Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Шахтар Донецьк
25.02.2021 19:55 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:0 1 : 0
Ліга Європи
| Оновлено 26 лютого 2021, 07:09
6382
8

КАШТРУ: «Ми забили на кілька м'ячів більше, ніж головний суперник, Динамо»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи

| Оновлено 26 лютого 2021, 07:09
6382
8
КАШТРУ: «Ми забили на кілька м'ячів більше, ніж головний суперник, Динамо»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи, заміни, недоліки в грі Ліги Європи проти «Маккабі» Т– А (1:0) та підтримку вболівальників:

– Як оціните гру команди за десятибальною шкалою? І чому з боку здалося, що футболісти все ж провалили план на матч, незважаючи на переможний результат?

– Головною метою було пройти в наступний тур. В такому змаганні найважливіше, проходиш ти далі чи ні. І раунд складається з двох ігор. Другою метою було не пропускати – її ми також виконали. Третя мета – перемогти. Теж виконали. Ми б хотіли, щоб гра була трохи красивішою. Можливо, це вдалося не так, як планували. Дуже добре розпочали, перші 25 хвилин грали дуже гідно. План був оформити швидкий гол, а потім грати вже по-іншому. На жаль, не вдалося. Але 25 хвилин ми відіграли добре, а «Маккабі» почав ризикувати, тому що йому нема чого втрачати.

Що стосується нашої стратегії, в принципі, ми змогли добре проконтролювати нашу гру в обороні. Хотіли б більше атакуючого футболу – можливо, це до кінця не вдалося. За сумою двох матчів, враховуючи всі виконані цілі, я поставлю оцінку 10. Якщо говорити про естетику гри, про красивий футбол, можливо, дав би 7. Але найголовніше – ми пройшли далі.

– У перерві ви зняли Марлоса і Соломона. Що у них не виходило і що хотіли змінити?

– Насправді сьогодні футбол дуже складний. Чому? На своєму шляху, особливо в минулому році, ми стикалися з безліччю складних ситуацій. Це і ситуація з коронавірусом, коли матчі скасовувалися, переносилися. Не варто забувати, що ми зараз виступаємо в трьох змаганнях – чемпіонат, Кубок України і Ліга Європи. Ще вчора журналісти запитували мене, чи буду я проводити ротацію в цьому матчі. Як я і говорив, ротація може проводитися як на початку поєдинку, так і протягом першого тайму, в перерві і протягом другого тайму. Так і сталося.

Зрозуміло, що ми завжди враховуємо стратегічні складові на гру, але не тільки. Варто замислюватися про подальше, брати до уваги, які матчі у нас будуть. Гравці, які вийшли на заміну: Тете, Маркос Антоніо, Коноплянка, Корнієнко і Фернандо – додали те, що нам було потрібно для цієї гри, і, з іншого боку, ми спробували зберегти хлопців, які вже провели більшу кількість часу на полі, щоб вони були готові. Вже цієї неділі чекає матч із «Зорею».

– У чому причина такої кількості браку у фінальній третині поля? Чому так багато неточних передач, втрат?

– Так. Я – людина, яка найчастіше зовсім не скаржиться на певні умови. Але правда в тому, що в Тель-Авіві ми відчували: поле було в набагато кращому стані, воно дозволяло нам показувати якісніший футбол. Тут же, зрозуміло, не може бути такого поля через кліматичні умови, через сильний холод, мороз. Звичайно, газон знаходиться далеко не в ідеальному стані. Це трохи віднімає у нашої команди впевненість.

Не варто також забувати, що в чемпіонаті України ми є клубом, який забив найбільшу кількість голів, на кілька м'ячів більше, ніж наш головний суперник київське «Динамо». Ми забивали «Реалу» і на виїзді, і вдома. Так, з іншого боку, нас і розчавила «Боруссія», від якої ми пропустили 10 м'ячів. Але я думаю, що цей баланс між забитими і пропущеними у нас все-таки зберігається.

Не варто забувати про ДНК «Шахтаря», що таке більш взаємопов'язана гра. Момент завершення атаки у нас практично завжди відбувається в штрафному. Ми ніколи не були тією командою, яка б'є з-за меж штрафного або віддає багато довгих передач. Наші гравці намагаються дійти фактично до ліміту і пробити по воротах вже в самий останній момент. Завдяки техніці і креативу наших футболістів, досить часто це вдається. І правда одна: ми зараз в 1/8 фіналу Ліги Європи. Ми пройшли дуже складний груповий етап, тепер змогли здобути перемогу на стадії 1/16 фіналу – це найголовніше. Чи можемо ми бути краще, проводити атаки якісніше, більше реалізовувати? Так, звичайно. Все це дуже хочемо і будемо працювати, щоб з кожним разом додавати.

