Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 лютого 2021, 17:48
2564
3

Маріуполь у Запоріжжі програв Олександрії з мінімальним рахунком

Єдиний і переможний гол для гостей забив у першому таймі Артем Сітало

| Оновлено 14 лютого 2021, 17:48
2564
3
Маріуполь у Запоріжжі програв Олександрії з мінімальним рахунком
ФК Олександрія

Перед початком матчу команди займали сусідні місця в турнірній таблиці, маючи в своєму активі по 16 очок. Тому перемога в цьому протистоянні піднімала одну з них відразу на шосте місце. Ось тільки не зрозуміло було, хто і в якому стані вийшов на поле запорізького стадіону «Славутич-Арена».

Гості активніше розпочали зустріч і вже на третій хвилині міг відзначитися Артем Сітало, якому зовсім трохи не вистачило для того, щоб в штрафному майданчику суперників замкнути передачу зліва від свого партнера. На 15-й хвилині «Олександрія» розіграла непогану комбінацію на протилежному фланзі. Валерій Лучкевич прорвався до воріт і з правого флангу завдав удар у ближній кут, але Олег Кудрик був уважним і відбив м'яч на кутовий.

На 23-й хвилині грубо помилився воротар олександрійців Олег Білик, коли невдало вибив м'яч за межі штрафного майданчика. Покарати його за це міг В'ячеслав Танковський, однак удар вийшов несильним і прямо в голкіпера. До речі Білик ще кілька разів грав не зовсім чітко ногами і в одному з епізодів на 35-й хвилині після його обрізки в контратаці хороший момент втратив Андрій Кулаков. Однак пробив він повз ворота.

Але треба ж було такому статися, що саме з точної передачі Олега Білика в центр поля почалася гольова атака гостей. Дмитро Гречишкін, отримавши м'яч, швидко зорієнтувався і вивів до воріт маріупольців Артема Сітала. Той на швидкості увірвався до штрафного майданчика суперників і сильним ударом чітко спрямував м'яч у дальній кут.

У другому таймі «Маріуполь», звичайно ж, постарався відігратися. Причому наставник номінальних господарів поля (нагадаємо, що гра проходила в Запоріжжі) Остап Маркевич зробив всі п'ять можливих замін. І одна з них ледь не призвела до голу. На 75-й хвилині Данило Сікан вибіг сам на сам з Олегом Біликом і сильно пробив. Воротар м'яч відбив, але він знову опинився у Сікана. Пішов повторний удар, але цього разу м'яч на лінії воріт зупинив Дмитро Гречишкін.

І ще двічі Олег Білик врятував свою команду від пропущеного м'яча. Так, на 84-й хвилині В'ячеслав Танковський закрутив м'яч під поперечину, але голкіпер перевів його на кутовий. А за три хвилини сильно пробив з-за меж штрафного майданчика вже Ігор Кірюханцев - і знову Білик зіграв надійно, в стрибку відбивши м'яч з правої від себе «дев'ятки».

Ось так «Олександрія» вдруге в нинішньому сезоні виграла у «Маріуполя» і наблизилася до групи команд, яка знаходиться нагорі турнірної таблиці.

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур

Маріуполь - Олександрія - 0:1

 Сітало (38)

 Кірюханцев (53), Биков (65), Чоботенко (73) - Сітало (5), Пашаєв (66), Мирошниченко (90+4)

«Маріуполь»: Кудрик, Стасюк (Драмбаєв, 83), Биков, Чоботенко, Меліченко (Кірюханцев, 46), Чех, Танковський, Мишньов (Петерман, 83), Топалов (Кащук, 74), Очеретько, Кулаков (Сікан, 74)

«Олександрія»: Білик, Пашаєв, Бондаренко, Дубра, Лучкевич (Мишенко, 83), Гречишкін, Ковалець (Калюжний, 90+1), Шастал (Мирошниченко, 83), Банада, Вантух, Сітало (Новиков, 90+5)

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Стадіон: «Славутич-Арена», Запоріжжя

МАРІУПОЛЬ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 4
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
Ура..... молодцы полиграфы-нас рано сбросили со счетов-мы еще пободаемся за еврокубки-всего 4 очка отставания
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Tеllur
Вот и пошли "домашние" игры