Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Вільярреал
18.03.2021 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:0 2 : 0
Ліга Європи
| Оновлено 19 березня 2021, 14:04
14106
96

Без шансів і в Іспанії. Динамо програло Вільярреалу в матчі-відповіді

Кияни не змогли нав'язати боротьбу «Жовтій субмарині»

| Оновлено 19 березня 2021, 14:04
14106
96
Без шансів і в Іспанії. Динамо програло Вільярреалу в матчі-відповіді
Getty Images/Global Images Ukraine

«Це буде гра перш за все для престижу» - так позначив матч-відповідь проти «Вільярреалу» наставник динамівців Луческу. Мовляв, «ми не малі діти, розуміємо, що такий рахунок відіграти складно».

Але, разом з тим, румунський тренер пообіцяв, що його команда зробить все можливе для неможливого. В принципі, до початку гри сумніватися в щирості динамівського коуча не доводилося. Власне, а що він повинен був говорити? Його команда намагалася виглядати гідно і в першій зустрічі, але тоді просто суперник виявився сильнішим. Було відчуття, що і в матчі-відповіді з мотивацією у нашої команди буде повний порядок. Але ось чи вистачить цього для геройства?

Луческу стартовим складом здивував. Місця в основі не знайшлося для ключового на даний момент гравця півзахисту Шапаренка, замість якого вийшов нечастий гість основи Андрієвський. Цікавий хід від тренера «Динамо» і в нападі: Бесєдін та Супряга залишилися в запасі, а на вістрі повинен був зіграти номінальний лівий півзахисник Родрігеш, місце якого на фланзі зайняв Де Пена. Ось такий вийшов вінегрет.

Емері теж провів невелику ротацію в порівнянні з київською грою. Але строго по позиціях: у воротах вийшов Асенхо, наконечник атаки – Бакка, в центрі захисту – Морі.

У стартовий відрізок гри суперники явно не збиралися форсувати події: господарям це ні до чого, а гості, схоже, просто не могли. Тому перші тринадцять хвилин йшла позиційна, візуально нецікава гра. Без особливих моментів. Але далі трапився гол «субмарини». Гол фактично з нічого. Звичайний, як здалося, фланговий навіс в центр штрафного майданчика, де чомусь забутий усіма Морено виявився спритнішим обох наших центрбеків і без особливих зусиль відправив м'яч головою в сітку воріт. І без того складне завдання для гостей перетворювалася в просто фантастичне.

Забитий м'яч ніяк не вплинув на загальний хід поєдинку. Гра в центрі поля, без моментів. Знову-таки, господарі не поспішали ризикувати, а гості з якихось причин це робити теж не збирались.

А потім знову спалах активності від господарів, і знову забитий м'яч. Цього разу «Вільярреал» включив пресинг, змусивши помилитися Миколенка, м'яч у підсумку опинився у Морено, і той рикошетом від Забарного оформив дубль. Ну, в цій грі, здається, вже все зрозуміло. Хоча, за великим рахунком, зрозуміло було і до її початку. «Ми ж не малі діти», насправді...

Що сказати про перший тайм в контексті «Динамо»? Та нічого хорошого. Те, що суперник просто краще і більш майстерний, було і так зрозуміло. Але ось горезвісні мотивація і «престиж» повинні були бути в арсеналі підопічних Луческу. Мали б, але їх чомусь не було. Може, у другому таймі з'являться?

У другому таймі з'явився Супряга. Схоже, це був останній аргумент Луческу (Бесєдін таким не був апріорі, так як напередодні матчу отримав мікропошкодження). Однак вплинути на розвиток подій молодий динамівський форвард вже не міг: надто багато вже було програно.

Показово, що Влад замінив лідера і головну надію «Динамо» - Циганкова. Схоже, Луческу вже «забив» на цю зустріч і явно дав зрозуміти, що для нього зараз на першому місці чемпіонат країни.

Що ж стосується самої гри, то вона за змістом була такою ж, як і в першому таймі. Господарі володіли комфортною перевагою, не особливо напружуючись, але і не особливо даючи шанси супернику. М'яч частіше тримався у команди Емері, а команда Луческу могла розраховувати, хіба що, на «якось, раптом та як-небудь».

