Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 24 березня 2021, 21:44
32130
110

Франція – Україна. Прогноз і анонс на матч відбору до ЧС-2022

Побачити Париж і не померти

| Оновлено 24 березня 2021, 21:44
32130
110
Франція – Україна. Прогноз і анонс на матч відбору до ЧС-2022
УАФ

Ворогові не побажаєш починати відбір на чемпіонат світу матчем проти чинного переможця Мундіалю. Однак саме такий шлях випав збірній України. 24 березня команда Андрія Шевченка в столиці Франції зіграє проти команди Дідьє Дешама.

З часу останнього офіційного поєдинку «синьо-жовтих» (листопад минулого року, Ліга Націй) спливло багато води. Потенційні збірники знаходилися в своїх клубах: хтось мав ігрову практику, хтось ні. Тому зараз можна тільки здогадуватися про функціональний стан нашої головної команди країни, про її ігровий тонус.

Підготовку до старту відбору на ЧС-2022 збірна України почала в понеділок, 22 березня. Команда, здавши попередньо ПЛР-тести, зібралася на НТК імені Банникова. Останніми з викликаних приєдналися до команди Маліновський, Коваленко і Ярмоленко. Провівши два тренування, в яких наставники намагалися привести гравців до спільного функціонального знаменника, команда відбула в Париж.

Перед грою з командою Дешама у «синьо-жовтих» є певні кадрові труднощі. Через травми випали зі складу Степаненко та Циганков, які напевно зіграли б в основі, якби були в порядку. Крім того, не в кращому стані на даний момент перебуває Ярмоленко, який лише недавно відновився від наслідків складної травми.

Є проблеми і суто ігрового характеру. Кого, наприклад, ставити в пару до Матвієнка в центр захисту, адже Кривцов зараз не вражає. Якими будуть фланги збірної? Хто зіграє на позиції під нападником? Та й з «постом номер один» теж не все так просто: у Пятова, недавно беззастережно основного стража воріт, геть відсутня ігрова практика. Як і у Луніна. Виходить, потрібно вибирати між Трубіним і Бущаном. 

Проблема вибору є і у візаві Шевченка. Але дещо іншого порядку. Під рукою у Дешама - практично два рівноцінні склади. Нинішня збірна «Ле бле» фактично напхана зірками, причому на всіх ігрових позиціях. І мьсе Дешаму доведеться поламати голову, кого виставити в основі, а кого залишити на лаві для запасних. Через травму точно не зіграє Толіссо, під питанням участь в матчі Мбаппе.

Останнє за ліком побачення суперників (в жовтні минулого року) завершилося найбільшим в історії нашої національної команди розгромом - 1:7. Справедливості заради потрібно відзначити, що в тому матчі Андрій Шевченко був змушений виставити експериментальний склад, оскільки в нашому колективі був спалах коронавірусу. І справжній травмопад. З цих двох причин не змогли зіграти відразу 15 (!) гравців, а 45-річний асистент Шеви Шовковський навіть був заявлений на гру резервістом Бущана. А ось Дідьє Дешам виставив тоді на матч бойовий склад.

Історично «команду мушкетерів» можна вважати незручною для нашої збірної. Суперники зустрічалися між собою десять разів, і лише одного разу перемагали українці. Ще три матчі завершилися внічию, а інші шість зустрічей виграли французи. Різниця м'ячів - шість проти 21-го (ясна річ, не на нашу користь).

До гри проти «триколірних» наша команда підходить не з найкращим «багажем». В останніх семи поєдинках (не рахуючи «технар» в непроведеній грі проти Швейцарії) збірна України здобула лише дві перемоги, інші матчі програла. А ось французи в своїх семи останніх ігрових спробах поступилися лише одного разу - в «товарняку» збірній Фінляндії, ще раз зіграли внічию, інші поєдинки виграли.

Матч на «Стад де Франс» пройде без глядачів. Причина - традиційна і остогидла - коронавірус. Звичайно, дуже хочеться, щоб уболівальники повернулися на стадіони, але, може, порожня чаша величезної арени нашу команду буде лякати не так, як переповнена...

Дідьє Дешам, головний тренер збірної Франції:

- Ключове слово - адаптація. Якби у нас була можливість попрацювати з футболістами довше, було б набагато краще. Ми не можемо проводити командні тренування, але таке життя тренера збірної. Так що ми адаптуємося. У відборі до ЧС-2022 ми будемо рухатися від матчу до матчу. Перший, проти України, вже зовсім близько. Цікаво, що з того моменту, як я очолив збірну Франції, ми тільки раз грали в середу. Спочатку ми будемо думати про Україну, а вже потім - про тривалу подорож у Казахстан.

Андрій Шевченко, головний тренер збірної України:

- Ми перебуваємо в непростій ситуації, у нас багато травмованих гравців. Циганков і Бесєдін непогано виглядали, але отримали травми, тому їх не буде. Ярмоленко тільки-тільки відновлюється, він не потрапляв до заявки. Виклик Довбика пов'язаний з травмою Бесєдіна. Ми подивилися цей і попередні тури, за цим футболістом вже давно спостерігали. У нього є певні характеристики і якості, які мені цікаві. Ми вирішили скористатися можливістю, подивимося, як він буде виглядати на тренуваннях.

Фаворитом майбутнього матчу букмекерські контори вважають господарів. Середній коефіцієнт на перемогу чинних чемпіонів світу - 1,25, тоді як на виграш гостей - 12,0. Нічия оцінюється середнім показником 6,35.

Орієнтовні склади:

Франція: Льоріс, Ернандес, Кімпембе, Варан, Павар, Канте, Погба, Сіссоко, Дембеле, Грізманн, Жиру

Україна: Бущан, Караваєв, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Зінченко, Маліновський, Коноплянка, Марлос, Яремчук.

 
  • 1.262
  • 6.25
  • 15
Сделать ставку
 
  • 1.26
  • 6.10
  • 13.50
Сделать ставку
 
  • 1.29
  • 5.40
  • 13.0
Сделать ставку

24 березня, середа

Франція – Україна
Париж. Стадіон «Стад-де-Франс». 21:45
ТБ-трансляция на телеканалі «Україна»
ФРАНЦІЯ – УКРАЇНА. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1

Опитування

Голосів 234
Спрогнозуйте результат матчу кваліфікації ЧС-2022 між збірними Франції та України, який відбудеться 24 березня в Парижі.

Велика перемога Франції

94 голоса 40.17 %

Мінімальна перемога Франції

59 голосів 25.21 %

Нічия

52 голоса 22.22 %

Мінімальна перемога України

19 голосів 8.12 %

Велика перемога України

10 голосів 4.27 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(106)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 110
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Богдан Саженко
Лунін тут вже не розглядається .Його рейтінг зідан збив аж на четверте місце .Шкода хлопця .А ще нещодавно всі хотіли його основним після П"ятова .
ingvar8888
Потрібно постаратися не програти у Парижі, нічія на виїзді було б добре!...
Буде важка гра для збірної України!...
Надійність оборони і везіння трохи і нічія можлива....
Vbolivalnyk-Peter
Адмін, а можна "тарабаншиків" якось усунути з гілки? Це ж неможливо читати. Ніби то про збірну мали щось розмірковувати, а насправді повний треш, який до футболі не має жодного відношення!
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
forestcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
forestcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Если Украина пропустит меньше трёх мячей-это будет спортивный подвиг
forestcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Мандрівник
Какой смысл в голосовалке, если тут один неадекват мазохист с кучей ников может наклацать что угодно
dudigo78
Мабуть це той випадок, коли я зі спокійною душею піду спати після першого пропущеного гола. Ну нема віри в позитивний результат абсолютно. Французи просто на декілька порядків сильніша збірна за теперішню нашу. Ми зараз слабші як два-три роки тому. Колишні лідери вже здулись, а нових не появилось
Alex86 1
Шансов конечно мало, но надо пробовать, раньше не так и плохо с ними играли да и раз о чем-то грезим на Евро и ЧМ, то стоит бороться.
Тем более что в той же Лиге наций старались не говоря уже про отбор к Евро.
Darkness1984
Будет очень тяжело!!!
Удачи сборной
forestcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bismuth
Футбол в сознании большинства украинцев ушёл на самый дальний план.
Сейчас важней друное.
За последние сутки в Украине подтвердили 14 174 новых случаев коронавирусной болезни. Общее число заболевших с начала пандемии составило 1 579 906 человек.
Также за минувшие сутки:
госпитализированы - 5438 человек;
летальных случаев - 342;
Как сыграют, так и будет.
Чи не горе, если опять проиграют...
Богдан Саженко
Нажаль ,після 7-1 французи нас вважають солодкой булочкой для себе.Напевно з радістю нас прийняли в групу на відбір .Треба ім всеж рога пообламувати і напомнити про 2-0 в Київі і як вони ледь не потрапили на ЧС ,якщоб не судді у франціі зі своєй допомогой. Повинна Україна десь поставити на місце Францію
Тарас Чубак
На рахунок голкіпера хз, але загалом є і інші варіанти. Захист незмінний, але у центрі поля Шапаренко щоб змістити Малиновського на правий фланг замість Ярмоли, позиція може не найоптимальніша, але всі гравці будуть у кондиції. А зліва треба людину яка буде пахати ще й на оборону, а Соболь або Зубков
Александр Ад
по складу згоден зо всіма крім Коно і Ярмоли.Не здивуюсь якщо вийдуть Зубков і Марлос
MrchMdnss
хай Щастить
Pixelman
Что то дехера сегодня на сайте петуха7777, видимо в аптеку звезли бояру по акции, теперь буянит слабоумный