Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 березня 2021, 15:52
23786
109

Заява Гельзіна: «В український футбол повернулося системне свавілля!»

Гучний скандал навколо матчу «Олімпіка» і «Шахтаря» набирає обертів

| Оновлено 10 березня 2021, 15:52
23786
109
Заява Гельзіна: «В український футбол повернулося системне свавілля!»
ФК Олімпік. Владислав Гельзін

Президент ФК «Олімпік» Владислав Гельзін опублікував на клубному веб-сайті офіційну заяву:

Глава Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі погрожує мені, як президенту «Олімпіка», від імені КДК покаранням за емоційну оцінку подій, що сталися в суботньому матчі УПЛ за участю нашої команди.

Не бачу ні сенсу, ні необхідності будь-яким чином виправдовуватися перед цим діячем, який відбудував в українському футболі піраміду суддівської керованої вседозволеності. Але вважаю своїм обов'язком принести вибачення всім, хто, живучи футболом, все ж прагне уникати таких жорстких і неприємних висловлювань, тим більше – на широку публіку.

Повірте, я і сам не є показним матюкальником, який хизується, це дійсно не мій спосіб вираження думок. Але коли на моїх очах і в усіх сенсах – за мій же рахунок арбітри демонстративно знущаються над моєю командою, безумовно, будучи впевненими, що в черговий раз будь-яке діяння зійде їм з рук, тут всякому терпінню одного разу настане межа.

Я аж ніяк не пишаюся тими фразами, що були висловлені на камеру в минулу суботу, але я не маю наміру і відрікатися від суті викладеного. В український футбол повернулося системне свавілля!

Для мене не так уже й важливо – чи працюють судді на догоду якійсь одній окремо взятій команді, чи карають нас, своїх жертв, за жеребом або за осяянням синьйора Лучі. Головне – свавілля повернулося!

Це очевидно всім – футболістам і тренерам, журналістам і вболівальникам, тим фахівцям і експертам, чиє око не замилено рабською відданістю і підлещуваннми перед організаторами справжнього футбольного насильства.

Але в першу чергу демонстративність свавілля абсолютно очевидна нам – тим, хто, незважаючи на суворість реалій, все ж знаходить і знаходить можливості для забезпечення нормальної життєдіяльності в Україні професійних футбольних клубів і ліг. А це все більш сумнівне задоволення, як і раніше, не з дешевих.

І коли ми – реальні, а не уявні організатори футбольного дійства – стаємо свідками подібних, все більш явних фактів організованого суддівського насильства над своїми командами, навіть в наших, загартованих часом і випробуваннями венах закипає кров! І одного разу приходить розуміння – нескінченно терпіти все це просто неможливо.

Тільки в поточному сезоні з моїх колег і партнерів по футбольному цеху на крик відчаю вимушено зривалися – перераховую в хронологічному порядку – власник «Агробізнесу» Олег Собуцький, згодом довічно дискваліфікований; президент «Динамо» Ігор Суркіс, який одним з перших заявив про системний характер проблеми; Олександр Поворознюк, який вже подумує про відхід з «Інгульця».

Невже всі ми – вороги футболу? Невже основна наша мета і спонукальний мотив – не утримувати на плаву свої клуби, тим самим у міру сил і можливостей сприяючи розвитку українського футболу, а скандалити і розвалювати його? Відповіді на ці запитання очевидні для всіх, хто справді любить футбол і турбується про нього.

На моє глибоке переконання, до певної пори не настільки очевидно було інше – нам, представникам футбольних команд, незалежно від клубної приналежності і внутрішньоклубного рангу, не залишають іншого вибору, кожного з нас відверто і недвозначно провокують, раз по раз підштовхуючи до емоційних виплесків.

Причому ті, хто робить це, впевнені в своїй безкарності. Ховаючись за свій монопольний статус – карати і карати – вони наївно вважають, що так буде завжди. Що ми вічно будемо змушені годувати їх – самовдоволених футбольних трутнів.

Дозволю собі розчарувати пана Лучі і його «сіньорат»: системність свавілля досягла риси, що загрожує самому існуванню футболу України, і не тільки професійного. Ті, хто всі ці роки вкладав у нього свої душі, інвестував кошти, поступово усвідомлюють глибину проблеми.

Впевнений, за цим розумінням неодмінно підуть і дії! Зрозуміло, вивірені як за своєю суттю, так і за витонченістю форми.

