Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 25 березня 2021, 19:20
89276
178

Сюрприз для чемпіонів. Україна сенсаційно відібрала очки у Франції

Команда Андрія Шевченка розпочала відбірковий турнір до чемпіонату світу з нічийного результату

| Оновлено 25 березня 2021, 19:20
89276
178
Сюрприз для чемпіонів. Україна сенсаційно відібрала очки у Франції
Getty Images/Global Images Ukraine

З ким завгодно і де завгодно, тільки не з французами на виїзді - таким, напевно, було бажання кожного головного тренера, команда якого потрапила в одну групу з чинними чемпіонами світу. Не пощастило нам. Але вибору не було, потрібно було спробувати. Спробувати зачепитися за очки і за можливості взяти реванш за нещодавню розгромну поразку від «Ле Бльо» (1:7, якщо хто забув).

Чому так скептично? Та просто на даний момент збірна Франції є однією з найсильніших у світі. Власне, титул чемпіонів світу говорить сам за себе. До того ж, бачиться, що з моменту тріумфу на останньому Мундіалі команда Дешама стала ще сильніше. Подивіться на її стартовий склад: хоч куди плюнь, скрізь зірка. Причому справжня. І навіть Мбаппе, у якого були невеликі проблеми зі здоров'ям, в складі.

Андрій Шевченко на всю цю французьку красу відповів «асиметрично». Тобто, виставив на гру максимально оборонний варіант: з п'ятьма захисниками (три центрбеки і два флангові) і одним яскраво вираженим опорником. За креатив повинні відповідати, перш за все, Зінченко з Маліновським. Ну і Шапаренко в деякій мірі.

Чи не головну кадрову інтригу - стосовно «поста номер один» - Шевченко вирішив на користь Бущана. Ну, ми так і думали.   

До десятої хвилини українці грали на рівних проти іменитого суперника. Гостям вдалося першими створити небезпечний момент - здалеку бив Зінченко, але вище воріт. А ось далі ініціативою міцно заволоділи господарі. Вони вміло використовували швидкісні якості флангових гравців, які робили загострюючі передачі в центр, де найчастіше розташовувався Жиру. В одному з моментів досвідчений форвард міг забивати, але влучив м'ячем у нашого захисника.

Протрималися наші до 19-ї хвилини. Атака французів цього разу була радше позиційною, але Грізманн з самого кута штрафного майданчика наважився на удар. І рішучість «Маленького принца» була винагороджена сторицею: м'яч за класною траєкторією залетів у дальній кут. Дуже красивий гол. Тільки він був забитий, швидше за все, не за правилами. Справа в тому, що передачу Антуан отримав в ситуації, коли Павар перебував у положенні поза грою. Але ВАРу на грі не було, а асистент арбітра явно не встиг за тим, що відбувається. І проґавив епізод. Тому нам довелося починати з центру поля.

Після пропущеного м'яча гра нашої команди не змінилася. Українці продовжували грати дуже обережно, зосередивши головні сили в обороні. Не поспішали форсувати події і французи. Таке враження, що вони не сумнівалися, що не києм, так палицею, але візьмуть своє.

Ближче до фінішу першого тайму гості осміліли. Не настільки, щоб створити по-справжньому небезпечний момент біля воріт Льоріса, проте понервувати французьку оборону змусили.

Але не більше того: на перерву команди пішли з мінімальною (за рахунком) перевагою господарів. Гості виглядали дуже гідно, але, все ж, здалося, що підопічні Дешама грали явно в економрежимі, і за необхідності могли додати - і в русі, і в агресії.

Друга половина зустрічі теж почалася з активних дій чемпіонів світу. Їм вдалося затиснути наших футболістів поблизу штрафного майданчика Бущана, але вичавити з цього домінування хоча б один небезпечний удар «триколірним» не вдалося. Команда Шевченка при першій же можливості вибігала в контратаки. У ці хвилини гра нашої команди будувалася через фланги, де виділялися Миколенко і Караваєв. Саме Олександру вдалося стати співавтором забитого м'яча, коли він сміливо пішов на перехоплення і зробив передачу на Сидорчука. Удар у Сергія не вийшов, однак, на наше щастя, на шляху м'яча виріс Кімпембе, і від французького захисника футбольний снаряд, радикально змінивши траєкторію, закотився у ворота. Оце так поворот! Дешам явно розраховував здобути перемогу малою кров'ю, а тепер доведеться напружитися. Починається найцікавіше в цьому матчі. І напевно найскладніше для нас.

Однак, розуміючи всю відповідальність ситуації і можливість вичавити з неї максимум, українці не кинулися всім складом рити окопи на підступах до свого штрафного майданчика. Навпаки, наша команда дуже грамотно захищалася, намагаючись ловити суперника в офсайдні пастки. І при першій же можливості робила набіги на чужу територію. Набіги ці не закінчувалися ударами, але свою справу робили: перш за все, вигравали час, відсуваючи фронт чужих атак подалі від своїх воріт.

Проти такої, візуально простої тактики, протиотрути у французів не знайшлося. Вони дійсно намагалися, накрутили темп в кінці гри, подали купу кутових, але Україна не здригнулася. Не здригнулася там, де нам малювали, в кращому випадку, мінімальну поразку. Але збірна Шевченка взяла нічию. Прекрасний початок відбору! Правда, він буде ні про що, якщо в найближчих двох матчах ми втратимо очки. 

