Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 24 лютого 2021, 13:38
8195
17

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Результат 0:0 був би явно кращим для нас, ніж 1:1»

Головний тренер «Динамо» дав прес-конференцію після матчу проти «Брюгге»

| Оновлено 24 лютого 2021, 13:38
8195
17
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Результат 0:0 був би явно кращим для нас, ніж 1:1»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу дав прес-конференцію після матчу 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Брюгге» (1:1):

– Містере, як оціните результат? Чи можна вважати його позитивним для вашої команди? Як вплинула на матч погода? Чи не завадила вона реалізувати на полі задумане?

– Я вітаю і дякую тим, хто доглядав за полем. Воно було в чудовому стані як для такої пори року. Погода була однаковою для всіх, вона не сприяла зниженню або підвищенню ритму гри. Обидві команди тренувалися також за холодної погоди.

Результат 0:0 був би явно кращим для нас, ніж 1:1. Як я пояснив своїм підопічним, найголовніше у подібних єврокубкових протистояннях – не пропустити в домашніх іграх. Рахунок 1:0 був кращим результатом для нас. Але, на жаль, ми припустилися помилки при стандарті, не дограли до кінця і пропустили гол.

Але у нас є ще тиждень на підготовку. Відчувається, що суперник знаходиться у кращому ритмі гри в порівнянні з нами. Ми зіграли лише одну офіційну гру, в той час як суперники провели вже 6–7 ігор у чемпіонаті. Вони зараз на ходу. Але я сподіваюся, що вже за тиждень ми будемо виглядати краще.

– У першому таймі здалося, що «Динамо» занадто спрощувало гру, збиваючись на довгі передачі. Такою була установка? Чи задоволені ви грою Бущана в сьогоднішньому матчі?

– У перерві я вказав гравцям на цей момент. Я попереджав, що суперник буде виходити в пресинг, і ми повинні через короткі передачі відігравати їх, шукати вільні зони за їх спинами. Але, на жаль, напевно, відсутність ігор у цьому році, відсутність сміливості з нашого боку в цій грі сприяло тому, що ми боялися через такі передачі виходити з оборони. І захисники, і воротар перестаралися з довгими передачами. А суперник добре грає на довгих передачах і на підборах.

– Здалося, що гравці «Динамо» в середині поля діяли скуто. Що ви плануєте зробити, аби вони стали грати вільніше, сміливіше?

– Ми втратили багато м'ячів у середині поля. Ми дуже повільно розвивали наші атаки. Хоча виникали зони, які ми повинні були проходити на прискоренні – індивідуально або за рахунок передач. Але ми цього не робили. Або робили повільно.

Наші суперники були агресивні, успішні в єдиноборствах. Як я вже сказав, відчувається, що вони випереджають нас у підготовці в плані зіграних офіційних матчів.

– «Динамо» стало організовано грати в обороні, але недостатньо агресивно грає в атаці. Як скоро команда доб'ється прогресу в цьому компоненті?

– У перерві я просив хлопців грати агресивніше і комбінаційно, доставляти м'яч в зони перед захисниками суперника і грати в зони за спинами півзахисників. В епізоді з голом, який забив Буяльський, хлопці зробили саме те, що потрібно було – більше таких передач, більше відкриттів між лініями, отримати м'яч перед лінією захисту і там зав'язати комбінацію. На жаль, ми зробили багато довгих передач, які суперники перехоплювали. А коли доставляли м'яч на фланги, то захисники вибивали м'яч з центральної зони.

Так, ми багато працювали над грою в обороні. Але зараз нам не вистачає офіційних ігор, аби поліпшити гру в атаці. Скажу відверто, в останні дні ми тренувалися на половині поля в зв'язку з погодними умовами.

Хочу нагадати, що ми грали проти команди, яка беззастережно лідирує в чемпіонаті Бельгії, випереджаючи найближчого переслідувача на 16 очок. Це дуже солідна, хороша команда.

Події матчу

67’
ГОЛ ! М'яч забив Брендон Мехеле (Брюгге).
62’
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хет-трик Левандовськи. Барселона зробила з Алавесом те, що не зумів Реал
Футбол | 06 жовтня 2024, 19:22 0
Хет-трик Левандовськи. Барселона зробила з Алавесом те, що не зумів Реал

Матч 9-го туру Ла Ліги 2024/25 завершився з рахунком 3:0 на користь синьо-гранатових

ОФІЦІЙНО. У збірній України мінус два лідери Динамо. Але буде дебютант
Футбол | 05 жовтня 2024, 21:40 23
ОФІЦІЙНО. У збірній України мінус два лідери Динамо. Але буде дебютант

В УАФ підтвердили, що Піхальонок і Бражко не зіграють проти Грузії і Чехії

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serega163
если б да бы да кабы ))))
- развивай фигуры дальше, пока шансы есть.
Tеllur
Думаю что 2:2 в Брюгге бельгийцам тоже не понравится.
UKRAINE FAN
А 1-0 еще лучше. Но как сразу после жеребьевки говорили что шансы почти равны ну немного выше у Брюгге. Но усиление Динамо должно было увеличит шансы на проход , усиления не было и проход в 1/8 под очень большим вопросом!
Михаил Степанов
1-0 был бы лучше
roman75zpr
Это и без лишних комментариев понятно, что 0:0 было бы лучше, лишь бы ляпнуть что-то... А так давайте, забивайте на выезде и может, повезет в итоге, и будут все потом дифирамбы петь Луческу еще несколько лет, а про качество игры никто и не вспомнит
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Grigorio666
ЩЕ раз повторюся, така команда як ДИНАМО(КИЇВ), якщо хоче здобувати в майбутньому трофеї, і не позоритися, то має ПРИДБАТИ: Хорошого Нападника (який вміє грати в пас) і Досвідченого останнього ЗАХИСНИКА (який може вести команду вперед і обов'язково який може підказати і навчити наш молодняк) і також 2-3 молодих аргентинця чи бразильця, які будуть допомагати команді і потім продаватися і приносити клубу гроші, славу і трофеї
lenares85
все навесы с углового были на линию штрафной так как знали что бущан высоко играет и нужно его только перекинуть
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vruthiy-112
Мірча, включай психологію, Сидорчука в Чорноморець і буде тобі успіх, інакше - жопа.!!!
spqr-te
Я не знаю чи це через те, що тільки вийшли з відпустки, чи через те, що футболістам ДК м’яч дали лише в 20 років, але він від них відскакував як інороднє тіло.
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lion
Так динамо так случайно благодаря Венграм вышли из группы, а вы что ещё что-то хотите.
hanter567
Да без підсилення складу буде важко ЛУЧЕСКУ ТА І ВСЬОМУ Д.К.і ВБОЛІВАЛЬНИКАМ.Це боло видно на фоні Брюґґе.Немає КЛАСНИХ гравців.
bolelschik
Суркис зажал усиление, иеперь поздно пить боржоми