Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 12 травня 2021, 18:47
1139
0

Заключний виїзд регулярки. Як Сокіл на виїзді Барсів приручав

Репортаж кореспондента Sport.ua із Білої Церкви

| Оновлено 12 травня 2021, 18:47
1139
0
Заключний виїзд регулярки. Як Сокіл на виїзді Барсів приручав
Фото Івана Вербицького

Київський «Сокіл» здобув впевнену перемогу в заключному виїзному матчі регулярного чемпіонату Української хокейної ліги-20120/2021. У Білій Церкві команда Олега Шафаренка незвично спокійно для себе перемогла місцевий «Білий Барс».

Зрештою, спокій той – лише відносний. Бо після того, як Алєксандр Павленко і Сергій Бабинець обмінялися шайбами в першому періоді, на табло тривалий час утримувалася рівновага. Впродовж усього другого періоду «Сокіл» мав помітну перевагу, але матеріалізувати її в закинуті шайби у ворота Василя Полгородника не міг. Лише протягом одного нетривалого відрізку спершу Антон Рубан з передачі Андрія Міхнова примудрився не влучити у порожній кут, а невдовзі після асисту Антона в стійку, знаходячись перед неприкритою рамкою, влучив уже Андрій.

Врешті, чергового овертайму, яких у «Сокола» було сім у попередніх десяти матчах, кияни уникнули завдяки дуже вдалому третьому періоду, коли спершу Дмитро Німенко реалізував більшість, а потім третю шайбу закинув Єгор Кузьменко. В обох випадках у ролі асистента виступив досвідчений Міхнов, який натомість сам не міг закинути уже протягом шести матчів. Закляття Андрієві вдалося зняти незадовго до фінальної сирени, причому гол вийшов доволі курйозним – шайба влетіла у ворота рикошетом від оборонця «Барсів».

«Шість матчів катав по нулях – це вже справді тиснуло морально, - ділиться емоціями невдовзі після гри в Білій Церкві Міхнов. – Уже й злився на себе, і змінював ключки, й ламав їх. Проте найсумніше для нападника, коли він після гри не може згадати, чи був у нього момент. У мене, на щастя, до такого не доходило. Коли є нагоди, шайба рано чи пізно зайде. Просто потрібно продовжувати працювати, не розчаровуватися. Нехай гол вийшов курйозним, але ж я до того взагалі у порожні ворота не забив. Сподіваюся, що нинішня шайба стане переломною миттю і надалі справи підуть ліпше. Не знаю, може, був якийсь спад, накопичилася певна втома. Хоча наче й граємо добре. З тим же «Донбасом» нещодавно хоча й програли по булітах, але створили чимало моментів. Я теж начебто діяв непогано – рухався, створював гольові ситуації. Так, матчі з «Маріуполем» і «Вовками» вдома провалив. Але буває. Стосовно ж «Білого Барса», то ця команда завжди на нас налаштовується по-особливому. Ми для них – подразник. Усі наші матчі були вельми гострими. Особливо білоцерківці додали після того, як повернувся до їхніх лав після травми Сергій Бабинець».   

«Сьогодні протягом двох періодів гра була рівною, - підсумовує поєдинок наставник «Сокола» Олег Шафаренко. – До того, як у третій 20-хвилинці ми закинули свої шайби, «Білий Барс» теж мав моменти, але вдало зіграв наш воротар Дмитро Кубрицький. У нас теж, правда, в цьому відрізку нагод не бракувало. Але для ліпшої реалізації треба зберігати концентрацію зі стартових секунд. Взагалі, на носі плей-оф, але не сказав би, що ми сьогодні грали в «плейофний» хокей. І ми, і суперники. «Білий Барс» теж може грати краще, ніж у цьому матчі».

Після цієї перемоги «Сокіл» залишився у таблиці третім з відставанням від «Кременчука», який іде на другому місці, у два очки. Долю другої позиції, яка може дати перевагу власного майданчика в разі зустрічі в півфіналі плей-оф,команди Олега Шафаренка і Олександра Савицького визначать в очному протистоянні. Матч «Сокіл» - «Кременчук» у столичному спорткомплексі АТЕК, який відбудеться у четвер, 18 березня, починаючи з 19:00, стане вінцем регулярного чемпіонату.  

«Білий Барс» (Біла Церква) – «Сокіл» (Київ) – 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)

Шайби: 0:1 – Алєксандр Павленко (Ступак, Андрейків, - більш.), 15:55. 1:1 – Бабинець (Ружников), 17:01. 1:2 – Німенко (Андрій Міхнов, Антон Рубан, - більш), 41:20. 1:3 – Єгор Кузьменко (Андрій Міхнов), 46:53. 1:4 – Андрій Міхнов, 56:23

«Білий Барс»: Полгородник; Гребеник – Богдан Грицюк, Ядловський – Владислав Сушков, Логач – Будько, Назар Собко – Ілля Адаменко; Роман Благий – Дмитро Даниленко – Бабинець, Артем Грабовецький – Ружников – Артем Портний, Владислав Брага – Юрій Качан – Пойманов, Койда – Резюк – Андрій Удовиченко. Тренер – Костянтин Буценко

«Сокіл»: Кубрицький; Белинський – Владислав Лисенко, Букарєв – Андрейків, Алєксєй Платонов – Чолач, Олендаренко; Малетін – Ступак – Німенко, Рубан – Єгор Кузьменко – Андрій Міхнов, Алєксандр Павленко – Михайло Сімчук – Фелікс Морозов, Денис Гончаренко – Андрєй Смирнов - Гільманов. Тренер – Олег Шафаренко

14 березня. Біла Церква. Льодова арена «Білий Барс». 200 глядачів

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ, фото автора

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. У голову Джоковича кинули важку пляшку. Новак звалився на землю
Теніс | 10 травня 2024, 22:31 7
ВІДЕО. У голову Джоковича кинули важку пляшку. Новак звалився на землю

Новак виграв стартовий матч на Мастерсі у столиці Італії у Корентена Муте

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.