Відбірковий турнір ЧС-2022. Група D. Тур 1.

Франція - Україна - 1:1

Грізманн (19) - Сидорчук (57)

Павар (30)

Франція: Льоріс, Павар, Варан, Кімпембе, Ернандес, Канте, Рабьо, Коман (Дембеле, 63), Грізманн, Мбаппе (Марсьяль, 77), Жиру (Погба, 63)

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Кривцов, Миколенко, Зінченко, Сидорчук (Коваленко, 79), Маліновський, Шапаренко (Зубков, 86), Яремчук (Мораес, 73)

Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина)

Стадіон «Стад де Франс» (Париж, Франція)

ФРАНЦІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(388)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Як зіркові партнери вітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 20 квітня 2024, 00:01 1
ВІДЕО. Як зіркові партнери вітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «галактікос» вийти у півфінал

Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі
Бокс | 19 квітня 2024, 15:36 0
Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі

Джей Опетайя заперечує, що відправив Тайсона на настил рингу

Коментарі 178
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юрий Карпенко
Ну теперь понятно почему швейцарцы зассали играть)
Alex86 1
Сыграли хорошо, учитывая что играли на выезде против чемпионов мира и пропустили из-за судьи, да еще и не повезло с той траекторией удара противника, то отбор, если ничего не случится, должны пройти однозначно. Сборная опять ожила и это уже вам не тот погром что был в товарняке.
+ огромный что сравняли.
forestcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kekandos
фантастика
Женя Матийчук
ну чемпіонів Європи вже обходили у групі, тепер на черзі чемпіони світу )))))
Соня Украинка
Глядя на комментарии некоторых НЕДОболельщиков хочется сказать: вы не за сборную Украины по футболу болеете, а какой-то неизлечимой болезнью. Настоящие болельщики сборной не делят ее по командах. Есть команды Динамо, Шахтер и т.д. Есть национальная сборная Украины. Если бы у игроков сборной было такое деление между командами, как здесь у некоторых комментаторов, то Украина не то что с Францией в ничью играла, а командам уровня Лихтенштейна проигрывала бы. Хватит делить сборную на Бущан, Миколенко - Матвиенко, Кривцов... В сборной они - одна команда. После сборной они будут соперниками. Если вы делите сборную по клубам, то лучше уже вовсе не смотрите ее игры и не считайте себя ее болельщиком. А то, получается, сегодня вы болеете за сборную, потому что там больше игроков вашего любимого клуба в составе, а завтра будет больше игроков в составе принципиального соперника вашего любимого клуба, значит вы будете болеть против нашей сборной.
Хватит оскорблять друг друга, хватит оскорблять клуб соперника, хватит оскорблять игроков соперника, хватит показывать свое умственное недоразвитие.
Уважайте друг друга. Болейте за свои клубы адекватно. Болейте за украинские клубы в Еврокубках. Болейте за сборную Украины. Болейте футболом.
Динамо - чемпион. Шахтер - чемпион. Україна - вперед за чемпіонством.🇺🇦🥇⚽🥅🏆
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ya_3
Поздравляю всех украинских болельщиков! Очень неплохой счёт и не сказал бы что он не по игре - наши вполне заслужили ничью с главным соперником да ещё и на его поле! Так что, болеем дальше, и желаем продолжения банкета!
Alexandr Rozovyk
Результат по игре, Франция , по сути, ничего толком и не показала. Защита отыграла на отлично, но не хватало конечно активности в нападении. В целом, это конечно достойный результат, казахов и фмнов нужно выносить.
P.S. у максимки наверное полыхает знатно, как это так , 6 игрококв Динамо в составе и ничья с чемпионами мира?!
Mr.Budd
Молодцы, видно, что каждый выкладывался по максимуму. Играли как умеют, но старательно. Шеве тоже респект.
Женя Матийчук
норм че з чемпіонами світу на виізді нічейка, круто.
Шева ше раз закривае рот всім хто в нього не вірив!
axylinam
Спортивный подвиг состоялся-молодцы,теперь обязательно нужно обыгрывать финов и казахов
Publius
Играли, конечно, тяжело. Но никто не скажет, что Украина не заслужила этот результат. Весь второй тайм французы давили, но ни одного голевого момента им создать за 45 минут не удалось. Так что молодцы наши, ничего не скажешь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DKTheBest2
І саме головне, я би не сказав, що повезло.
Грали на диво спокійно. Навіть гол не надломив.
Miroslav1981
Молодцы⚽️⚽️⚽️🇺🇦🇺🇦🇺🇦💪💪💪
winner2012
Единственная возможная схема сработала! Браво!
Матч чем-то похож на игру с Испанией.
Первый тайм хуже, видно что в перерыве Шева внес корективы с италянским и испанским тренером. Сегодня словно на поле была итальянская оборона времени Шевы, только украинская)))
ManUtd
С лидером группы на выезде ничья - очень солидно, плюч соперники скатали ничью, что нам на руку
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Cityzen83
Це щось неймовірне