– Завтра жеребкування. Можливо, у вас є побажання: з ким хотілося б зіграти? З командою хоча б з якої країни?

– По-перше, ще поки йдуть матчі – незрозуміло, хто пройде далі. Чесно кажучи, у мене поки зовсім не було часу подивитися. Відразу після поєдинку я був зі своїми футболістами і тренерським штабом, обговорювали хід своєї гри. За два сезони ми провели з «Шахтарем» вже 20 єврокубкових зустрічей і поступилися лише в п'яти. Решта 15 – перемоги або нічиї. Це говорить про те, що наша команда готова грати з будь-яким суперником на будь-якому стадіоні світу. Ми ніколи цього не боїмося і готові зустрітися з будь-яким клубом. Почекаємо жеребкування і подивимося, хто попадеться. У мене особливих переваг немає.

– Наскільки відчувалося, що не вистачало Степаненка? Чи буде він готовий до «Зорі»?

– Ситуація поки оцінюється. Точної дати, коли він повернеться до тренувань в загальній групі, немає. Але хочу сказати, що Майкон, який виступив шостим номером, чудово виконував всі свої функції, був дуже ефективний, принаймні він виконував все те, що від нього вимагалося. Степаненко – гравець, який приносить на поле величезну кількість позитивної енергії, заряджає нею інших футболістів, він дуже вимогливий до своїх партнерів по команді. Звичайно, таких гравців, як він, завжди не вистачає. Але Майкон також чудово впорався зі своїми завданнями.

– На трибуни повернулися глядачі: сьогодні було більше 10 тисяч. Ви відчували їхню підтримку?

– Так. До речі, навіть якби закінчилася прес-конференція, я хотів сказати пару слів про вболівальників. Про таке не можна зараз мовчати. Стадіон знову заповнюється – це просто фантастика! Він наповнюється новою душею, новим серцем, емоціями. Прекрасно чути цей звук, коли йдеш в атаку, чути, як вболівальники голосно кричать, коли ти забиваєш гол. Емоціями переповнена вся команда.

Я хочу присвятити перемогу перш за все моїм гравцям, які дуже старалися, багато працювали протягом цього етапу Ліги Європи. Вони боролися за прохід далі, і це вдалося. Сподіваюся, та ж енергія буде і в майбутньому. І, звичайно ж, нашим уболівальникам, які так сильно нас люблять, дуже віддані, завжди підтримують, ніколи не забувають про улюблену команду. Грати з ними прекрасно, і ми сподіваємося, що так буде і надалі.

Події матчу

67’
ГОЛ ! З пенальті забив Жуніор Мораес (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 06:30 15
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
Заголовок вырван из контекста.
Статья - про Лигу Европы.
А заголовок вырван из фразы про Чемпионат Украины.
Некрасивый журналистский трюк.
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Zelandia
"Мы никогда не были той командой, которая бьет из-за пределов штрафной или отдает много длинных передач. Наши игроки стараются дойти фактически до лимита и пробить по воротам уже в самый последний момент."
................
Ошибаешься Каштру, были мы командой которая забивала после длинных передач и дальних голов. Когда играл Ракицкий и Срна, то были длинные передачи. А когда играл Ферна, Коста и Фред, то были дальние удары и пора бы уже возвращать ту игру.
avk2307
Статья о ЛЕ, Вопрос , который Каштру задали:
– У чому причина такої кількості браку у фінальній третині поля? Чому так багато неточних передач, втрат?
А Каштру отвечает :
Не варто також забувати, що в чемпіонаті України ми є клубом, який забив найбільшу кількість голів, на кілька м'ячів більше, ніж наш головний суперник київське «Динамо». Ми забивали «Реалу» і на виїзді, і вдома. Так, з іншого боку, нас і розчавила «Боруссія», від якої ми пропустили 10 м'ячів. Але я думаю, що цей баланс між забитими і пропущеними у нас все-таки зберігається.
И статья не о голах и ответ Каштру вообще не на тот вопрос, который задан.
zzg77
Что-то у Каштру не получается, как-то Шахтёр разваливается, с защитой просто беда. Маккаби чуток везения и всё могло бы рухнуть. Да и судья немного помог кротам!