Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

18.03.2021 19:55 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:3 1 : 2
Рома Проходить далі
Ліга Європи
| Оновлено 19 березня 2021, 09:21
12639
92

Висновки не були зроблені. Шахтар повторно поступився Ромі і вилетів із ЛЄ

Підопічні Луїша Каштру за два поєдинки забили лише один м'яч

| Оновлено 19 березня 2021, 09:21
12639
92
Висновки не були зроблені. Шахтар повторно поступився Ромі і вилетів із ЛЄ
ФК Шахтар Донецьк

Після того, як в першому матчі у себе вдома італійський клуб досяг переконливої перемоги з рахунком 3:0, його шанси на вихід до чвертьфіналу Ліги Європи, звичайно ж, розглядалися набагато вище, ніж у «Шахтаря». Але все ж таки українські вболівальники сподівалися на неймовірний комбек з боку підопічних Луїша Каштру і, як мінімум, на швидкий гол господарів поля в матчі-відповіді у Києві.

З перших хвилин гірники пішли вперед великими силами, сподіваючись, таким чином, зім'яти оборону суперників. Але довести до удару у них відразу не вийшло. Натомість гості вже на 6-й хвилині створили небезпечний момент, коли Майораль втік від Вітао та Кривцова, однак пробив вище воріт. А ось на 13-й хвилині «Шахтарю» вдалося провести стрімку атаку правим флангом, після чого послідувала передача від Додо в штрафний майданчик на Алена Патрика. Тому ніхто не заважав оцінити обстановку і точно пробити в ціль, але на шляху м'яча опинився захисник і м'яч від нього вилетів за межі поля.

Час минав, а швидкого гола у підопічних Луїша Каштру та й не було. Більш того, футболісти «Роми» не відсиджувалися тільки в захисті, намагаючись гостро відповідати. Так, на 23-й хвилині Спінаццола обіграв на лівому фланзі Додо і пробив трохи вище поперечини.

Проте, «Шахтар» продовжував володіти ігровою перевагою і на 27-й хвилині Алан Патрік вирішив перевірити пильність Лопеса, пробивши з лівої ноги з-за меж штрафного майданчика. Воротар виявився на місці. За дві хвилини бразилець знову повторив спробу пробити приблизно з тієї ж точки, але, по-перше, м'яч знову потрапив в Лопеса, а, по-друге, судді зафіксували офсайд.

До перерви обидві команди створили ще кілька непоганих моментів. На 34-й хвилині після передачі справа від Додо Жуніор Мораєс пробив головою зовсім близько від штанги. Через три хвилини Майораль вибіг сам на сам з Трубінми, однак воротар зумів ногою відбити м'яч в аут. Щоправда, тут треба відзначити, що гравець «Роми» в момент передачі, швидше за все, знаходився ближче до воріт гірників, ніж донецькі захисники. І вже на 41-й хвилині Соломон з дальньої дистанції пробив набагато вище воріт.
  
На жаль, але всі питання щодо переможця цього протистояння були зняті на самому початку другого тайму. «Рома» провела контратаку правим флангом, послідувала передача в район лінії воротарського майданчика і від Кривцова м'яч відскочив прямо на голову Майораля. Забити з близької відстані форварду гостей не представляло великих труднощів. Тепер «Шахтарю» треба було забивати вже п'ять голів і при цьому не пропускати у свої.

А «Рома» зовсім не збиралася зупинятися на досягнутому. Відмінні моменти для взяття воріт незабаром мали Педро, який з вигідного положення пробив повз ціль, і Майораль. Він знову бив головою, але цього разу Трубін м'яч парирував.

До честі гравців «Шахтаря», вони все ж таки зуміли забити гол на 59-й хвилині. Справа пішла передача до штрафного майданчика, Алан Патрік скинув м'яч на дальню штангу, де спритнішим за всіх виявився Жуніор Мораєс.

Але і гості забили ще раз на 72-й хвилині. Карлес Перес і Майораль вдвох вибігли проти Трубіна і Матвієнко і чітко все розіграли як по нотах.

