Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Шахтар Донецьк
25.02.2021 19:55 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:0 1 : 0
Ліга Європи
| Оновлено 26 лютого 2021, 11:31
7913
76

Не без нервів. Шахтар повторно обіграв Маккабі Тель-Авів

Донеччани витримали натиск суперників у середині поєдинку, після чого знову підловили їх на помилці

| Оновлено 26 лютого 2021, 11:31
7913
76
Не без нервів. Шахтар повторно обіграв Маккабі Тель-Авів
ФК Шахтар Донецьк

«Шахтар» виходив на матч, маючи в запасі два голи, забитих в Ізраїлі. Звичайно, це додавало впевненості гірникам, які і без того вважалися фаворитами в протистоянні з «Маккабі». Деяке занепокоєння викликало хіба що відсутність в заявці на гру одного з найдосвідченіших футболістів донецького клубу Тараса Степаненка. Його місце на полі зайняв Майкон.

Вже на 4-й хвилині підопічні Луїша Каштру провели гостру атаку, в результаті якої цілком могли розраховувати на пенальті. М'яч потрапив у руку гравцеві «Маккабі» Глазеру, який перебував у своєму штрафному майданчику. Але іспанський арбітр Хосе Санчес, порадившись з колегами VAR, прийняв рішення не карати гостей.

Буквально за дві хвилини відбувся і перший небезпечний удар в матчі у виконанні Додо. Партнери відмінно вивели його на оперативний простір на правому краю атаки. Бразилець вирішив пробити в ближній кут, але трохи не влучив - м'яч влетів у сітку з зовнішнього боку.

До честі ізраїльтян, вони теж намагалися йти вперед великими силами з наміром загрожувати воротам Анаітолія Трубіна. Але до ударів справа майже не доходила. А «Шахтар», зробивши невелику паузу, знову став створювати моменти.

Так, на 20-й хвилині в результаті швидкої контратаки Тайсон сильно пробив приблизно з лінії штрафного майданчика. Даніель м'яч відбив недалеко від себе і першим до нього встиг Матвієнко. Ось тільки удар у захисника українців не вийшов і м'яч полетів значно вище воріт. Через три хвилини небезпечний удар наносив Марлос, який цілився в дальній лівий від себе кут воріт, але і тут гравцеві «Шахтаря» не вистачило точності.

Тільки на 31-й хвилині вперше по-справжньому стало «гаряче» біля воріт господарів поля. Це Бен-Хаїм красиво обіграв Додо, увірвався до штрафного майданчика і, не зустрічаючи ніякого опору з боку захисників, пробив. Однак удар вийшов несильним і Трубін холоднокровно забрав м'яч у руки.

Саме після цього епізоду ігрова перевага перейшла до гостей. Вони стали діяти набагато сміливіше і стали проводити одну атаку за іншою. Так, після розіграшу кутового на 35-й хвилині Мораес ледь не зрізав м'яч у власні ворота, але знову виручив Трубін. А потім на 39-й хвилині трапився момент, який змусив схопитися за голову практично всіх гравців, тренерів та вболівальників «Маккабі». Після подачі з кута поля Ернандес головою пробив у поперечину. М'яч відскочив до Переца і той буквально з двох метрів не влучив у порожні ворота - м'яч з дзвоном вдарився в протилежну стійку і вилетів у поле.

Ось так несподівано все змінилося в цьому матчі. І для «Шахтаря» було великою вдачею, що на перерву він пішов, залишивши свої ворота «сухими».

Відразу після перерви у гірників замість Марлоса і Соломона на поле вийшли Маркос Антоніо і Тете. Але ледь почався другий тайм, як гості все ж забили гол. І знову, футболістам «Шахтаря», можна сказати, пощастило. На щастя для них, арбітр побачив перед самим взяттям воріт порушення правил з боку Пешича в боротьбі проти Додо і гол відмінив.

А «Маккабі» продовжувати гнути свою лінію, відрядивши вперед велику групу гравців. Напруга біля воріт Трубіна виникала періодично, однак у ізраїльтян зовсім не виходило із завершенням атак. Що стосується господарів поля, то вони, як і раніше, ніяк не могли повернути собі притаманну їм гру, багато помилялися і через це явно нервували.

Зрештою збив наступальний порив гостей епізод, який трапився на 66-й хвилині. Тете увірвався до штрафного майданчика суперників, де його грубо збив Бен Хаїм. Арбітр Хосе Санчес без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку і Мораес чітко реалізував пенальті.

