Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 12 березня 2021, 09:39
28643
114

Субмарина не по зубах. Динамо в Києві програло Вільярреалу

Домашня поразка залишає киянам мало шансів на вихід у чвертьфінал Ліги Європи

| Оновлено 12 березня 2021, 09:39
28643
114
Субмарина не по зубах. Динамо в Києві програло Вільярреалу
twitter.com/VillarrealCF

З Циганковим. Ось так можна охарактеризувати стартовий склад динамівців. До останнього не було ясно, чи зіграє лідер «біло-синіх», чи ні. Ну, у всякому разі, для всіх нас це було неясно. Може, Луческу давно знав, що Віктор готовий допомогти, але лукавив.

Загалом, добре, що віце-капітан нашої команди виявився в стартовому складі, адже без нього нинішнє «Динамо» виглядає не так вражаюче. З іншого боку, в якій зараз формі перебуває Циганков, можна було лише здогадуватися. Втім, чого гадати - гра дала відповідь на багато питань.

Унаї Емері виставив на матч склад з максимальним ухилом в атаку. 4-3-3 - схема «Вільярреала» на гостьовий матч проти «Динамо». Причому на вістря іспанської команди любо-дорого подивитися: Алькасер, Чуквуезе і Морено. Особливо вражав останній: Жерар - головна зараз надія в нападі і «Вільярреала», і збірної Іспанії.

Максимально наближений до бойового стартовий склад «жовтої субмарини» пояснювався легко. Підопічні Емері не вигравали в чемпіонаті Іспанії вже вісім матчів поспіль, опустившись на сьоме місце в таблиці. Під Емері почало хитатися тренерське крісло, і щоб його збалансувати, баску потрібно хоча б в єврокубках залишатися на плаву. Власне, Ліга Європи - практично останній шанс для Емері і його команди зберегти обличчя.

Для «Динамо» розклад був іншим. Обличчя в нинішньому сезоні у київської команди вельми привабливе. «Або - або» - зараз так питання для її тренера не стоїть. Більш того, напередодні матчу проти «Зорі», який відбудеться за три дні і може бути визначальним у боротьбі за «золото» УПЛ, динамівці могли б собі дозволити навіть заощадити сили.

Економили? Складно сказати. Але те, що господарі грали строго по ситуації, без різких рухів і не виходячи за рамки раніше обумовленого плану, це очевидно. Добре це чи погано? Однозначно і не відповіси. Погано, що без родзинки і експресії. Добре, що гнули свою лінію і не здавалися до самого кінця гри.

До десятої хвилини матчу команди вже встигли обмінятися небезпечними моментами. Спочатку динамівців ледь не збентежив Трігерос, який прибіг в чужу штрафну зону на розіграш кутового. На щастя, його удар пройшовся повз ціль. «Динамо» відповіло через кілька хвилин хорошою фланговою атакою і передачею на Циганкова. Віктор бив головою з хорошої позиції, але у ворота не влучив.

Однак далі гра заспокоїлася. Заспокоїлася, перш за все, з точки зору створення моментів. Їх практично не було по обидва боки барикад. Але ось обопільні швидкості були. І тиск на захист.

А ще динамівці після невпевненого старту ближче до середини тайму оговталися і не поступалися супернику ні територією, ні м'ячем. Господарям вдалося відсунути фронт чужих атак подалі від власних воріт. У всякому разі, так здавалося. І тут немов сніг на голову - гол Торреса. Прийшов цей гол після розіграшу кутового удару - ось де справжня ахіллесова п'ята команди Луческу. Хоча потрібно обов'язково відзначити і Морено, який як на блюдці виклав м'яч під удар одноклубнику.

А далі знову тиша. Тобто без моментів. Так і завершили першу частину матчу. Трималися, огризалися, не просідали - в загальному, кияни в першому таймі виглядали цілком достойно. Але ось пропущений гол практично нівелював все те хороше, що вони створили до перерви. Може, після перерви вдасться виправити ситуацію?

Не вдалося. Другий тайм гості розпочали дуже активно. Втім, як і першу половину зустрічі. Але тоді господарям вдалося стримати стартовий натиск. Зараз - не вдалося. Причому, що показово, і другий гол команда Луческу пропустила зі стандарту. Цього разу - після розіграшу штрафного. Знову провал в центрі захисту, знову Бущан не при справах. Вечір перестав бути томним. Особливо після того, як іспанці могли забити і третій гол. Цього разу нашу команду врятував Бущан.