Фінального штурму від «Динамо» не було. Та й яка користь штурмувати, адже особливої різниці, з яким рахунком програвати - 0:2 чи 1:2 - і не було. До того ж, досить активним в останні хвилини матчу був «Вільярреал», який був набагато ближче до третього забитого м'яча, ніж «Динамо» - до першого.

У підсумку в економному режимі «субмарина» здобула і другу перемогу над «Динамо». Перемогу закономірну, логічну і справедливу, але від цього нам навряд чи легше.

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

«Вільярреал» - «Динамо» - 2:0

Морено (13, 36)

Трігерос (17), Парехо (43)

«Вільярреал»: Асенхо, Фойт (Гаспар, 63), Альбіоль, Морі, Педраса, Трігерос (Хауме Коста, 79), Капу, Парехо, Чуквуезе (Баена, 71), Бакка (Піно, 63), Морено (Раба, 79).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Сирота (Попов, 83), Миколенко (Сідклей, 83), Сидорчук, Андрієвський (Шепелєв, 65), Циганков (Супряга, 46), Буяльський, де Пена, Родрігеш (Леднєв, 65).

Арбітр: Андреас Екберг (Швеція)

Стадіон «Естадіо-де-ла-Кераміка» (Вільярреал, Іспанія)

ВІЛЬЯРРЕАЛ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо
Футбол | 23 квітня 2024, 09:48 41
Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо

Пропозицію робили трьом футболістам, але вони відмовились

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 96
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
hidalgo65
увы,но на данный момент это реальная планка Динамо в Европе
Ярослав Печерский
Динамо Киев вышло в 1/8 финала Лиги Европы. Динамо вошло в 16 лучших команд Европы, подарила еврокубковую весну. Проиграла достойно, не 0-10 же! Чем все недовольны?!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Радует только то, что Динамо Загреб победил.
EGOS
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
Ничего, Шахтёр и Динамо наведут шороху в следующей Лиге Конференций !!!
Михаил Степанов
Как детей...
BaZia
Спасибо Луческу за то что показал ДК и Суркису нынешний уровень! Единственное что радует, в команде все молодые украинцы и пару легионеров, на этой стадии вылетели клубы с более громкими бюджетами Милан, Тоттенхэм, Шахтер..
Fangold
Після 2-0 вимкнув, для нервів то занадто, вони в цей раз хоч по воротам один раз попали?
adidas777
Бущан очень достойное интервью дал!
Спасибо парни за Евросезон!
ЗЫ: Кстати, кто кто, а Трубин однозначно был лучшим у вас кроты в последних играх!
Алексей Голяченко
Обидно, досадно и где-то стыдно . Будем надеяться что в следующий раз выступим намного лучше
Вадим Максимов
Переключился на игру хорватов против тотенхема. Не пожалел. Наши "гранды", в 1/8 смотрелись как два говна
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BronenosecPotelkam
нормальный вышел евросезон. если бы кто на старте предложил такой расклад, сто пудов, большинство бы согласилось. учитывая чехарду с составом, смену тренера - норм получилось. осталось взять чемпионство и кубок - вообще супер сезон получится
Johnny92
1 гол на 2 команди - це сурово... Вот судійка чистий пеналь не поставив у ворота макаронів...Була б нічия і якийсь мізер а загал. рейтинг, а так шиш з маком і кваліфікац. раунд для ШД і ДК
Cityzen83
В общем ужасно. Динамо как обычно последние лет 5, Шахта скатилась до уровня Динамо. Не знаю, как там наши " гранды" будут в следующем сезоне решать свои проблемы - трансферы и т.д. Но думаю в сезоне 22/23 будем в ЛЧ представлены 0 клубов.
garik_trinity
Славия такой подарок сделала. Хоть бы одна наша п...дла хотя бы вничью сыграла
Oleksandr Taktaiev
Нічого страшного! От в наступному сезоні... ;)
Вадим Максимов
Подарком от чехов не воспользовались. Зачем нам эти чешские підарунки)