Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 березня 2021, 20:01
3500
10

Колос в «гостьовому» поєдинку в Ковалівці розгромив Маріуполь

Команда Костишина впритул підібралася до зони єврокубків

| Оновлено 14 березня 2021, 20:01
3500
10
Колос в «гостьовому» поєдинку в Ковалівці розгромив Маріуполь

Недільна частина протистоянь 18 туру Української Прем'єр-ліги поділялися на три категорії: зав'язка, кульмінація і кінцівка. До першої з них відносився поєдинок у найбільш ранній часовий слот, у рамках якого «Колос» мав відчути себе гостем на своїй же нещодавно збудованій арені. Причина проста – «Маріуполь», суперник команди з Ковалівки у звітні вихідні, усе ніяк не може завершити реконструкцію футбольного покриття на своєму стадіоні, тому змушений поневірятися полями своїх опонентів.

Між командами Руслана Костишина та Остапа Маркевича, нехай і дотично, але існувала конкуренція в турнірній таблиці перед початком поєдинку, тому спуску ніхто нікому не збирався давати. Тим більше, що через не найвдаліші результати двох останніх матчів зі своєю участю «колоски» ризикували втратити шанси в боротьбі за єврокубкові місця. Мотивація була очевидною, тому «Колос» почав атакувати зі старту.

Практично в першій своїй атаки номінальні гості пізнали успіх. Лисенко головою замкнув подачу кутового з лівого флангу без особливого опору, але було це викликано лише відчайдушною спробою його партнерів заблокувати вихід із воріт для Олега Кудрика – очевидний фол, і справедливе скасування голу слідом за ним. «Колос» був засмученим від цього факту недовго, аналогічна ситуація, але вже з гри, призвела до отримання м'яча Чурком у дальній стороні воротарського, після чого було завдано підкручений удар повз скупчення футболістів у воротарському.

Відмінною особливістю тактики Костишина на звітний матч став постійний пресинг, який не дозволяв суперника розігрувати м'яча навіть у центральній лінії поля. «Маріуполь» із великими труднощами порався з переходом до атаки, за великим рахунком створивши лише пару моментів ще на початку матчу – Кучерук блискуче зіграв у відбитті ударів Бондаренка і Топалова зі входу до правого флангу чужого штрафного.

Тим часом, у складі «Колоса» намічався явний MVP звітного поєдинку. Денис Костишин вдало скинув м'яч на Чурка в ситуації з першим взяттям чужих воріт, а під кінець першої півгодини ігрового часу самостійно завершив подачу з лівого флангу ударом з другого поверху. Єдиною слабкістю гостей у цій грі виявився проміжок часу перед перервою, у який «Маріуполь» зумів відзначитися голом стараннями Стасюка, який вдало навісив з лівого флангу, і Бондаренко, який виступив на завершенні з ударом головою в падінні.

Можливо, у Маркевича і був план на другу половину матчу, проте суперники відразу поставили на ньому хрест. Навіть більше – голкіпер «Маріуполя» власноруч подарував можливість для Новака розстріляти ворота, невдало зігравши на перехопленні подачі кутового з правого флангу. А вже незабаром знову відзначився результативною дією Костишин-молодший – подача кутового з лівого флангу в його виконанні припала якраз на голову Лисенка в центрі штрафного. Шанси на очки під час цього момента господарі втратили остаточно.

Однак, «Колос» і не думав зупиняти свій пресинг, що дуже подобалося місцевій публіці, і явно не влаштовувало їхніх опонентів. Приазовці намагалися щось створити в позиційних атаках, але вирішального вплива у завершальній третині наступу більше не здійснювали. Практично бездоганна перемога команди Руслана Костишина.

У наступному турі «Колос» зіграє на цій же арені, але вже в якості господарів матчу проти луганської «Зорі», а «Маріуполю», швидше за все, вдасться на оновленому покритті прийняти закарпатський «Минай».

Українська Прем'єр-ліга. 18 тур.

«Маріуполь» – «Колос» – 1:4
 
 Бондаренко (45+1) - Чурко (5), Костишин (29), Новак (48), Лисенко (61).

 Кулаков (40), Чоботенко (57) - Нгамба (75), Антюх (90+1), Золотов (90+3).

«Маріуполь»: Кудрик - Стасюк (Драмбаєв, 51), Мампассі, Чоботенко, Меліченко (Кирюханцев, 67) - Чех, Мишньов - Топалов (Очеретько, 51), Бондаренко (Петерман, 86), Горбунов (Кащук, 46) – Кулаков.

«Колос»: Кучерук - Золотов, Петров, Новак, Чорноморець - Задоя, Оріховський (Милько, 55), Антюх, Чурко (Ільїн, 40), Костышин (Ісаєнко, 73) – Лисенко (Нгамба, 73).

Стадіон «Колос» (Ковалівка).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коуч суперника України пояснив, чому команда проведе матч із Сан-Марино
Футбол | 29 березня 2024, 04:26 0
Коуч суперника України пояснив, чому команда проведе матч із Сан-Марино

Франческо Кальцона очолює не лише «Наполі», а й збірну Словаччини

СУДАКОВ: «Не було б виконавців, як Мудрик і Циганков – не віддав би асисти»
Футбол | 29 березня 2024, 03:49 3
СУДАКОВ: «Не було б виконавців, як Мудрик і Циганков – не віддав би асисти»

Георгій прокоментував перемогу збірної України над Ісландією (2:1)

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Для руководства Мариуполя я не понимаю смысла этой команды.
Если для руководства Шахтера, то - ок.
Платят ЗП в Шахтёре и имеют фарм.
А так , какое будущее?
Завтра заберут половину и новая команда.
Муґунот Уух
крототерьеры, в буду!
SportsMan
Кроты, еще есть вопросы про село? Это село ваш Арендуполь даже не заметило. Так что скажите спасибо, что хоть вничью с ним сыграли. А то ж вы даже Агробизнесу летите.
babovoz
Колос наче чисто італійці- стандарти, тактика, захист- все вищий клас!
Александр Домащенко
Команда Юрия Калитвинцева? Ну-ну...
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил