Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 11 березня 2021, 22:20
26868
243

Динамо – Вільярреал. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги Європи

Не впасти в бруд обличчям і залишити сили на «Зорю»

| Оновлено 11 березня 2021, 22:20
26868
243
Динамо – Вільярреал. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Ліги Європи
Getty Images/Global Images Ukraine

У четвер на НСК «Олімпійський» відбудеться перший раунд дуелі за вихід в чвертьфінал Ліги Європи між «Динамо» і «Вільярреалом».

Підсумки жеребкування що в Україні, що в Іспанії були зустрінуті приблизно однаково: «жовта субмарина» з її тренером-рекордсменом Ліги Європи - однозначний фаворит протистояння. Напередодні матчу ситуація трохи змінилася. На нашу користь.

Справа в тому, що «Вільярреал» на даний момент переживає серйозний спад. Команда Емері не вигравала в чемпіонаті Іспанії вже вісім (!) крайніх матчів. Останній раз «жовто-сині» в Ла Лізі перемагали на початку січня. Вилетіла команда і з розіграшу Кубка Іспанії, поступившись «Леванте». Після 26 турів «Вільярреал» посідає сьоме місце в Примері, маючи в своєму активі 37 очок. Такий результат і керівництво клубу, і вболівальники сприймають з розчаруванням і обуренням. Перед Унаї Емері на початку сезону було поставлено завдання - потрапити в Лігу чемпіонів, а тепер команда ризикує взагалі залишитися без єврокубків.

Назвати одну, головну причину настільки невдалої безвиграшної серії «Вільярреала» навряд чи вдасться. З одного боку, необхідно відзначити, що клубний лазарет постійно з пацієнтами. Бувало й таке, що через травми і пошкодження Емері на календарні матчі не міг виставити відразу п'ятьох гравців основи. З іншого боку, нинішнього наставника команди нещадно критикують за невміння грати не тільки проти топових суперників, а й проти «закритих» команд, що грають строго від оборони. Якщо восени колишній коуч «Севільї» і «ПСЖ» дуже органічно виглядав на «Естадіо де ла Сераміка», то тепер його «крові» хочуть все більше прихильників «жовтої субмарини». Подейкують навіть, що в разі невиходу команди у чвертьфінал ЛЄ Емері і його штабу вкажуть на двері.

Позиції його візаві - Мірчі Луческу - однозначно міцніші. «Динамо» впевнено лідирує в чемпіонаті України, випереджаючи «Шахтар», що йде на другому місці, на чотири очки. Пробилися «біло-сині» і в півфінал Кубка України. Але головна характеристика, основна запорука міцності позицій румунського фахівця в київському клубі - гра команди. Вперше за останні два-три роки дії колективу мають системність, характер і настрій. Команда навчилася терпіти, чекати, чатувати на чужі помилки. «Динамо» Луческу - це вже не колишня команда-хлюпик, що розвалюється від першого ж дотику. Нинішня команда однозначно вміє грати.

Однак, незважаючи на чудову роботу Луческу і здатність до навчання його підопічних, за рівнем звучання «прізвищ», та й за майстерністю теж, «Динамо», все ж, поступається своєму іспанському опонентові. Якщо в попередньому раунді плей-оф ми стверджували, що «Динамо» і «Брюгге» - це команди одного рівня, що і показали дві гри, то в даному випадку знак рівності навряд чи можна поставити. Бакка, Морено, Парехо, Алькасер, Альбіоль - в нинішньому «Динамо» немає гравців такого рівня.

Тому, швидше за все, «Динамо» гратиме проти іспанських гостей в обережний, дисциплінований і вичікувальний футбол, так як грати першим номером - собі ж дорожче. Головне - витримати стартовий натиск, мінімізувати свої помилки і постаратися знайти помилки чужі. А вони точно будуть: в останніх восьми матчах «Вільярреал» пропустив 12 м'ячів.

Разом з тим киянам обов'язково доведеться тримати в умі найближчий поєдинок внутрішнього календаря - проти «Зорі» - який може бути визначальним в контексті боротьби за «золото» УПЛ. В даному випадку дуже цікаво: чи будуть динамівці у четвер економити сили на недільний матч, чи, все ж, віддадуть перевагу «і меду, і згущеному молоку»?

Досі суперники на звивистих єврокубкових стежках перетиналися лише одного разу: в уже далекому сезоні 2004/2005. Тоді в першому раунді плей-оф Кубка УЄФА іспанці за сумою двох матчів обійшли українців: в Києві була зафіксована нульова нічия, тоді як в Вільярреалі господарі були сильнішими - 2:0. Обидва поєдинки за «Динамо», причому від дзвінка до дзвінка, провів Олег Гусєв, нинішній асистент Мірчі Луческу.

Мірча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Динамо»:

- Попов поки не готовий грати. Стосовно Циганкова ще нічого не зрозуміло. Будемо чекати новин від лікарів. Це дуже важливий гравець для нашої команди. Я б дуже хотів, щоб Циганков повернувся в команду і зіграв проти «Вільярреала». Важливо, щоб всі виконавці, які виходять в основі або на заміну, виконували те, що я від них прошу, і робили свою роботу добре.

Унаї ЕМЕРІ, головний тренер «Вільярреала»:

- «Динамо» - команда, яка схожа на «Зальцбург», з яким ми зіграли на попередній стадії плей-оф. З історією, традиціями, прекрасним тренером і гравцями. Суперник складний, буде хороша битва на виліт, довга поїздка до команди з Ліги чемпіонів. Такі команди завжди цінують і Лігу Європи - про це мені сказав сам Луческу. Ми схвильовані і з нетерпінням чекаємо великого протистояння.

Матч пройде з глядачами. Але з актуальним зараз зі зрозумілих причин застереженням: на поєдинок буде реалізовуватися 30% квитків від місткості арени. Ціна перепусток - від 100 до 800 гривень.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський, Де Пена, Родрігеш, Бесєдін

«Вільярреал»: Асенхо, Коста, Педраса, Еступіньян, Альбіоль, Торрес, Трігерос, Парехо, Капу, Морено, Алькасер.

 

11 березня, четвер

«Динамо» – «Вільярреал»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:55
ТБ-трансляція на телеканале «Футбол 1» и MEGOGO
ДИНАМО – ВІЛЬЯРРЕАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ 
 Арбитр: Майкл Олівер (Англія)
Прогноз Sport.ua — 1:1

 

 
  • 4.18
  • 3.4
  • 2.068
Сделать ставку
 
  • 4.00
  • 3.40
  • 2.04
Сделать ставку
 
  • 4.00
  • 3.25
  • 2.07
Сделать ставку

 

Опитування

Голосів 184
Спрогнозуйте результат матчу 1/8 фіналу Ліги Європи між командами Динамо і Вільярреал, який відбудеться 11 березня в Києві.

Велика перемога Динамо

17 голосів 9.24 %

Мінімальна перемога Динамо

61 голос 33.15 %

Нічия

41 голос 22.28 %

Мінімальна перемога Вільярреала

40 голосів 21.74 %

Велика перемога Вільярреала

25 голосів 13.59 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі
Бокс | 25 квітня 2024, 14:53 5
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі

Також MEGOGO покаже поєдинок Берінчик – Наваррете

Названа умова, за якої Челсі продасть Мудрика влітку
Футбол | 25 квітня 2024, 19:47 4
Названа умова, за якої Челсі продасть Мудрика влітку

Український вінгер покине лондонський клуб, якщо поступить солідна пропозиція

Коментарі 243
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
junglecat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Oleg Savchuk
Зараз бидло рашистське буде гадити в коментах, опариші відроголові
Алексей Голяченко
2-0 по силам здобуть нашей команде.
Верим в команду Динамо Киев
Alexandr Rozovyk
Лига Европы это конечно хорошо, нак по мне, то лучше все силы бросить на чемпионат. В четверг, скорее всего нам мало что светит, а загонять лидеров перед матчем с Зарей, наверное будет не лучшим решением. Ротация состава было бы куда поинтереснее.. есть Сидклей, Леднев, Дуелунд, Андриевский, Ванат, Супряга - пусть доказывают что они достойны основы. Лично меня ни капельки не расстроит влёт Вильяреалу, обиднее будет просрать чемпионство.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Oleg Savchuk
Сидить тут сутками сере за 10 смердючих фублєй, фу ущербні каліки
Oleg Savchuk
Кацапи відроголові це помилка еволюції, ви би каліки так сиділи на своїх сайтах за зєніт боліли кончені
onco-clown
Радует, что болельщики будут!
Oleg Savchuk
Скільки глистів рашистьких поналазило, фу смердота на сайті, коли ви передохнете вже вилупки мокшанські, пєтушня в лаптях, форева шняга й фекалії всякі
Ярослав Мирошниченко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вадим Максимов
Покажите что не случайно обыграли брюгге
Коэффициенты для страны очень нужны, хотя бы шотландцев обогнать.
Oleg Savchuk
Бесполєзні долпойоби рашистські роботу собі знайдіть чи бабу, сидите цілодобово тут підорки лижитесь між собою, тьфу опариші з параші 404
Кацапи це просто помилка природи, такої конченої нації в світі нема, живуть в лайні по шию і все засирають навколо
junglecat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Darkness1984
Ты лашпетина, в игнор я тебя в воскресенье добавил...
А ты новый акаунт создал, так, что фуфломет здесь ты
Ещё штук 10 создай
Solohdko1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
junglecat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
junglecat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил