Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 12 травня 2021, 18:49
4767
1

Вперше на людях. Як Краматорськ створив сенсацію на очах фанатів Сокола

Кияни вперше за сім років зіграли домашній матч із глядачами

| Оновлено 12 травня 2021, 18:49
4767
1
Вперше на людях. Як Краматорськ створив сенсацію на очах фанатів Сокола
Фото Івана Вербицького

Цей день для відродженого торік улітку київського «Сокола» був особливим. Адже саме у четвер, 25 лютого, «соколята» вперше з часів пандемії й відповідно вперше за сім років, впродовж яких команда була відсутньою на хокейній мапі України, проводили домашній поєдинок з глядачами. Зрештою, гарну атмосферу вболівальники, серед яких було близько двох сотень ультрас, створили. Ось тільки з результатом у «Сокола» не склалося. Кияни втретє у сезоні програли «Краматорську» і при цьому вдруге впродовж регулярного чемпіонату Української хокейної ліги не змогли закинути за гру жодної шайби.

«Мали бажання зіграти якнайкраще, бо нарешті грали з уболівальниками, - сказав після матчу наставник «Сокола» Олег Шафаренко. – Як не склалося з самого початку гри, так усе й продовжувалося. Намагалися внести корективи, але нічого не вийшло».

«Завжди приємно грати в такій атмосфері, яка була цього разу в Києві, - говорить білоруський тренер «Краматорська» Павло Микульчик. – У «Сокола» - чудові фанати. Вони підтримували свою команду злагоджено й гучно, але при цьому коректно у ставленні до суперника. Мені б хотілося, щоб такі вболівальники були в нас у Краматорську».

Варто зазначити, що вказане вище поєднання ланок у випадку з «Соколом» носить доволі умовний характер. Річ у тім, що Шафаренко після того, як команда провалила перший період, змінив не лише воротаря, а й перебував у постійному пошуку оптимальних варіантів трійок нападу і дуетів оборонців.

«Стосовно воротарів, то мушу визнати, що останнім часом вони не вражають стабільністю, - коментує Шафаренко. – Нехай тренуються і через ігри набирають кращу форму. Коли воротарі нас рятують, у нас залишається шанс навіть у важких матчах. Але коли починаємо «ликати» на початку гри, вигравати складно. Зрештою, коли команда пропускає, винен не лише голкіпер, а вся п’ятірка, яка була на льоду. Впродовж зустрічі я намагався знайти бодай одну трійку нападу, яка змогла б зламати хід поєдинку на нашу користь. У кожній трійці випадало по одному-двоє гравців. Змінювали поєднання, але нічого з цього не вийшло. Нуль на табло так і залишився нулем. Коли не закидаєш сам, то не виграєш, як би ідеально не грали воротарі».

Надія на те, що хід гри вдасться змінити, в «Сокола» зажевріла на початку другого періоду, коли найкращий бомбардир команди Антон Рубан, змістившись справа, попри те, що суперник його затримував, зумів проштовхнути шайбу у ворота Дениса Короваєва. Проте після перегляду відео-повтору судді дійшли висновку, що перед тим, як забити, повалений суперником Рубан в’їхав у голкіпера. Гол арбітри відмінили, обмежившись двохвилинним покаранням для гравця «Краматорська».

Хто в цю мить міг уявити, що більше ні Рубан, ні його партнери за командою забити не зможуть і Короваєв запише до свого активу «шот-аут»? Моменти у «Сокола» начебто й були, однак загалом кияни не грали так, щоб ставити оборону опонентів у скрутне становище. «Краматорськ» більшу частину матчу хоч і оборонявся, хоч і діяв п’ять разів у меншості, але загалом відбивався надійно.

«Для нас це був важкий поєдинок, - каже Микульчик. – Нам пощастило вчасно провести свої голи. Не забили б – гра склалася б інакше. Хлопці відпрацювали за нашим завданням відмінно. Вийшли на майданчик згуртованим колективом, з гарним налаштуванням. Кожної миті бачив, що просто так гри не віддамо, навіть якщо суперник діятиме найсильніше. Скажу чесно: до «Сокола» ми готувалися дуже серйозно. Також нас мотивувала поразка в попередньому матчі від «Донбаса», де ми зіграли слабо».

«Суперники налаштовуються на нашу команду по-особливому, - підсумовує Шафаренко. – Якщо до нового року нас недооцінювали, то зараз проти «Сокола» грають як проти лідера. Нічого, зробимо правильні висновки, попереду плей-оф. Думаю, сьогодні «Краматорськ» хотів виграти більше, ніж ми. І свого досяг. А що вони нас обіграли вже втретє? Так, «Краматорськ» - хороша команда, але ми сьогодні не зіграли в свою силу».

Після матчу попри поразку гравці «Сокола» подякували фанатам за підтримку. Що робить їм честь. А результатом кияни спробують порадувати прихильників найближчого понеділка. У перший день березня, починаючи з 18:00 вони у спорткомплексі АТЕК прийматимуть лідера чемпіонату – «Донбас».

«Сокіл» (Київ) - «Краматорськ» - 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Шайби: 0:1 – Столяренко (Большаков, Сурсов), 00:42. 0:2 – Сурсов (Ципнятов), 17:36. 0:3 – Гринь (Золотухін, Сурсов), 42:50

«Сокіл»: Кубрицький (Дубровський, 17:36); Владислав Лисенко – Голубич, Олендаренко – Андрейків, Букарєв – Алєксєй Платонов, Сисак; Антон Рубан – Михайло Сімчук – Андрій Міхнов, Гільманов – Андрєй Смирнов – Малетін, Фелікс Морозов – Німенко – Алєксандр Павленко, Денис Гончаренко – Курбатов – Ступак, Коржилецький. Тренер – Олег Шафаренко

«Краматорськ»: Короваєв; Люльчук – Воронін, Большаков – Фірсов, Мальцев – Павло Таран, Панков; Ципнятов – Золотухін – Ромащенко, Гринь – Столяренко – Сурсов, Кривошапкін – Ковальов – Жвачкін, Геворкян – Гринкевич - Олійник. Тренер – Павло Микульчик

25 лютого. Київ. Спорткомплекс АТЕК. 500 глядачів

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ, фото автора

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 3
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Вадим
Краматорск красавчики!!!!!!!!!!!!!!