Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 18 лютого 2021, 15:49
24257
76

Динамо - Брюгге. Прогноз і анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи

Дивовижні пригоди бельгійців в Україні

| Оновлено 18 лютого 2021, 15:49
24257
76
Динамо - Брюгге. Прогноз і анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи
ФК Динамо

18 лютого дві українські команди стартують у весняній частині єврокубків. І обидві - в Лізі Європи. «Динамо» на НСК «Олімпійський» зіграє з «Брюгге».

Суперники, на думку більшості фахівців і вболівальників, приблизно одного рівня. Та й в Лігу Європи пробилися, посівши треті місця в своїх групах Ліги чемпіонів. Кияни не впоралися з «Юве» і «Барсою», зате випередили «Ференцварош», тоді як чемпіон Бельгії опинився нижче в підсумковій таблиці «Лаціо» і «Боруссії» з Дортмунда, але вище «Зеніта». До того ж, команди перетиналися в минулому сезоні - в останній кваліфікації чемпіонської Ліги, - і в тому валідольному протистоянні путівку в груповий раунд вирвали «синьо-чорні». Тоді вдома «Брюгге» відсвяткував мінімальну перемогу 1:0, а в Києві була зафіксована результативна нічия 3:3, після якої головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич був відправлений у відставку.

Однак напередодні зустрічі в Києві опонента киян, ніби за велінням злого чарівника, початок ковбасити не по-дитячому.

Календарний матч чемпіонату Бельгії перед вильотом до Києва - в гостях у «Шарлеруа» - підопічні Клемана не зіграли. Причина - промерзле поле. Стан газону суддівською бригадою було оцінено «занадто небезпечним» для здоров'я футболістів, тому гру скасували. Це дозволило «Антверпену» трохи скоротити відставання від брюжан в турнірній таблиці, але все одно лідерські позиції чинного чемпіона здаються непорушними: плюс тринадцять очок переваги і матч в запасі.

А далі спалахнуло вже по-справжньому. Коронавірус почав викошувати команду. Спочатку позитивний тест здали Денсвіл і Мітровіч, потім - де Кетеларе (правда, його повторний тест виявився негативним). Усіх трьох терміново відправили на самоізоляцію. Але не допомогло. «Чуму 21 століття» підхопив і провідний півзахисник «Брюгге» Ванакен, і весь тренерський штаб першої команди на чолі з Клеманом.

У підсумку в Києві діями ослабленого через пандемію «Брюгге» керуватиме тренер молодіжної команди Де Міл. В офіційній делегації суперника «Динамо» не виявилося і нашого Соболя. Але з іншої причини: через дискваліфікацію.

Але і це ще не все. По прибуттю до столиці України бельгійці проходили додаткове тестування на наявність коронавірусу. Таке рішення прийняло наше Міністерство охорони здоров'я.

А ще навряд чи союзником «Брюгге» в першому поєдинку проти віце-чемпіонів України буде погода. За кілька днів перед грою з'явилася інформація, що матч взагалі може не відбутися через сильні морози: прогнозували в день матчу мінус двадцять. Потім ця інформація якось загубилася в коронавірусних зведеннях «Брюгге». А ближче до матчу головний агроном «Олімпійського» Максим Стельмах запевнив, що, мовляв, газон в оптимальному на даний момент стані, і навіть краще, ніж під час грудневих поєдинків.

Словом, більше потрібно переживати за футболістів обох команд, яким в будь-якому випадку доведеться грати по морозу. Нехай команди і зіграють за рішенням УЄФА на три години раніше, ніж спочатку планувалося. За прогнозами синоптиків, стовпчик термометра до початку зустрічі опуститься до мінус 12 градусів.

«Динамо» напередодні старту в плей-оф Ліги Європи провело лише один календарний поєдинок - проти «Олімпіка» в рамках чемпіонату країни. Команда Луческу здобула впевнену, хоч і вольову перемогу - 3:1. Порадував хорошою формою лідер команди Циганков, який вперше за останні роки пройшов повноцінні збори з командою (не затьмарені травмами). Переконав і Бесєдін, для якого гра проти «олімпійців» стала першою після тривалої допінгової «відсидки». Загалом, якщо судити саме по першій офіційній грі в новому році, «Динамо» перебуває в хороших кондиціях.

Єдиний кадровий нюанс - мікропошкодження Забарного. Через що в парі з Поповим зіграв фланговий захисник Кендзьора, а не центрбек Сирота. Якщо Ілля зможе повністю відновитися до матчу, то у нього є шанси вийти в основі. Хоча консерватор Луческу знову може поставити на пару Попов - Кендзьора.

Безумовно, навіть в ослабленому через епідемію складі, «Брюгге» все одно залишається грізною силою. Бельгійська команда дуже оперативно вміє підлаштовуватися під тактику суперника, використовуючи таку дієву зброю, як пресинг і контратаки. У цьому компоненті лідер Ліги Жюпіле як мінімум не слабше за лідера УПЛ. До того ж, з появою Доста команда дуже додала в атаці. Причому, що показово, футболісти «Брюгге» відрізняються показовим універсалізмом: захисники можуть добре підключатися в напад, а гравці лінії атаки - захищатися. Виграти зараз у цієї динамічної команди м'яч і територію навряд чи вийде. Потрібно шукати інші методи, готувати інші сюрпризи.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Попов, Кендзьора, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв, Шапаренко, Де Пена, Циганков, Бесєдін

«Брюгге»: Міньоле, Мата, Коссуну, Мехеле, Рікка, Рітц, Дірар, Вормер, Окереке, Фофана, Дост.

