Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 лютого 2021, 04:49
4063
5

Без рідних трибун, але з перемогою. Десна в Києві розгромила Інгулець

Чернігівці здобули впевнену перемогу

| Оновлено 27 лютого 2021, 04:49
4063
5
Без рідних трибун, але з перемогою. Десна в Києві розгромила Інгулець
facebook.com/desnafc

Шістнадцятий тур Української Прем'єр-ліги починався з матчу в столиці нашої країни, де від початку другого етапу національної першості фактично оселилася чернігівська «Десна». Варто визнати, що календар у перших двох зимових турах у «сіверян» був досить непростим, проте наближення весни для них співпало з «відлигою» у вигляді номінально домашньої гри проти петрівського «Інгульця».

Насправді, грати два послідовних матчі проти прямих конкурентів за місця на вершині турнірної таблиці в особі луганської «Зорі» і київського «Динамо» – справа не з приємних. І якщо на початку цього непростого «пандемічного» сезону чернігівцям вдалося набрати практично максимум із можливих очок – перемога над підопічними Віктора Скрипника (3:1) і нічия в грі проти колективу Мірчі Луческу (0:0), то після зимової паузи подібний фокус удалося повторити тільки зі столичним колективом (1:1). У підсумку, «Десна» була змушена поступитися третім рядком у турнірній таблиці все тій самій «Зорі», повернувшись до відповідної диспозиції між цими командами, у якій вони завершували минулий футбольний рік.

«Інгулець», у свою чергу, непогано провів серію контрольних поєдинків на зимових зборах, але на стартових іграх після паузи це не відобразилося. Втім, ключовий невдачею в цій історії виглядає як раз не нічийний результат впевненого поєдинку проти полтавської «Ворскли» (2:2), а стартова поразка від «Дніпра-1» (0:2), за підсумком якої дніпряни не просто вискочили із дна турнірної таблиці, а й змусили підопічних Сергія Лавриненка підсунутися у бік останньої сходинки турнірної таблиці.

Перевага в класі зіграла у звітній зустрічі ключову роль. «Десні» вдалося досить швидко позначити перевагу у володінні м'ячем, з підсумком чого «Інгулець» фактично був відрізаний від атакуючих дій за ходом усього поєдинку. Олександр Рябоконь у цей вечір запропонував активні флангові наступи, а дії в центрі поля зводив до банальної підготовки плацдарму для виходу в атаки у вільні зони. Фізичний компонент також зіграв свою роль – «сіверяни» виглядали більш мобільними.

Але в умовах впливу всіх перерахованих вище факторів, у номінальних господарів поля було не так уже й багато гольових моментів. Можна згадати хіба що спроби Тотовицького знайти Будківського всередині чужих володінь обережною подачею, але форвард провів черговий нерезультативний поєдинок, втративши пару непоганих можливостей під час ударів із другого поверху. Однак Андрій все одно залишався найбільш помітним гравцем своєї команди в цьому матчі. Як підсумок – гол на 34-й хвилині, забитий в ефектному стилі. Одним дотиком у лівому фланзі був відіграний під час прийому м'яча Балан, після чого послідував удар із підкруткою в дальній верхній кут. Виконання було на найвищому рівні, через що вже в першому матчі туру ми мали можливість стати свідками голу усього футбольного вік-енду.

Прагматичне виконання з боку команди Рябоконя супроводжувало весь хід поєдинку. Усі ці тривалі комбінації на чужій половині поля, методичні виходи у фланги, затягнуті підготовки до стандартів. Було помітно, що команді дійсно подобалося відчувати свою перевагу, а «Інгулець», у свою чергу, був змушений миритися з перебігом подій. Колектив Лавриненка запропонував кілька позиційних атак без завершення, чого не було достатньо для забитого м'яча.

Ситуація в другому таймі не заграла новими фарбами. «Десна» методично продавлювала вільні зони, але окремий акцент направила саме на виконання стандартних положень. Фірмові подачі «сіверян» під незручний вихід на близьку дистанцію для голкіпера суперників зіграли двічі: на 57-й і 84-й хвилинах відповідно. На завершення першого епізоду виступив захисник Гітченко, просто вдало підставивши стегно, а його напарнику по обороні, Єрмакову, довелося трохи більше постаратися, прицільно пробиваючи головою під ліву штангу. Кринський до того моменту втратив упевненість в собі, тому не зміг відвести загрозу в не важкій ситуації. Дійсно, це був прямий прояв переваги за рівнем амбіцій однієї з команд.

У наступному турі чернігівська «Десна» проведе гостьовий поєдинок проти львівського «Руху», а у петрівського «Інгульця» запланований номінально домашній поєдинок проти ковалівського «Колосу».

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Десна» - «Інгулець» - 3:0

Андрій Тотовицький (34), Андрій Гітченко (57), Віталій Єрмаков (84)

«Десна»: Євген Паст, Андрій Мостовий (Артем Сухоцький, 90), Йоонас Тамм, Владислав Огиря (Денис Дем'яненко, 92), Андрій Тотовицький (Євген Чепурненко, 90), Єгор Картушов, Андрій Гітченко, Богдан Білошевський (Віталій Єрмаков, 70), Олексій Гуцуляк, Юхим Конопля, Пилип Будківський (Константин-Крістіан Діма, 90)

«Інгулець»: Володимир Кринський, Євген Запорожець, Віталій Павлов, Олег Синьогуб, Михайло Шишка, Денис Балан, Артем Щедрий (Володимир Білоцерківець, 86), Олександр Козак (Ілля Коваленко, 79), Младен Бартулович (Йохана Оскар Мкомола, 79), Максим Ковальов, Михайло Плохотнюк.

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського (Київ)

ДЕСНА - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
katun2
а Сурок нормально походу ложит в карман за аренды стадиона ...
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Tеllur
Могли бы и подвезти студентов из Чернигова.