Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 05 березня 2021, 15:30
2755
0

Дар’я БЛАШКО: «Всі зраділи четвертому місцю»

Українська біатлоністка - про естафету в Нове-Место

| Оновлено 05 березня 2021, 15:30
2755
0
Дар’я БЛАШКО: «Всі зраділи четвертому місцю»
Getty Images/Global Images Ukraine

Дар’я Блашко поділилася враженнями від жіночої естафети на етапі Кубка світу в Нове-Место, де збірну України спочатку дискваліфікували, а потім повернули команді четверте місце:

- Даша, вітаємо з четвертим місцем нашої естафети! На першому етапі вчора ти виглядала набагато впевненіше, ніж декілька тижнів тому на чемпіонаті світу. З чим це пов'язано?
- Дякую за вітання! Думаю, це більше пов'язано з тим, що на чемпіонаті світу більше перестраховувалися. Мені говорили, що треба бути готовою саме в цей день і, можливо, в результаті це залишило свій відбиток.

- Ти маєш на увазі перегоріла?
- Не те щоб перегоріла. Але, звичайно, на головних стартах тиск відчувається дещо більше. Вчора ж на гонку виходила спокійно і виконувала свою роботу.

- Вже в Поклюці проглядалося істотне зростання швидкострільності. Вчорашня стійка з додатковим за 25 секунд - прекрасний результат! Ти, нарешті, відчула впевненість на вогневому рубежі?
- В принципі, впевненість і була. Просто до цього дуже потрібно було стріляти чисто, і доводилося працювати більш чітко. Відповідно, більш повільно. Але в естафетах варіантів не залишається, крім того, як стріляти швидко.

- Вчора на стрільбищі прапорці майже не рухалися, тим не менш, багато спортсменок зазнавали труднощів на стрільбі. Це - наслідок напруги естафетної гонки, чи через підступність самого стрільбища?
- По-перше, на пристрілюванні був вітер, і не всі, швидше за все, зреагували на те, що він стих. А друге, тут дуже складний підхід до рубежу, і саме стрільбище досить підступне. Тому нічого дивного: наскільки я знаю, «застрелитися» тут - досить часте явище.

- Тепла погода в Нове-Место сильно погіршує стан траси? Чи на першому етапі це ще не відчувалося?
- Вчора, до речі, трасу дуже добре підготували. Швидше за все, добре «засолили», і трималася вона дуже непогано. Плюс не було такого сонця, як в попередні дні. А сьогодні у нас пішов сніг...

- А як вчора були справи з роботою лиж? В останні тижні цей нюанс викликає чимало дискусій.
- Вчора були дуже гарні лижі, взагалі не викликали ніяких питань. Думаю, це зрозуміло і по результату: ми навіть зі штрафним колом були близькі до подіуму. І, наприклад, збірну Норвегії обіграли з однаковою кількістю штрафу.

- Але за результат, насправді, довелося похвилюватися. В який момент ти дізналася, що наша команда може бути покарана за порушення правил передачі естафети?
- Як тільки передача відбулася. Відразу передали по рації, що у нас проблеми з передачею естафети, і ми вже почали трохи переживати з цього приводу.

- Якими були емоції в момент, коли ваш результат все-таки затвердили?
- Звичайно, відчула радість! Зазвичай всі засмучуються четвертому місцю, тут же той випадок, коли всі йому зраділи. (Посміхається)

- Зараз ти можеш порівняти, принаймні, перший і третій етапи естафети. На якому з них відчувала себе комфортніше?
- Якщо відверто, взагалі ніякої різниці: обидва етапи мені подобаються. Звичайно, у кожного з них своя специфіка, але і в тому, і в іншому випадку я відчувала себе цілком комфортно.

- До закінчення чемпіонату світу відчувалося, що ти втомилася. Вдалося за ці десять днів «перезарядити батарейки»?
- Так, звичайно. Ми провели дуже хороший збір в Рупольдингу: добре відпочили, потренувалися в підтримуючому режимі... Сподіваюся, тепер «батарейок» вистачить до закінчення сезону.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оновлено прогнозований посів у єврокубках. Куди потраплять Шахтар і Динамо?
Футбол | 16 квітня 2024, 18:30 11
Оновлено прогнозований посів у єврокубках. Куди потраплять Шахтар і Динамо?

Гірники можуть потрапити напряму в ЛЧ, а киянам прогнозують місце у ЛЄ

Таблиця АПЛ після перемог Ман Сіті та Челсі, поразок Ліверпуля та Арсенала
Футбол | 16 квітня 2024, 12:00 8
Таблиця АПЛ після перемог Ман Сіті та Челсі, поразок Ліверпуля та Арсенала

13–15 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.