Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 березня 2021, 23:09
9385
16

Вилучення, пенальті та, нарешті, переможець. Інгулець обіграв Минай

В очному протистоянні суперників вперше не було зафіксовано нічийний результат

| Оновлено 13 березня 2021, 23:09
9385
16
Вилучення, пенальті та, нарешті, переможець. Інгулець обіграв Минай
ФК Минай

Події в рамках 18 туру української Прем'єр-ліги відкривалися протистоянням в Ужгороді між двома командами, які ще сезон тому відчайдушно боролися за вихід до «елітного» дивізіону – закарпатським «Минаєм» і петровським «Інгульцем». Особливостями взаємин у цій парі були відсутність перемог у попередніх чотирьох очних поєдинках, які завершилися з однаковим рахунком – 1:1, а також божевільна кількість попереджень та вилучень, які не соромилися виписувати гравцям головні арбітри.

У звітний ігровий день вийшло цю серію продовжити лише частково. Досить бадьорий початок від команд, які добре знають один одного, ознаменувався першим реальним гольовим моментом уже на четвертій хвилині, коли Поповичу довелося парирувати потужний постріл зі штрафного у виконанні Ковальова. Потім, команди почали робити те, що від них і очікували побачити – багато фолити в не найбільш очевидних ситуаціях для цього. Призвело це до очевидних наслідків – арбітр Сергій Бойко не шкодував попереджень, а за цим показником впевнене лідерство захопили господарі.

Це зіграло з ними злий жарт трохи пізніше, коли на 25-й хвилині Данило Карась ціною другого попередження для себе зупинив ривок Сітчінави в лівому фланзі штрафного своєї команди. Пенальті впевненим ударом у правий верхній кут реалізував Младен Бартулович, а «Минай» отримав подвійне покарання за підсумком цього епізоду.

Василю Кобіну терміново треба було щось міняти в побудові своєї команди, тому вимушену заміну Артема Мілевського на користь виходу нового центрального захисника, а потім, і додаткового гравця в середню лінію, було цілком легко пояснити. У час, що залишився до свистка на перерву, команда Сергія Лавриненка багато володіла м'ячем на чужій половині, однак жодна з численних додаткових спроб її головної ударної сили, Сітчінави, завершити свої ривки новим загостренням до успіху не привела.

Однак, незважаючи на перевагу за кількістю гравців на полі, «Інгулець» вирішив проводити другий тайм у грі від м'яча, із розрахунком на вдалий збіг обставин під час контратаках. Така тактика від «козаків» була не зовсім очевидною, і явно не тією, яку хотіли б побачити їхні вболівальники. Але дорогоцінні очки, а команда з Петрового за підсумком цього матчу набрала цілих три, явно того коштували.

«Минаю» було передано м'яч до розпорядження, і команда Кобіна спокійно перейняла владу до своїх рук, однак якісних загострень в її виконанні ми практично не бачили. Поступово, закарпатський клуб зняв із гри ще і Антона Шиндера, у підсумку чого залишився без двох стартових «веж» у своїй атаці. Суперникам за таких умов було досить просто підвищити щільність усередині штрафного і, за можливістю, відрізати суперникам фланги власними контратаками. Це і було зроблено з боку підопічних Лавриненко. Класична перемога за кількісної переваги – перша в історії взаємин пари новачків «еліти» поточного сезону.

У наступному турі закарпатський «Минай», можливо, стане першою командою, яка випробує газон стадіону в Маріуполі в матчі проти однойменного місцевого клубу, а петровський «Інгулець» на своєму полі прийматиме «Олександрію».

Українська Прем'єр-ліга. 18 тур.

«Минай» - «Інгулець» - 0:1

Бартулович (27, пенальті)

Шиндер (7), Ковтун (12), Карась (19), Книш (93) - Кучеренко (12), Чайковський (86), Щедрий (92)

Карась (25, дві жовті картки)

«Минай»: Попович, Маембе (В.Бойко, 57), Карась, Ковтун (Петрусенко, 32), Книш, Ткачук, Кожанов (Хахльов, 57), Піняшко, Шиндер (Ахмедзаде, 68), Нурієв, Мілевський (Сніжко, 32)

«Інгулець»: Малиш, Салем, Запорожець, Бартулович (Мкомола, 73), Кучеренко (Чайковський, 72), Шишка, Балан, Щедрий (Шевцов, 93), Сітчінава (Синьогуб, 93), Ковальов, Квасний

Стадіон «Авангард» (Ужгород)

МИНАЙ - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ніякої Баварії. Нагельсманн продовжить контракт зі збірною Німеччини
Футбол | 19 квітня 2024, 12:07 4
Ніякої Баварії. Нагельсманн продовжить контракт зі збірною Німеччини

Тренер визначився зі своїм майбутнім

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 10
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Милевский очень сильно усилил Минай
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
junglecat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Муґунот Уух
Минай, премьер-лігу минай
Владимир Копяк
Применение автомата Поворознюком пока откладывается....
Trasher311987
Гуле гуле Минтай
sasha18
Хто знає, пенальті чистий?
DidOk
"Інгулець" сьогогдні молодці !!
Tеllur
Вася, Вася, Василёк,
поломался стебелёк.
Не фиг было соглашаться на игру в Киеве!
Хорошими делами прославиться нельзя.(с) Это же прописные истины.
Alex86 1
Как там милеуски, стоял весь матч или делал чего?
Tеllur
В Петровововово день водки!
"Ингулец" будет пить водку с бидонов, – владелец клуба Поворознюк Президент "Ингульца" Александр Поворознюк рассказал, что клуб и город будут громко праздновать исторический выход в УПЛ. Он уверен, что команда даст достойный бой опытным соперникам.15 авг. 2020 г.
Как "лобковая" встреча в УПЛ, так удаление и пенальти. И Монзуль с ВАР не надо.