Президент ФК «Олімпік» Владислав Гельзін

Оцініть матеріал
(134)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 109
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Гельзин правильно всё сказал,нужно владельцам клубов из всех проф лиг создать профсоюз и при беспределе обьявлять локаут,пока не накажут коррупционеров,ну и эти действия привлекут внимание за рубежом,борьбу нужно с чего то начинать,главный виновник беспредела-это ахметов,ну и в Украине пора создать профсоюз игроков
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Remark
Все по делу! Добавить нечего.
И даже, если, скажем так, некоторые представители донецкого Шахтера против, то Вы поставьте себя на место Олимпика.
Просто на секунду представьте, что этот гол забил Шахтер, и допустим в ворота Динамо, и его отменили.
Ох, я думаю, тут бы было комментариев и за шубы, и за то, что Суркис всех купил, Денисов, Леоненко и самый кристально честный эксперт Морозов, наверно бы, охрипли бы от такой отмены гола.
П. С. Очень жаль Гельзина, да и любую команду, которая попадет в такую ситуацию. Отменить такой гол - это просто унижение!
Cityzen83
Ну нормас! Сейчас ещё официальный вердикт с Лозанны прийдёт. И нужно на этой волне гнать этих лучано Паваротти, павелкиных и прочую шушваль нах..р
Vladislav Pohily
Найприкріше, що вже і на ВАР ніяких сподівань не має. Кожен суддя трактує правила як йому заманеться. В одному матчі ставлять пенальті в іншому за ідентичне порушення не ставлять.
junglecat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sergio_terry
Подрезюмируем:
Шахтёр команда, которая не должна проигрывать, потому что это собственность рыжего.
Судьи, даже Катя, продажные 321 сы.
Палкин тот ещё су-ин сын.
Согласен с Гельзиным на 100%
maxno
Баранка и Лучи пусть едут к макаронникам а с Повелко надо заканчивать !!!
Vitalik_Medvid
Не дуже мені Гельзін імпонує, та і Олімпік, але тут погоджуюсь на 100%. Судді навіть з ВАР роблять усе, що хочуть, бо знають про безнаказаність.Кругова порука. Пам’ятаєте про корупційний скандал в Серіі А? Ювентус відправили в Серію Б, та і інші клуби постраждали... А тепер уявіть, що відправили в Першу Лігу Динамо чи Шахтар.Можете уявити? От і я не можу...
Владимир Коновалец
Всім в Україні ясно, як Божий день, що павелка зі своєю компанією самі від футболу не відірвуться. Їм треба допомогти. Створити нову асоціацію футболу України ( це не забороняється законом України),легалізуватися в Міністерстві юстиції України. В цей час Міністерство молоді та спорту України розриває Договір про співпрацю з УАФ за невиконання відповідних пунктів Договору і підписує Договір з новою асоціацією і надає їй права на розвиток футболу в Україні. І УЕФА разом з ФІФА нічого не зможуть зробити,вони самі бачать рівень корупції в нашому футболі і не будуть захищати цю банду, яка узурпувала наш футбол. Другого шляху просто не існує! Якщо хтось думає, що павелку можна не вибрати на звітно-виборчому Конгресі УАФ. то це буде велика помилка, у ахметки є кошти, аби купити всіх длегатів, він за ціною не постоїть. Тим паче, в регіонах головами обласних федерацій 100% люди павелки, вони проти нього не проголосують.... але їх можна купити за великі гроші.
d3wolta
Пару лет после майдана рыжий сидел под плинтусом и было все нормально..брал бы своих сеньеров и поднимал в месте с шахтером футбол в днерии...а Гельзин красава нужно объединить таких во всех лигах и послать нахер эти ахметовские кадры...и заниматься футболом а не скупать титулы...а что бы не обижался объявить сразу шахту пожизненными чемпионами и на хер с хаты
Kevko
Лучи должен покинуть украинский футбол. Но проблема гораздо глубже
maxno
судья принял не правильное решение пол года дисквалификации + пол года 1 и 2 лиги максимум !!!
Ruslan
А шавки з керівництва ФК Львова обісрались і щоб вилизати задницю сеньйорату вигнали толкового тренера...
maxno
максик 7777 зачем ник поменял расскажи
vasya_sachko
Вернулся? По моему он и не уходил никуда
Алексей Голяченко
В шею этих итальянцев с павелко вместе.
То поле не то. То в вар смотрят и делают ересь. Задрали
lenares85
Собраться всем и выразить вотум недоверия Павелку , а лучи купить обратный билет , а если не хотят создать свою лигу без них
oenergo.com
Засрались уже по уши. Пора наводить порядок.
Орест Орищишин
Я не вболівальник "Олімпіка" але "мафіозний спрут" Павелка. Лучі і судді Іванова правоохоронні органи повинні "розрубати". Це ганьба УАФ. Заява Гельзіна справедлива, а суддя Іванов вже вдруге своїми діями провокує власників футбольних клубів та вболівальників на самосуд.