Трохи виправити ситуацію на нашу користь міг Циганков, але його хорошому удару зі штрафного трохи не вистачило точності. Шкода, класним міг бути гол.

Луческу вирішив освіжити гру замінами. Але освіжив не лінію атаки, а середину поля: прибрав Сидорчука та Шапаренка, випустив Андрієвського і Шепелєва. Ну, таке...

Наступна заміна від динамівського тренера - теж строго по позиції: Караваєв змінив Кендзьору. Схоже, Луческу ризикувати не збирався.

В цілому і на підставі другого тайму можна сказати, що динамівці намагалися, прагнули щось зробити, не відсиджувалися в обороні. Але всього цього виявилося замало. З тієї простої причини, що суперник був більшого калібру, більш майстерний. Тому рахунок цілком логічний і закономірний. Без шансів, в загальному.

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перший матч.

«Динамо» - «Вільярреал» - 0:2

Пау Торрес (30), Альбіоль (52)

Сидорчук (9) - Трігерос (24), Капу (65)

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Караваєв, 84), Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук (Андрієвський, 68), Шапаренко (Шепелєв, 68), Циганков, Буяльський, Родрігеш, Бесєдін

«Вільярреал»: Рульі, Педраса, Пау Торрес (Морі, 46), Альбіоль, Фойт, Трігерос (Х.Коста, 85), Капу, Парехо, Морено (Баена, 90), Алькасер (Бакка, 63), Чуквуезе (М .Гомес, 84)

Арбітр: Майкл Олівер (Англія)

НСК «Олімпійський» (Київ, Україна)

ДИНАМО - ВІЛЬЯРРЕАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 114
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Обидно, досадно, исполнительское мастерство сказывается более высокое у испанцев и наше
SeM077
Играли норм, но на такому уровне сразу наказывают за ошибки.
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Cityzen83
Да нормально играли. Лучу вообще памятник надо выкупать у кротов за такие результаты. Пол команды бревна, из гов..на нихрена не слепишь. А тут ещё лидер чемпионата. Вопрос к суркам. Где трансферы млять? Нет денег- не мучай опу, возвращай лексика или хаца. Нахрена румыну мучаться с таким презом, который ни одной покупки не может осуществить.
Miroslav1981
Играли неплохо, старались... но, как говорил Бессонов «это бл. совсем другой турнир» без нормальной конкуренции в ЧУ будут такие результаты в Европе, тем более на такой стадии соревнований.
stalker digga
Динамо сыграло в открытый футбол на максимуме своих возможностей
BEAR
Какую надежду?
Проиграли без шансов.
Причём Вильяреал играл не на максимуме.
fon513
Если сберегут состав, то на следующий розьігрьіш еврокубков будут посолидней вьіглядеть....хотя б местами рисунок игрьі вьірисовьівается....Луческу вьіжал максимум с сегодняшнего ДК
Mr.Value
Динамо летом срочно нужно искать нормального нападающего, а лучше двух.
garik_trinity
И так далеко зашли с таким составом. Пусть на УПЛ сосредоточатся.
axylinam
Ничего страшного не произошло,последнего голевого точного паса явно не хватает Динамо,но главное-это выиграть чемпионский матч у Зари
Саша Яковенко
панове, спокійніше.
хіба ви не знали що так буде?
знали.
іспанці та італійці для Динамо в плей оф , це - шлагбаум.
винятки з праила були, але по дуже великим святам.
про назву в цій статті? так це троллінг.
Igrok4
Огромная разница в технике, испанцы на порядок лучше работают с мячом. Ну и конечно на стандартах нужно играть внимательнее. Единственный позитивный момент- желание.
bzzzzz
Оборона это мрак, как дети... хотя с вильяреалом можно спокойно играть и забивать
euro2012_za_2012euro
Задача Максимум зацепиться за ничейку в ответке. Наверняка испанцы выставят там полурезерв.
Потому что конкурентны не дремлют, Рейнджерс зацепил выгодные 1:1.
Вадим Максимов
Поражение дома, с разницей в 2 мяча, это уже практически без шансов. Не понятно о какой надежде идет речь. "Осталось только верить в чудо в Испании" - больше б походило для заголовка в статье.
andrei saenko
В Испанию можно не лететь.
junglecat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
lenares85
Да все просто нет моментов нет голов . Даже ударов нет