Кінцівка матчу була вже за українцями. Явно додали швидкості їхнім атакам Конопляка і Фернандо, які вийшли на заміну. Гості теж не залишали надій забити хоча м'яч престижу, але все було марно.

В підсумку «Шахтар» переміг з рахунком 1:0 (за сумою двох матчів 3:0) і вийшов до 1/8 фіналу Ліги Європи.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Ліги Європи УЄФА. 1/16 фіналу. Матч-відповідь.

«Шахтар» – «Маккабі» Тель-Авів - 1:0 (перший матч – 2:0)

Мораес, 67 (пен.)

Вітао, 33

«Шахтар»: Трубін – Матвієнко, Вітао (Корнієнко, 79), Кривцов, Додо – Майкон, Алан Патрік – Тайсон (Коноплянка, 79), Марлос (Маркос Антоніо, 46), Соломон (Тете, 46) – Мораес (Фернандо, 79).

«Маккабі» Тель-Авів: Даніель – Саборіт, Тібі, Ернандес, Жералдеш – Голаса (Рікан, 76), Глазер, Перец – Хозез (Бітон, 76), Пешич (Герреро, 69), Бен-Хаїм II (Блэкмен, 69).

Арбітр: Хосе Марія Санчес Мартінес (Лорка, Іспанія).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

Удари (у площину): 12 (2) – 13 (2)
Кутові: 0 – 7
Оффсайди: 1 – 7.

ШАХТАР-МАККАБІ ТЕЛЬ-АВІВ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 76
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
С проходом дальше.
Хорошо что очки в рейтинг и уже 1 укр клуб будет представлен точно.
ManUtd
Ждем хорошей игры в следующем раунде
Lazio
В мене немає слів. Так грати - неможна. Скільки нервів. Сьогодні мене Шахта вбила просто!!
Надіюсь ДК мене заспокоїть😁
Удачі кияни!!!!
roman75zpr
Маккаби даже немного жалко...команда неплохая
Сергей Двореченец
Гра жахлива. Клуб з перемогою!! Но не з грою..
Yura Voller
Гру забути як страшний сон.
Поремога це +очки для рейтингу.
Головне щоб не вичерпали ліміт
везіння в цьому матчі..
The_Chinese_
Шахтер конечно с победой! Но сама игра....слов нет(
Игорь Петров
Играли отвратительно, полное отсутствие скорости , передерживание мяча, каждый второй пас в никуда, хорошо что выиграли, но с игрой что-то надо делать.
ya_3
Всех болельщиков ШАХТЁРА с победой и выходом в 1/8!
Конечно, везение сегодня было на нашей стороне, но ШАХТЁР всё-таки посильнее МАККАБИ - это было очевидно.
Ну что, пожелаем теперь и ДИНАМО удачи? Их очки в копилочке не помешают
DKTheBest2
Реально слабо. Рух повозив, Маккабі повозило. За такої гри Шахтар може розраховувати лиш на везіння. Але воно не вічне.
The_Chinese_
Много у кого сегодня осталось сладкое чувство победы???Это то о чем я говорил после 1 игры!Когда слышал о победе на классе Нет его! Как и игры цельной.И какой нибудь Арсенал или Тотнхем это все покажет.Мне их футбол сейчас не нравится! Содержание катастрофа!!! А сегодня победа - это большое везение!
Pol Chopa
Маккаби ровно тридцать минут присматривался,а потом понял что *не так страшний чорт як його малюють*(Матвиенко 20мин.еще кто то через пять минут),и как перключателем сменили игру,а дальше просто пруха для Шахтера,завтра еще бы на жребию так.
Rzechpospolita
Игра сегодня от шахтера конечно *****...таких команд нужно выносить на раз два, если вы хотите попасть в финал, как говорили игроки Ш.Д.
bzzzzz
В пол силы
Сергей Иванамофф
Поздравляю Шахту с победой и проходом!
(болельщик Динамо К)
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Al Zolo
Евреи бились-потому молодцы что победили надеюсь соперником выпадет Рейнджерс-чтоб мы обошли шотландцев
zhyr
Просто дикий фарт.
Surkis-fuflo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Вперше засумнівався в Каштру.Яку гру він будує,незрозуміло.Якийсь переляканий футбол