Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 березня 2021, 17:52
4020
5

Уперше в історії! Інгулець обіграв Олександрію в дербі

У матчі з мінімальною кількістю гольових моментів усе вирішив єдиний результативний постріл

| Оновлено 21 березня 2021, 17:52
4020
5
Уперше в історії! Інгулець обіграв Олександрію в дербі
УПЛ

Недільну програму 19 туру чемпіонату України відкривало протистояння в Кропивницькому, де «Інгулець» зустрічався з «Олександрією». Команда Володимира Шарана продовжує боротися за потрапляння в єврокубкову зону, займаючи сьому позицію в турнірній таблиці. Петрівці підійшли до матчу в гарному настрої: в своїх останніх матчах «Інгулець» набрав чотири очки, причому в попередньому турі був обіграний один з конкурентів за збереження прописки в елітному дивізіоні «Минай». До того ж, ця перемога стала першою виїзною для петрівців в Прем'єр-лізі.

Дебютне кіровоградське дербі, яке відбулося в першому колі, завершилося великою кількістю голів і перемогою «Олександрії з рахунком 4:3. Тоді, нагадаємо, господарі поля в першому таймі забили чотири голи, а після перерви гості ледь не вчинили феєричний камбек. Безкомпромісну боротьбу можна було очікувати і від нової дуелі суперників, адже обидві команди мають потребу в наборі очок.

Початок зустрічі ледь не завершився неприємністю для «Олександрії». Бартулович впав у штрафному гостей після контакту з ногою Калюжного, але арбітр порушення правил не побачив і пенальті не поставив. Команди підтримували інтенсивний темп, а ось зі створенням гольових ситуацій у опонентів не складалося. На полі точилася вперта боротьба в основному на підступах до штрафних. В середині першого тайму на ударну позицію вийшов Запорожець, удар якого в підкаті заблокував Дубра. При цьому латвійський центрбек отримав травму і тільки за допомогою медиків зумів покинути межі поля. Будемо сподіватися, що пошкодження Дубри не виявиться занадто серйозним, адже захисник є дуже важливим гравцем для «Олександрії».

За такою безмоментною грою визначальну роль повинні були зіграти стандарти. Так і сталося. Після навісу зі штрафного «Олександрії» м'яч відскочив до Мірошниченка, який з льоту влучив у суперника. А господарі свій шанс використали, і зробили це в компенсований до першого тайму час, коли олександрійці, схоже, думками вже були в роздягальні. Після навісу зі штрафного м'яч відскочив до Ковальова, який навісив точно на голову Сітчінаві, і форвард відправив м'яч у ворота.

Після перерви малюнок гри не змінився. Команди підтримували високий темп, на полі було багато боротьби і мінімум гострих ситуацій біля воріт. Хіба що напівмоменти: Сітало, котрий зіграв на випередження у штрафному, пробив вище воріт після флангового прострілу, а Сітчінава невдало пробив з кута штрафного майданчика. Після удару Мишенка переправляв м'яч у ворота Новіков, але футбольний снаряд прилетів в руки Малишу.

Олександрійцям потрібно було рятувати ситуацію, але перевести гру на половину поля суперників не виходило. Заміни тренерського штабу Шарана також не особливо вплинули на хід подій. На першій компенсованій хвилині нічию міг вирвати Гордієнко, який після відскоку з центру штрафного пробив поруч зі штангою.

У підсумку, абсолютно невиразна гра в плані створених гольових моментів завершилася мінімальною перемогою «Інгульця». При цьому петрівці вже в третьому поєдинку залишили свої ворота «сухими» і вперше в УПЛ здобули дві перемоги поспіль. У наступному турі, який відбудеться після паузи в чемпіонаті, «Олександрія» прийматиме «Динамо», а «Інгулець» гостюватиме в Маріуполі.

Українська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Інгулець» – «Олександрія» - 1:0

Сітчінава, 45+2

 Шишка, 51, Запорожець, 58, Коваленко, 63, Малиш, 90+1 – Бабогло, 71, Мишенко, 77, Сітало, 80

«Інгулець»: Малиш – Квасний (Синьогуб, 84), Салем, Ковальов, Балан – Шишка (Чайковський, 78), Кучеренко – Бартулович (Коваленко, 62), Запорожець (Васін, 84), Козак (Щедрий, 62) – Сітчінава.

«Олександрія»: Паньків – Вантух, Бондаренко (Дубра 26), Мірошниченко (Мишенко, 66) – Третьяков (Стецьков, 88), Гречишкін, Калюжний (Гордієнко, 66), Лучкевич – Устименко (Новіков, 46) – Сітало.

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: «Зірка» (Кропивницький).

Удари (у площину): 6 (4) – 6 (1)
Кутові: 5 – 3
Оффсайди: 1 – 2.

ІНГУЛЕЦЬ-ОЛЕКСАНДРІЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 4°C

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bismuth
Сколько там той истории?))
В следующем сезоне отдадут 6.
Видать Шаран понял что УЕФА в тумане и сделал ставку на КУ.