Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 29 березня 2021, 18:00
8954
9

Еліна Світоліна - Петра Квітова. Прогноз і анонс матчу 1/8 фіналу в Маямі

Чешка - явний фаворит, шансів відверто небагато

| Оновлено 29 березня 2021, 18:00
8954
9
Еліна Світоліна - Петра Квітова. Прогноз і анонс матчу 1/8 фіналу в Маямі
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна і Петра Квітова

29 березня перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) зіграє матч четвертого кола на турнірі WTA 1000 в Маямі. В 1/8 фіналу українка, посіяна під п'ятим номером, змагатиметься проти дев'ятої сіяної чешки ​​Петри Квітової (№10 WTA). Час початку матчу - 18:00 за Києвом.
 
Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток $21 тисячу призових на додаток до $40 тисяч, які вже зароблені. Потрібно відзначити, що на турнірі в Маямі згорають очки за попередній виступ, датований 2019-м роком. Світоліна тоді виступила невдало, тому всі набрані очки їй йдуть у плюс. Квітова захищає чвертьфінал, за який ще потрібно відвоювати 95 очок, які будуть розіграні в даному матчі.
 
Суперниця
 
Квітова добре відома уболівальникам тенісу. Петра двічі вигравала Вімблдон (2011, 2014), перемагала на Підсумкових турнірах, також на її рахунку ще 8 великих титулів і 16 перемог трохи менш значущих. Два роки тому у фіналі Відкритого чемпіонату Австралії чешка втратила можливість дебютувати в статусі першої ракетки світу, програвши тоді очну боротьбу за це звання Наомі Осаці. Швидше за все, статус екс-другої ракетки світу за нею закріпиться так само, як і за росіянками Світланою Кузнєцовою та Вірою Звонарьовою, які також продовжують грати.
 
Квітова в останні роки традиційно сильно починає першу частину сезону, будучи однією з найкращих. В 2021-му вона дуже посередньо виступила в Австралії, але зуміла реабілітуватися в Досі, вигравши змагання категорії WTA 500. Цікаво, що це був її другий титул в Катарі і в обох фіналах чешка здолала іспанку Гарбінє Мугурусу.
 
На кортах Маямі Світоліна і Квітова вище 1/4 фіналу ніколи не піднімалися. У Еліни одна участь на даній стадії (2018 - поразка Остапенко), у Петри - дві (2014 Шарапова, 2019 Барті). Що стосується поточного розіграші турніру, то чешка поки змітає суперниць, українка - вигризає перемоги на характері.
 
Статистика в 2021 році

   Світоліна   Квітова
матчі (виграних) 11-5 (69%) 8-3 (73%)
% першої подачі 58.1 64.8
виграних очок на першій подачі, % 68.1 65.4
виграних очок на другій подачі, % 47.9 50.0
виграних очок на приймі, % 45.5 48.8
ейси, % 4.1 4.7
тай-брейки 3-3 (50%) 1-1 (50%)

 Шлях на турнірі

Стадія  Світоліна   Квітова
1-е коло - -
2-е коло  Роджерс (3-6 7-5 6-3) №52 WTA   Корне (6-0 6-4) №61 WTA
3-є коло  Александрова (7-6 6-4) №34 WTA   Конта (6-1 6-2) №18 WTA

Матчі між собою
 

Квітова - одна з найнезручніших суперниць для Світоліної. Еліна зуміла виграти лише два офіційних очних матчі з дев'яти. Можна також згадати і перемогу на виставковому міні-турнірі в Берліні, датовану літом минулого року. Останній серйозний матч відбувся в рамках тріумфального для українки Підсумкового турніру-2018. Тоді Квітова не була в оптимальних кондиціях і програла всі поєдинки групової стадії.
 
Прогноз
 
Однозначною фавориткою матчу буде вважатися Квітова, всі козирі у неї на руках. Чешка набрала відмінну форму, буде грати на швидкому покритті опівдні, коли Світоліній буде важко щось протиставити своїй суперниці. Петра - одна з найталановитіших і наймайстерніших тенісисток в Турі, яка ще й має відмінні антропометричні дані. Також вона шульга, а у Світоліної лише 54.5% перемог з ліворукими тенісистами проти 67.4% проти правшів. Але у кожної атакувальної тенісистки бувають і погані дні, завжди може не полетіти. Програти Квітова може і сама, а Світоліна в нинішній її формі сама виграє навряд чи, буде потрібна хоч якась допомога.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Квітової у двох сетах

 
  • 2,84
  • 1,47
Сделать ставку
 
  • 3,0
  • 1,4
Сделать ставку
 
  • 2,8
  • 1,44
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»
Футбол | 02 травня 2024, 16:13 1
Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 15:12 8
У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
contra spem spero
axylinam
Если будет сильный ветер и у Квитовой не пойдёт подача,то у Свитолиной появятся хорошие шансы
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
ОТАМАНША! ВІТАЮ З ПЕРЕМОГОЮ! ХАЙ ЩАСТИТЬ!
Stanislav Matusevych
Щодо прогнозу, додати немає чого. Шанси Еліни більше теоретичні (а раптом несподівано проріжеться гра, чи раптом у Петри не полетить). Грати Світоліній зараз відверто нічим, і вже певним досягненням можна вважати прохід до тієї стадії змагань, де можна зустрітися з суперницею з топ-10. Коли це ставалося востаннє, без статистики під рукою навіть не пригадаю. У цьому та минулому роках таких матчів не траплялося точно.
Як грати проти Квітової, відомо. Еліна свого часу це демонструвала. Хороша направлена подача з відсотком 60+, потужна гра по центру з максимальною глибиною. Але перше в умовах пошкодженого зап'ястя та вітру становитиме проблеми, а друге без впевненості у власних ударах призводить останнім часом до великої кількості помилок по довжині. Щоб їх уникнути, Еліна починає грати коротше, за що Петра обов'язково подякує їй своєю гарматою. Тому локальним успіхом можна буде вважати уникнення розгрому на кшталт того, який отримала Конта. Але навіть це буде непросто зробити.
Ivan Ivanov
да, да, знаем мы этих "все пропало", "все плохо", "який жах", "дуже сумно дивитись на таку гру", "низький рівень гри", "німа чим вигравати" и т.д. ты лучше на статистику Элины посмотри - самый низкий уровень Анфорсов в Туре, один из самых лучших Бекхендов, самая лучшая Защита. Плюс, посмотри также на предыдущие 2 игры Элины: она сейчас порхает по корту, находится в оптимальной форме, в последний год активно применяет тактику развода по углам, очень плотная игра (т.е. очень быстрый ответ) и т.д. Петь диферамбы Квитовой, надо было 3-4 года назад, сейчас это уже не та Квитова.. мой прогноз, победа Элины в ДВУХ сетах сегодня..!!!!
AleksMih
Все бесстрастные цифры против, особенно всего-то плюс 20к грязными
brutal2015
Безоговорочный фаворит Квитова. Почему же тогда Свитолина на 5 строчек выше в рейтинге WTA?