Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кроссфіт
| Оновлено 16 березня 2021, 14:34
5463
1

Топ 5 причин, чому люди гладшають після 40

Людина стоїть перед вибором: залишити все як є або продовжити свою молодість і довголіття

| Оновлено 16 березня 2021, 14:34
5463
1
Топ 5 причин, чому люди гладшають після 40
Getty Images/Global Images Ukraine

У двадцять років над людиною панує бажання, в тридцять років - розум, в сорок - свідомість. Бенджамін Франклін

До 40 років після трапези вже не скажеш "Приляжу, щоб жирок зав'язався" (хоча деякі так і роблять). Створюється відчуття, що кожен з'їдений шматок їжі працює проти твоєї талії.

Причина цього - мала фізична активність або її відсутність, через яку відкладаються небажані сантиметри.

Але є й інша сторона медалі: ти досить рухливий, але, як і раніше, набираєш вагу. Тут зіграє з вами злий жарт фактор зрілості і звичка "неправильного" харчування. Чим людина стає старшою, тим частіше її переслідують: уповільнений обмін речовин, гормональні перебудови, "в'янення" м'язової маси, набряклість шкіри ....

Дана стаття розповість, на що потрібно звернути увагу, щоб до 40 і після зберегти "свіжий" вигляд; розглянемо основні причини набору ваги після 40

Шкідливі звички

Зловживаючи алкоголем або палінням, ви не схуднете, і тим більше не збережете молодість шкіри. Спиртні напої провокують апетит і ви з'їсте значно більше, ніж планували, навіть не помітивши цього.

Паління притуплює апетит, як вважають багато хто, не зважаючи на факти, що воно підриває роботу травної системи. У разі збоїв роботи травного тракту, і мови не може бути про схуднення.

Навіщо, щоб схуднути, віддавати перевагу шкідливим звичкам? Вони не врятують від зайвої ваги, їм не властиво спалювати жир.

Достатньо лише навчитися правильно харчуватися і впровадити в свій спосіб життя регулярні спортивні тренування, і тоді не доведеться вдаватися до крайнощів.

До шкідливих звичок також відноситься "перекус на ходу" і пристрасть до напівфабрикатів. Схиляючись до такої шкідливої ​​їжі, незабаром скарги надійдуть не тільки на зайву вагу. Харчові добавки мають властивість накопичуватися, і з роками людина відчує нездужання з боку здоров'я. Але більшість "невіруючих" навіть не беруть до уваги факт, що причина поганого самопочуття криється у вживанні "харчового сміття".

Безладний прийом їжі

Коли людина поглинає все підряд без розбору, то сподіватися на диво не варто. Важливо дотримуватися встановленого режиму в раціоні, якщо мрія стрункої талії для вас ще актуальна.

Безладний прийом їжі часто зустрічається у людей з щільним робочим графіком, у вагітних (їм хочеться їсти завжди, все підряд і в поєднанні з непоєднуваним).

У харчуванні головне не відчуття почуття ситості, а відновлення енергобалансу і підтримка роботи вашого організму.

Недолік білка і інших поживних мікроелементів в будь-якому віці тягне за собою негативні наслідки. Якщо обмеження в раціоні все ж повинні бути, то їх встановлює досвідчений фахівець (дієтолог), а не ви самі.

Якщо ви від харчування очікуєте меншого, чи варто більшого чекати від самих себе?

"Ні" заняттям спортом

Якщо людина на "ви" з активним способом життя, то зайву вагу можна набрати і до 40. Слабкі і нетреновані м'язи швидко втрачають свою силу, росте лише жировий прошарок.

Ми їмо висококалорійну їжу, від чого вона не витрачається на енергію, адже ближче до 40 стаємо менш рухливі і все ближче пристроюємося до дивану. Тому все нами з'їдене, накопичується в підшкірний жир.

Хочете ви чи ні, він впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, печінки, серцево-судинної, дихальної та нервової систем. Особливий вплив надає на гормональні коливання: падінням тестостерону у чоловіків і естрогену у жінок.

Таким чином, відсутність спорту в вашому житті примножує шанси обзавестися круглим животиком і прискорити процес старіння організму.

Відмінним варіантом вирішення даної проблеми є щоденні фізичні вправи в поєднанні з правильним харчуванням. Цей комплекс допоможе підтримати ваші форми і не допустити подальшого набору зайвих кілограмів.

Маса стресів

Наше життя переповнене стресовими ситуаціями, на які іноді ми не в силах вплинути. Рекомендувати: "Уникайте стресів" - це нічого не сказати, оскільки це неможливо.

У 40 років у жінок падає рівень естрогену, нестача якого збільшує рівень глюкози в крові і інсуліну. У чоловіків все це відбувається на тому ж рівні: падіння тестостерону спричиняє зниження лібідо, втрату м'язової маси, збільшується відсоткова частина жиру.

У цьому віці потрібно підтримувати ендокринну систему балансом в харчуванні і спорті.

Гормональний дисбаланс провокує стрімкий набір ваги. Ваше завдання - підвищувати рівень гормонів за рахунок постійних тренувань і вживання білкової їжі, виключивши по максимуму вуглеводи.

Якщо цей принцип стане невід'ємною частиною вашого способу життя, то бажання в 40 виглядати на 30, цілком реально.

Недолік відпочинку

Повноцінний відпочинок - фактор наповнення енергії і сил.

Хіба можна набрати зайву вагу через нестачу сну? Безумовно.

Дефіцит сну породжує відчуття голоду через брак енергії, а калорійна їжа - її джерело.

Недолік сну викликає у нас негативні емоції за рахунок підвищення в крові рівня кортизолу (гормон стресу). А від стресів в нашому суспільстві прийнято позбавлятися вкусняшками, що і призводить до зайвих кілограмів.

Заїдаючи недосип, порушується процес травлення, відбувається накопичення шлаків і токсинів. Щоб цього не сталося, необхідно скоротити вживання вуглеводної їжі і налагодити режим харчування.

Наблизивши свій раціон до правильного, ви закладаєте основу здорової фізичної форми на довгі роки.

Висновки

Переступивши межу "40", людина стоїть перед вибором: залишити все як є або продовжити свою молодість і довголіття.

Якщо ми не почнемо піклуватися про своє здоров'я зараз, ніяка косметика або "голодна" дієта не допоможуть. Правильно харчуватися - ще не означає їсти виделкою кефір. Зберігати баланс, помірність, повноцінність - основні важелі правильного харчування.

Для того, щоб довести свої форми до досконалості, а не до їхньої відсутності, потрібно:

не захоплюватися жирною і смаженою їжею;
звести до мінімуму споживання солодкої їжі (замініть на аналоги: сухофрукти, виноград, хурма);
виключити голодування і переїдання;
віддавати перевагу свіжим овочам і фруктам;
тримати в нормі водний баланс;
вчасно лягати спати і висипатися
Пам'ятайте, самообман, як і самолікування, не зробить потрібної ефективної дії; ви думаєте, що все робите правильно, але цифри на вагах покажуть об'єктивну картину ваших форм.

Автор статті

Михалик Марина

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alexderjav
После 40.. я до 40 раскабанел)