 

18 лютого, четвер

«Динамо» — «Брюгге»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ДИНАМО - БРЮГГЕ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Маттіас Гестраніус (Фінляндія)  
Прогноз Sport.ua — 2:1
 
  • 2.525
  • 3.54
  • 2.96
Сделать ставку
 
  • 2.48
  • 3.50
  • 3.05
Сделать ставку
 
  • 2.55
  • 3.30
  • 2.90
Сделать ставку

 

Опитування

Голосів 135
Спрогнозуйте результат матчу 1/16 фіналу Ліги Європи між командами Динамо і Брюгге, який пройде 18 лютого в Києві.

Велика перемога Динамо

20 голосів 14.81 %

Мінімальна перемога Динамо

70 голосів 51.85 %

Нічия

29 голосів 21.48 %

Мінімальна перемога Брюгге

13 голосів 9.63 %

Велика перемога Брюгге

3 голоса 2.22 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 76
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pixelman
Будем надеяться на лучшее! Нужна только победа! Жаль конечно , что Вербич не в строю.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Roma Ukraine
народ не звертайте уваги на тролiв, які рекламують фaшисткі-рaшисткі спортивні канали. І пишуть типу вони ж вболівають за наші команди, і ми б вболівали за їхні якби окупувaли умовну їхню кубaнь, і ложили москaликів десь під ростовом, я б тоді теж кричав "миши братья" і "ні громадянській вiйнi на росії".
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Победим, главное удача, не так страшен Брюгге
Женя Матийчук
сегодня динамо забьет три штуки и надеюсь не пропустит.
JekFunyy
Динамо это команда у которой владелец в опзж друг медведчука и куй.ла
Сергей Ерофеенко
Фейсючка обосцаная опять здесь?))) Приползла за очередной порцией белков?
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
TheBesedin
Дуже радий що матч буде с вболівальниками
SandroKing
Где результаты тестирования? До игры 3 часа осталось.
Tеllur
Блин, так потеплело, что надо опять игру переносить на 20:00
sahka1981
бельгийские болелы очень уверены в проходе своей команды
Dirk: Много сложностей у "Брюгге" перед матчем с "Динамо", это неприятно. Тем не менее, я жду победы. Наша защита более-менее невредима, что наиболее важно для выездного матча, а наша полузащита по-прежнему в порядке. Ланга будет не хватать, но Дост должен сделать свою работу. Вчера я говорил о победе 3:0, но 2:0 тоже будет неплохо в данных обстоятельствах .
Voiter: Не думаю, что "Динамо" лучше "Зенита" и уж тем более "Лацио". "Брюгге" фаворит противостояния и должен уже в первом матче доказывать это. Не думаю, что это "Динамо" способно доставить большие проблемы "Брюгге", разве что скажется холод и отсутствие тренерского штаба. Жаль, что не получится сыграть в оптимальных составах, но и в таком виде команда способна добиться победы в Киеве.
Frost: В Украине есть политики, которые без ума от футбола. В Бельгии таких нет. В нашем правительстве большинство министров даже ничего не знают про этот вид спорта. В Украине всё иначе: "Динамо" - это главная команда страны, за которую престижно болеть. У них больше всего титулов и многие политики за них болеют. Для политиков из стран восточной Европы типично помогать футбольным клубам. Мы уже знаем про такие истории из России, Сербии, Чехии, и других стран. Теперь к ним присоединится Украина, но это было предсказуемо. Я даже не удивлюсь, если после матча с "Брюгге" правительство "вдруг" передумает и снова запретит посещать стадионы.
Rafa: Никакие оправдания не принимаются! В заявке есть 25 игроков. Если их мало, то есть список Б, в котором хватает талантливой молодёжи. В составе "Динамо" нет никаких звёзд, это не суперклуб, который можно обыграть только в оптимальном составе. Если проиграем в Киеве, то не хотелось бы потом слушать разговоры о том, что "Брюгге" помешали холода или коронавирус.
HD: Очень много аналогий с матчем против "Зенита": коронавирус у нас, зрителям разрешили прийти на стадион, дополнительные тесты для нашей команды после прибытия… Осталось только повторить результат той встречи и тогда все останутся довольны.
Mykhailo Orlovskyi
Знов не показують? Ну-ну, дядя Игорь, харе уже ложиться под толерастов!
Trasher311987
Ванакена ланга нет это большой плюс.
Из основного Ритц вормер окереке.
Но Ванакен это система образующий игрок.
Это плюс для Динамо.
Но на поле все равны.
Лишь бы не было глупостей.
Фолов привозов и т.д.
Удачи родному клубу.
shtolc18
Думаю сегодня не проиграют, 1-1 или 2-2.
Alisherius
Ставим на Динамо -1,5 с кф 6.3 и наслаждаемся конечным результатом!