Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 10 березня 2021, 17:29
4033
3

Паулу ФОНСЕКА: «Я б не грав проти Шахтаря, якби мав вибір»

Наставник «Роми» поділився очікуваннями від протистояння зі своєю колишньою командою в Лізі Європи

| Оновлено 10 березня 2021, 17:29
4033
3
Паулу ФОНСЕКА: «Я б не грав проти Шахтаря, якби мав вибір»
ФК Рома. Паулу Фонсека

Головний тренер «Роми» Паулу Фонсека розповів про протистояння із «Шахтарем», контратаки «гірників», роботу Луїша Каштру й кадрові новини.

– Ви добре знаєте «Шахтар». Чого чекаєте від майбутньої зустрічі?
– Так, я добре знаю команду – вона створена для того, аби виступати на такому рівні – у Лізі Європи й Лізі чемпіонів. Не забувайте, що цього сезону «Шахтар» двічі переміг «Реал» і двічі зіграв унічию з «Інтером». Гадаю, попереду дуже складний матч. Як на мене, в контратаках «Шахтар» – один з найсильніших у Європі.

– Чи буде завтра Джеко в заявці?
– Сьогодні він провів тренування, тому завтра зможе взяти участь у поєдинку.

– Як змінився «Шахтар» після того, як ви залишили команду?
– Лишилися ті самі футболісти, проте модуль гри і тактика змінилися. Я використовував схему 4–2–3–1, а зараз 4–1–4–1. У «Шахтаря» чудовий тренер. Команда грає геть по-новому.

– Чи братиме участь Вільяр у матчі завтра? Чи підходять його характеристики для того, щоб діяти в півзахисті разом із Пеллегріні?
– Є три нагоди – вам слід дочекатися завтра. Так, Вільяр може грати з Пеллегріні, може з Діавара, а можуть бути й Пеллегріні з Діавара.

– Ви віддасте перевагу трійці Кумбула – Манчіні – Смоллінг або буде Крістанте?
– Можливо, цій трійці, можливо, зіграє Крістанте.

– Протягом останніх 7 матчів ви пропустили 4 голи, а до цього протягом 7 матчів – 15 м’ячів. Що змінилося? У чому бачите зростання команди?
– Так, я гадаю, ми поліпшили взаємодії під час оборони, що видно за результатами. Однак я хотів би зазначити: це заслуга всієї команди. Ми зосереджувались на тому, аби не дозволяти суперникам володіти м’ячем і спокійно виходити у фазу атаки. На мій погляд, причина в цьому.

– У чому основні відмінності «Шахтаря» Фонсеки й «Шахтаря» Каштру?
– Луїш здійснив гарну роботу. Про основні відмінності я вже сказав: зміна модуля, що призводить до зміни позицій і в принципі гри. Каштру – відмінний тренер, і він це продемонстрував роботою.

– Запитання щодо досвіду «Шахтаря»: як він уплине на вибір тактики?
– Ми підготувалися до матчу не з точки зору того, що я тренував «Шахтар», що це моя колишня команда. Ми готувались зустрітися з командою, яка демонструє свій футбол, власне бачення. Так, я знаю гравців, я з ними працював, а вони знайомі з моєю тактикою, добре знають мене як тренера. Проте не це головне. Ми змагатимемось із «Шахтарем», що має власну філософію гри.

– У попередньому раунді Ліги Європи доля знов звела вас із «Брагою», а тепер – із «Шахтарем». До того ж раніше ви з «гірниками» грали проти «Роми». Чи не здається вам, що у вас своєрідний рекорд за частотою зустрічей з колишніми або майбутніми клубами? Що для вас це означає?
– Якби вибір був за мною, я б не грав. Мені не подобається грати з командами, які я тренував, але так складається. Я б не грав ані проти «Шахтаря», ані навіть проти «Браги».

– В Україні «Шахтар» уже проводить домашні матчі з глядачами. Завтра в Римі ви будете змушені грати за порожніх трибун. Як це може впливати на результат?
– Мені приємно, що в Україні глядачі можуть бути присутніми на футбольних матчах. На жаль, нам тиффозі зараз дуже бракує. Сподіватимемось, що в Україні зіграємо з глядачами.

– Як почувається Ібаньєс? Чи зможе він завтра зіграти?
– Так, зможе. Він провів два останні тренування.

Поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи «Рома» — «Шахтар» відбудеться в четвер, 11 березня, о 22:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bolshoi
Правда мафиози могут голову за это отрезать
Bolshoi
Да ладно, сольешь игру и денег заработаешь
Сан Саныч
ничейка для шахты,это уже будет нормальный отскок