Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 23 березня 2021, 14:09
27281
14

ЗАВАРОВ: «В збірній зі мною розсталися, щоб звільнити місце для людини»

Екс-член тренерського штабу збірної України розповів, чому залишив національну команду

| Оновлено 23 березня 2021, 14:09
27281
14
ЗАВАРОВ: «В збірній зі мною розсталися, щоб звільнити місце для людини»
УАФ. Олександр Заваров

59-річний колишній член тренерського штабу збірної України Олександр Заваров в інтерв'ю Олександру Алієву розповів, чому не поїхав на Євро-2016, який проходив у Франції, у складі тренерського штабу української команди.

Заваров працював у тренерському штабі збірної України з 2013 по 2016 роки.

«По-перше, змінився президент Федерації футболу (Андрій Павелко став в.о. президента ФФУ замість Анатолія Конькова 23 січня 2015 року — прим. ред.). Напевно, хотіли якісь зміни.

Але я думаю, найбільше хотіли зі мною розстатися, щоб одній людині звільнити місце (в цей момент на екрані з'являється фото нинішнього головного тренера збірної України Андрія Шевченка). Звичайно, було неприємно. Але нічого, пережив. І не таке переживали.

Що сказав Фоменко на це рішення? Промовчав. Може, на той момент була якась незрозуміла обстановка. Напевно, змусили його нічого не говорити. Але я не хочу в цьому колупатися, бо це дуже складно. Може, я б допоміг чимось, порадою. Тим більше, у Франції (Заваров виступав за французькі клуби «Нансі» і «Сен-Діз'є» з 1990 по 1998 роки — прим. ред.). Може, мене і не взяли через те, що всі мене знають там, у Франції (сміється).

Не хочеться нічого говорити, але неприємна ситуація. Не було б нічого страшного, якби у збірній був ще один тренер. Але чомусь цього не сталося», — розповів Заваров.

Заваров залишив тренерський штаб збірної України у лютому 2016 року. В цей самий час помічником головного тренера української національної команди Михайла Фоменка став Андрій Шевченко.

На Євро-2016 збірна України посіла останнє місце в групі С, програвши командам Німеччини, Польщі та Північної Ірландії.

Оцініть матеріал
(182)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Антон Кантон
Алиев берет интервью у Заварова. Вот это прикол!
stopor2016
Так тренируй кого-нибудь , возьмись за команду!
VLytvyn
Заваров, Александр Анатольевич-легендарный и выдающийся футболист. Явно недооцененный как личность, и как тренер в Украине. Поступки наших функционеров, которые неправильно поступили с Заваровым в сборной, должны нести какую-то хоть моральную и социальную ответственность. Извините их Александр Анатольевич, видимо не пришла к этим людям зрелость и ответственность. Желаю Вам крепчайшего здоровья и жду Вашего тренерского успеха!
Tasha19
А каким образом то что Заваров играл за «Нанси» и «Сен-Дизье» могло помочь в играх на Евро-2016 с Польшей, Германией и Сев. Ирландией?
Zhez53
Заваров кое-чего не договаривает. На кануне ЧЕ был известный конфликт в игре Динамо- Шахтер между Степой и Ярмолой. Заваров встал на сторону Степы, чего как тренер сборной не должен был делать. Фактически, наряду с Денисовым и К, он подбросил дров, вместо того, чтоб гасить конфликт. Вопрос, зачем сборной тупой тренер???
turist86
"в інтерв'ю Олександру Алієву"
Тупий алкаш, який не прочитав в житті жодної книги, вже вважається журналістом?
Руслан Луценко
Обиженка... Сто лет прошло, а оно все сопли пускает недотеренер, нах никому не нужный даже в таком колхоз чемпионате как УПЛ... Ясен хер сопли жевать, не мешки ворочать... Так тебя и в Украине асе знают, поэтому, как тренер ты нах никому не нужен..