Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
|
6052
3

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: «Дитяча помилка Миколенка позбавила нас трьох очок»

Спеціаліст підбив підсумки матчу з Фінляндією

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: «Дитяча помилка Миколенка позбавила нас трьох очок»
УАФ

Відомий футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло прокоментував нічию з Фінляндією (1:1) в матчі відбору до чемпіонату світу-2022.

«Цікавий і повчальний матч вийшов з тактичного кута зору. Шевченко вирішив нічого не змінювати і вийшов з трьома центральними захисниками. Стартова розстановка 5/3/2. У балансі п'ять захисників! Не досвідчений уболівальник скаже - проти фінів вдома? Якщо немає результату, з ними важко сперечатися. Але, це не зовсім так. Ця структура гри дуже гнучка. І може по ходу гри перебудовуйся в атакуючу модель. У балансі атакуючої структурі, в класичному виконанні, необхідно постійні підключення до атак одного з центральних захисників. Як приклад творчість Конте в «Ювентусі» і «Інтері». Але на жаль у нас немає К'єлліні, Бонуччі і Бардзальї.

А що фіни? А вони зіграли проти Шевченка дзеркало. Точно в такому ж балансі тактичної структури 5/3/2. (Згадуємо матч «Інтер» - «Шахтар»). Висновок простий. При дзеркалі вигоду отримує контратакуюча команда в цих побудовах. Не хочу розписувати чому, це вже буде нудно для вболівальника.

Шевченко грав класику, як підтвердження, всі зроблені заміни по ходу гри. Ну а сама гра вийшла у збірної України сумбурна в атаці. Склалося враження, що в першому таймі українці, хотіли не забити, а завести м'яч у ворота. Були зайві перепасування в забійній зоні. Треба було напевно вирішувати ці моменти простіше, але на жаль, не вистачало майстерності. У таких протистояннях дуже важливо першим забити і надалі перебудуватися. На жаль, не вийшло. Дитяча помилка Миколенка позбавила нас трьох очок. Такі матчі вчать. Фіни виявилися міцною командою з тактичного кута зору», - сказав Заховайло.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
stalker digga
Не три а два очка, одно очко осталось.
Burevesynik
очень жаль, что автор статьи потерял свои три очка.