но не было моментов , залетело французам непонятно что ... А там где были атаки с мыслью в 3 паса и на выход 1х1 налетело ничего (с казахами) .. сегодня по игре то реально могло быть и 5-1 и 6-1
Empty
В нормальной стране сборную бы подержали .. такую сборную как мы не звёздную с мбапе и бекхемами в составе.. а у нас чуть ли что, сразу дерьмо реками течет .. что в биатлоне что в тенисе что в футболе .. то диферамбы поем, то на следущий день грязью поливаем ..