Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 березня 2021, 06:09
6420
10

Звідки черпати ресурси, панове реформатори?

Оглядач Sport.ua не поділяє захоплення з приводу реорганізації УПЛ і ПФЛ

| Оновлено 18 березня 2021, 06:09
6420
10
Звідки черпати ресурси, панове реформатори?
upl.ua

Першості U-21, що проходить зараз під егідою УПЛ, в новому сезоні не буде. Власне, про скасування цього турніру і раніше ходили чутки, а після засідання Центральної Ради ПФЛ (від 17 березня) про це можна говорити з упевненістю. У сезоні 2021/2022 клуби вищого дивізіону будуть мати в своїй структурі, крім основної команди, лише колективи U-19.

Чому таке сталося? За нашою інформацією, головними «двигунами» резонансного рішення були саме клуби УПЛ. Здебільшого саме вони ініціювали скасування першості для 21-річних. Мовляв, зараз складні часи, непросто утримувати команди, занадто роздутий штат футболістів та інше.

Читайте також: РЕФОРМА. У Першій лізі буде 2 групи по 10 команд, чемпіонат U-21 скасовано

За великим рахунком, клуби зрозуміти можна. Часи нині дійсно непрості. Але не вийшло б так, що, скасувавши турнір для 21-річних, через деякий час не довелося б його в тому чи іншому вигляді повертати.

Ну, судіть самі. У командах U-21 грають, як правило, ті гравці, які або на підході до основи, або вони з якихось причин в цю основу вже не проходять. Куди їх тепер подіти? Якщо ви думаєте, що елітні клуби своїх дублерів будуть заявляти в чемпіонати першої та другої ліг, то глибоко помиляєтеся.

Центральна Рада ПФЛ прийняла рішення (поки ще у вигляді проекту), що три найкращі команди УПЛ нинішнього сезону в сезоні наступному мають право заявити свої «молодіжки» в першу лігу. Але «мають право» - це не означає, що заявлять. За нашими даними, три лідери (на даний момент) УПЛ не збираються заявляти свої «фарми» у другий за силою вітчизняний дивізіон.

З іншого боку, і «не лідери» УПЛ, котрі мають право в новому сезоні заявити свої команди 21-річних до другої ліги, теж, за чутками, переважно не збираються цього робити. Знову виникає питання: куди ж подіти футболістів, які переросли U-19, але не доросли до основи?

Цікаво і ось ще що. Керівництво ПФЛ напевно чимось аргументувало своє резонансне рішення про розширення першої та другої ліг. Але якщо так станеться, що три найкращі клуби УПЛ відмовляться делегувати в першу лігу свої молодіжні команди, а решта учасників елітного дивізіону не захочуть виставляти свої «двійки» в другій лізі, як і ким тоді комплектувати (тобто розширювати) другий і третій наші дивізіони? Адже зараз проблемно набрати 16 команд, які цілком відповідають перш за все інфраструктурному критерію, для першої ліги, не кажучи вже про другу лігу, що має дві групи по 13 колективів, добра половина яких лише здалеку скидаються на професіоналів.

А планується, що в першій лізі у наступному сезоні буде 20 команд, а в другій - аж 32. Звідки черпати ресурси, панове реформатори? Особливо в другу лігу? Що, знову серед аматорів шерстити? Ну, тоді не дивуйтеся, якщо після першого кола нового сезону добра частина новоявлених «професіоналів» з щирим криком «та не змогла я» знімуться зі змагань...

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kevko
Содержать три команды для клуба УПЛ это по нынешним временам большое экономическое бремя. Звено U21 по нынешним временам действительно становится лишним. В этом возрасте футболист или уже состоялся и двигается дальше, или нет.
Переход на группы в 1 и 2 лигах тоже выглядит экономически обоснованным. Группы формируются по региональному признаку и это дает большой выигрыш в логистике, затратах сил и времени на перемещения
Dynamo-s-Dnepra
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sasha18
Поживемо, побачимо
UKRAINE FAN
Автор статьи выложи деньги на содержание ю21 и можно продолжать. Клубы решили нах оно надо значит все ок! Это только к лучшему теперь игроки динамо и шахтера не будут сидеть на жирных контрактах а будут жопу рвать или после 19 лет нах из клуба.
hanter83
Куда,куда в Польщу,Чехию,Венгрию и т.д. Потом,чесать затылок и говорить ,оооо смотри какой игрок,А КТО ЕТО????
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BekXan
Валерій Василенко БРАВО !Вот именно куда девать и т.д.Зачем вообще было трогать данные чемпионаты.Они были только для воспитанников и практики футболистов.А теперь тысячи футболистов куда девать?Что делать футбольным школам?Это трешак и убивание украинского футбола !