Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 23 березня 2021, 03:44
8700
13

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «А за що критикувати Динамо і Шахтар?»

Відомий експерт підбив підсумки виступу українських команд в єврокубках

| Оновлено 23 березня 2021, 03:44
8700
13
В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «А за що критикувати Динамо і Шахтар?»
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний після вильоту «Динамо» і «Шахтаря» з Ліги Європи підсумував виступ українських клубів у єврокубках.

«Необхідно подякувати нашим грандам за їхню участь в єврокубках і за те, що вони дійшли до 1/8 фіналу Ліги Європи. А мало, хто міг припустити, що наші клуби так далеко дійдуть. Критикувати легко! Зараз в пресі стільки критики! Давайте приберемо емоції і скажемо спасибі, що «Динамо» і «Шахтар» нам подарували єврокубкову весну. Ми побачили по ходу цієї єврокубкової кампанії класних суперників, хорошу гру наших команд. Були і хороші результати.

Після жеребкування Ліги чемпіонів мало хто вірив, що «Шахтар» і «Динамо» забезпечать собі єврокубкову весну, але наші команди це зробили. Хто міг подумати, що «гірники» двічі обіграють «Реал» і не програють «Інтеру»? Мало хто думав і говорив, що кияни пройдуть «Брюгге»!

«Динамо» і «Шахтар» - молодці. Критикувати легко! Але собака гавкає - караван йде. Я думаю, потрібно сказати спасибі, що в цій складній ситуації власники клубів вкладають гроші в футбол. Поки економіка України не підніметься, говорити про розвиток футболу в країні немає сенсу. Сьогодні говорять вже про створення Суперліги Європи! Чому? Тому що «мерседеси» хочуть брати участь в одному змаганні не з «запорожцями», а з «мерседесами». Вони хочуть змагатися з фінансово спроможними клубами. Вони створюють свою Суперлігу і вона, напевно, буде реалізована. Потрібно сказати спасибі, що наші клуби грають в єврокубках і грають гідно. Як на мене, кияни здорово зіграли на виїзді з «Барселоною». А «Шахтар» здорово зіграв з «Реалом» і «Інтером». Давайте говорити чесно! Я не працюю в жодній з команд, але просто не люблю критиканство! Я теж критикую наші команди за якісь моменти в їхній грі. Я критикую їх за те, що вони не вміють персонально тримати гравців у своєму штрафному. Але у наших клубів є багато і позитивних моментів, про які я говорю з позиції тренера.

А за що критикувати? За те, що молоді хлопці отримують такий досвід. Це здорово, що вони отримують такий досвід. А чи можемо ми запросити в наші клуби топових футболістів? Ні! Вони всі хочуть в Англії, Італії, Іспанії, Німеччини, Франції грати. Хоча до 2013 року, коли був розквіт УПЛ, це було можливо.

Зараз нам потрібне зростання економіки, щоб люди мали робочі місця і нормально заробляли. Потрібні нормальні зарплати і пенсії людям всіх професій. Нам потрібне зростання економіки! Коли підніметься економіка, будуть бажаючі вкладати гроші в футбол. Ось зараз Олександр Ярославський хоче відродити «Металіст» і спасибі йому за це. Але таких бажаючих мало, їх одиниці. Нам би зберегти тих, хто зараз вкладає кошти в футбол.

Тим більше зараз локдауни, йде боротьба з коронавірусом. Звідки цей негатив? Чому мало хто говорить про позитивні моменти? Ми весь час думаємо, що ми найрозумніші в цьому світі. Потрібно реально дивитися на ситуацію, яка є! Спасибі нашим клубам за їхню гру в єврокубковому сезоні! Ви гідно представили Україну! Ви молодці!

Сьогодні найбільші гроші знаходяться в англійському футболі, тому п'ять їхніх команд продовжують грати в єврокубках. В Англії великі гроші. Найкращі гравці і тренери мріють захищати кольори англійських команд. А італійці представлені на даному етапі єврокубків однією «Ромою»! А де іспанські «Барселона», «Атлетіко» і «Севілья»? А справа в тому, що рівень фінансування англійських клубів вище!

Треба бути об'єктивними: не можна весь час вимагати стрибати вище голови. Це може іноді вдаватися, як загребському «Динамо» в матчі з «Тоттенхемом», як в 2004-му році «Порту» Моурінью вдалося виграти Лігу чемпіонів. «Порту» і в цьому сезоні порадував сенсацією, вибивши «Ювентус» з Роналду. Це виключення з правил, а не система.

Перш ніж пред'являти претензії українським клубам за гру в єврокубках, потрібно масштабніше дивитися на розвиток футболу, як в Україні, так і в усьому світі».

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вова Бойко
Мало зараз таких адекватних експертів як Грозний! Респект!
dudigo78
Не в економіці справа. В Швеції чи Данії супер економіки і найвищий рівень життя в Європі, але клубний футбол не супер. Наші досягнення минулих років це гра грошей олігархів, які вони скомуніздили. Це дутий рівень футболу був, а зараз ми потрохи приходимо до реальності. В нас ніколи не було десяток чи сотень зіркових талантів водночас, як в розвинених футбольних країнах, тому 10-15 місце в рейтингу уєфа це є наш реальний рівень в європейському футболі
Орест Орищишин
Можна погодитись якщо б наші команди програли "грандам" але Динамо К двічі безвольно програло 7команді Примери а Шахтар - 6 команді Серії А. Тому рівень лідерів в УПЛ такий як в Уески та Кротоне, а футбол в Україні деградує.
Forever_smart
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Грозный это скользкая спартаковская подстилка,народ критикует наши команды не за поражения,а за унылую,медленную и трусливую игру,
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1970
Та нормальный мужик Грозный! Что думает то и говорит... молодец! Он правильный эксперт. Сабо! Смотри, как люди должны свою мысль излагать..
Олег Мандрівник
Ну например за то что они играли так, будто это УПЛ, а не ЛЕ
lenares85
Зоря и Десна и не стараются за 2 место так как там не заплотят милионы за выход в лину европы
lenares85
Я уже 1000 раз писал пока не будет 5-6 конкурентных команд то успехов в Европе не будет. Какие минаи рухи и прочее. Это разве уровень чемпионата. Милевский с Селезневым по пол. ходят и это устраивает Минай о чем может быть речь
zzg77
Удивительно, что это сказал Грозный! Очень правильные слова. Именно здоровая экономика в стране способна поднять уровень нашего футбола. Посмотрите на рейтинг - благополучные, богатые страны занимают верхние строчки. А мы летим вниз, вслед за снижением уровня жизни и с ростом благосостояния наших олигархов!
Петро
Ещё один маразматик появился