Далі вже гра стала більше схожа на контрольний поєдинок, коли результат не має особливого значення. Обидва наставники зробили багато замін, давши можливість взяти участь в матчі тим футболістам, які перебували в резерві. В одному з епізодів на 80-й хвилині один з тих, хто вийшов на заміну у римлян Бруно Перес, здалося, що сфолив на Матвієнко в штрафному майданчику «Роми», але іспанський арбітр Антоніо Матеу Лаос порушення правил не побачив. І буквально тут же Лопес врятував свою команду після підступного удару в лівий кут від Марлоса.

В підсумку підопічні Паулу Фонсеки вдруге обіграли «Шахтар» і продовжать виступ у Лізі Європи. Для гірників євросезон вже завершено і тепер вони можуть повністю зосередитися на чемпіонаті України.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Ліги Європи УЄФА. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

«Шахтар» – «Рома» - 1:2 (перший матч – 0:3)

 Мораєс, 59 – Майораль, 48, 72

  Маркос Антоніо, 38, Алан Патрік, 55 – Ібаньєс, 25

«Шахтар»: Трубін – Матвієнко, Кривцов, Вітао, Додо (Болбат, 82) – Маркос Антоніо, Майкон – Соломон (Судаков, 77), Алан Патрік (Коноплянка, 60), Тете (Марлос, 60) – Мораєс (Дентіньо, 77).

«Рома»: Лопес – Кумбулла, Крістанте, Ібаньєс (Манчіні, 46) – Спінаццола (Калафьорі, 59), Діавара (Пеллегріні, 59), Вільяр, Карсдорп (Б. Перес, 59) – Педро (Ель-Шаараві, 75), К. Перес – Майораль.

Арбітр: Антоніо Мігель Матеу Лаос (Валенсія, Іспанія).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

Удари (у площину): 8 (4) – 9 (4)
Кутові: 5 – 0
Оффсайди: 0 – 2.

ШАХТАР-РОМА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 0
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 92
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bismuth
Пусть у загрёбов учатся, как надо бить по воротам...
KoPoJIb_KpoToB
Абсолютно беззубая игра ! Пришло то время ,когда нужно менять тренера и строить команду заново !
Pushkin82
Програли без боротьби, це бездарство навіть на нічию не награли.
axylinam
По сравнению с мини Боруссией у Шахтёра очевидный прогресс 5-1 вместо 10-0
ingvar8888
Ганебно зіграли,як для чемпіона України!..
Тут треба думати що робити далі, потрібні зміни в команді!
Олександр Жарчинський
бездарна гра
Влад Старцев
Шахтер ноль
avtv5555
А сколько было понтов. Мы отыграемся. мы победим и.т.д Каштру на выход и 3-4 бразильских ветеранов. Нужен новый тренер и омолаживать команду или хотя бы хорошего нападающего и и пару игроков в полузащиту.
newo
Тренер у Шахтёра никакущий. Видно даже не специалистам
Dmytro Dmytro
При нормальному суддівстві...РЕЗУЛЬТАТ НА ЛІЦО!!! БЕЗ СУДДІВ НЕ МОЖУТЬ.... Пенальті на Матвієнкові був!!! Так ж у ворота шухтьора в упл не ставлять такі ж пенальті і серйозніші))) Без суддів....ніфіга не можуть)))
ВовикЬ
Без защиты далеко не зайдешь! А у Шахты её нет.
Aleks04
Всралися, Арендуполь ваш уровень
UKRAINE FAN
Шахтер мертвый как в атаке так и в цз. Рома налегке взяла победу.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BaZia
Шо.. Опять?
volf2020
треба робити глибоке оновлення і судей перестати купляти
Вадим Максимов
Учитесь отыгрываться в хорватов. Оба наши "гранды", в 1/8 смотрелись как два говна
Bolshoi
Мариупольские рахиты. Как-то так.
Игорь Петров
Вообщем Каштру угробил команду, опять игра на средних скоростях, огромный брак в передачах ну и игра центральных защитников, второй пропущенный мяч, это из области дворового футбола, ребята, профессиональный клуб априори не имеет права пропускать такие голы, а это все тренировочный процесс за который отвечает тренер. Ну и конечно судья -мудак, пенальти на Матвиенко был 100% , он конечно в судьбе этого противостояния роли не играл, но одно очко в копилку клубного рейтинга было бы не лишним.
Brian
Шахтёр не впечатлил. Посмотрим на второго нашего представителя.