Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 березня 2021, 19:47
12052
24

Переможний шедевр від Довбика. Дніпро-1 вперше обіграв Ворсклу в Полтаві

Полтавчани поступилися з мінімальним рахунком, граючи майже тайм в більшості

| Оновлено 15 березня 2021, 19:47
12052
24
Переможний шедевр від Довбика. Дніпро-1 вперше обіграв Ворсклу в Полтаві
ФК Ворскла

Обидві команди непогано  провели стартові матчі весняної частини чемпіонату України, здобувши по дві перемоги і по два рази зігравши внічию. Тому зрозуміло було їхнє бажання продовжити свої безпрограшні серії. Тим більше, що у разі успіху «Ворскла» могла зміцнити свою п'яту позицію в турнірній таблиці Прем'єр-Ліги, а «Дніпро-1» мав шанс піти подалі від групи команд, які ведуть боротьбу за збереження місця в елітному дивізіоні.

Суперники розпочали гру в хорошому темпі і намагались швидко переходити із оборони в атаку. Ось тільки з ударами по воротах ні у одних, ні у інших на початку матчу зовсім не виходило. А перший по-справжньому небезпечний момент виник біля воріт гостей на 18-й хвилині. «Ворскла» отримала право на перспективний штрафний удар, який вирішив виконати Тілль. М'яч влучив у стінку і відскочив до Скляра, а той вже пробивав з близької відстані. Дніпрян виручив Юрчук, який відбив м'яч на кутовий. Гравці «Ворскли» показували судді, що після удару Тілля м'яч влучив у руку комусь із гравців «Дніпра-1», але Віктор Копієвський порушення правил не побачив і продовжив гру.

Гості відповіли на 27-й хвилині, коли після розіграшу кутового м'ячем заволодів Тейлор. Наносив удар він приблизно з лінії штрафного майданчика в правий від себе кут воріт, але промахнувся. А на 32-й хвилині знову гольовий момент створили господарі поля. Тілль справа зробив націлену передачу на лінію воротарського майданчика, куди кинувся Кулач. Нападаючий полтавського клубу бив головою з близької відстані, однак Юрчук вдруге в матчі врятував свою команду від пропущеного м'яча.

Втім, на 41-й хвилині гол відбувся у ворота «Ворскли». Це Довбик підхопив м'яч на половині поля суперників, просунувся з ним вперед і не добігаючи до штрафного майданчика, сильно пробив лівою ногою під поперечину. Різник, швидше за все, не був готовий до такого повороту подій і м'яча не дістав.

Ось так з мінімальною перевагою гостей команди вирушили відпочивати.

Відразу після перерви на 50-й хвилині «Дніпро-1» міг збільшити свою перевагу. Чуже, отримавши м'яч в штрафному майданчику господарів поля, вирішив пробити з ходу в правий верхній кут воріт. Різник навряд чи діставав би цей м'яч, але той пролетів в декількох сантиметрах від штанги. А на 54-й хвилині гості залишилися у меншості. Дуглас у центрі поля збив Степанюка та, отримавши друге попередження в матчі, змушений був достроково залишити поле.

Отримавши чисельну перевагу, «Ворскла» пішла вперед великими силами і могла відігратися вже на 63-й хвилині. Спочатку пішла далека передача Чеснакова на Кане, а той головою скинув під удар Пуцліну. Хорват бив метрів з восьми, але Юрчук в черговий раз зіграв надійно і відбив м'яч за лінію воріт.

Дніпряни теж намагалися не відсиджуватися тільки в обороні. Двічі протягом 68-й і 69-й хвилин вони організували непогані контратаки, які завершували Цуріков і Довбик. Однак Різник обидва рази все контролював і забирав м'яч в руки.

На 75-й хвилині після розіграшу кутового Пердута виконав м'яку передачу в центр штрафного майданчика на Яворського, який головою пробив поруч з дальнім верхнім кутом. За дві хвилини в боротьбі з Довбиком в штрафному майданчику гостей впав Челядін, але, як і в першому таймі, арбітр пенальті не поставив, та ще й видав попередження полтавському футболісту за симуляцію. А на 87-й хвилині Ребенок після передачі справа від Луїзао головою пробив метрів з десяти трохи мимо правої бокової стійки воріт.

В підсумку «Дніпро-1» у меншості зумів утримати переможний для себе рахунок, вперше обіграв «Ворсклу» у Полтаві і заробив важливі три очки. Для підопічних Юрія Максимова це перша поразка в другій частині чемпіонату країни і всього четверта у 18 матчах.

Українська Прем'єр-ліга. 18 тур.

«Ворскла» - «Дніпро-1» - 0:1

Довбик (40)

Скляр (4), Тілль (45+1), Челядін (77) - Дуглас (17), Когут (34)

Дуглас (54, дві жовті картки)

«Ворскла»: Різник, Альюн, Чеснаков (Щербак, 72), Пердута, Яворський, Скляр (Луїзао, 46), Пуцлін, Тілль, Кане, Степанюк (Челядін, 64), Кулач (Ребенок, 77)

«Дніпро-1»: Юрчук, Тейлор, Дуглас, Логінов, Дубінчак, Піхальонок (Ді Франко, 71), Ігнатенко, Назаренко (Цуріков, 58), Чуже (Адамюк, 71), Когут (Сваток, 58), Довбик (Хобленко, 89)

Арбітр: Віктор Копієвський (Запоріжжя)

Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BekXan
Днепр с заслуженной победой ,молодца.Приехали хотели взять очки и они это сделали.По Ворскле те кто говорит про 3 место это смешно.Борьба за 5 ку это реалии.И Ворскла первого круга и этого две разные команды.По факту после такой игры и в целом результатов последних на месте руководства нада команду раком ставить.Ребятки видимо слишком подумали что все задачи решены и на всё плевать.Максимова тоже встряхнуть и нагнуть.Слишком много монотоности и своего какого то вукума в команде и вокруг неё.Настало время дать п@здюлей и команде и тренеру !
Николай Власов
поздравляю днепр1 с победой
SeM077
Дякуємо Ворсклі за перше коло, але все ж таки зливається під кінець чемпіонату. Хоч би 5 місце втримали і то не факт. Дніпро-1 з перемогою.
Саша Яковенко
Почти тайм в большинстве и ... забивать некому.
Гол красивый. Победа вполне грамотная и заслуженная.
После удаления Днепр грамотно провёл замены в середине поля. И было кем менять.
У Ворсклы некем заменять в середине, некем заменять в нападении. И такая картина уже много лет. В межсезонье, сколько пришло, столько и ушло. Выпадает арендованный Цитаишвили и некому креативить. Челядину ещё рано играть в УПЛ. Ребенку пора усиливать команды первой лиги.
KSF
З перемогою!
Batya
Ворскла у другому колі залежна від Ціташвілі.
babovoz
Дніпро було на голову сильніше, це факт, і це тревожить.А як вигнали Дугласа, тільки тоді з'явились моменти у полтавців.
Barsa_che
Автор пишет, Днепр 1 впервые обыграл Ворсклу в Полтаве, а до этого Днепр 1 в премьер лиге в Полтаве играл, аж один раз!
_vava
Йовічевіч і справді вміє налаштовувати гру команди, команда яка пару турів була на останньому місці градоначальника виїзді з командою яка намагається грати в ЛЄ.
Tеllur
Ворскла на выезде сыграла вничью с Шахтёром и Зарёй, но проиграла Динамо.
Теперь всех будет принимать дома. Вот где может решиться судьба топ мест, а совсем не завтра.
YOU OK?
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
alex13
Забило = забилА