Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 лютого 2021, 17:42
12978
11

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Найкраща» погода для футболу. Але інших дат немає»

Наставник киян прокоментував перший офіційний матч року

| Оновлено 16 лютого 2021, 17:42
12978
11
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Найкраща» погода для футболу. Але інших дат немає»
fcdynamo.kiev.ua

Наставник «Динамо» Київ Мірча Луческу дав коментар за підсумками першого офіційного матчу 2021 року. Команда в УПЛ обіграла «Олімпік» 3:1.

- Як погодні умови вплинули на гру? Чи було важко грати на такому полі?

- «Найкраща» погода для футболу (усміхається). Минулого року в цей період була нормальна погода, напевно, вирішили, що і цього року буде так само. Але, на жаль, з погодою не пощастило. У червні буде чемпіонат Європи, і ми розуміємо, що потрібно добре до нього підготуватися. Інших дат для проведення чемпіонату немає. Потрібно мобілізуватися всім разом і підготувати поля якнайкраще, щоб дозволити футболістам показати футбол і уникнути травм.

- Як би ви оцінили підготовку команди на зборах? Що вас турбує і чим ви задоволені?

- Головним чином мене цікавили чотири компоненти. У перших іграх було важливо подивитися, у якому фізичному стані перебуває команда і чи правильно йде робота. Другий аспект - організація гри з точки зору тактики. Це стосується всієї команди. Я проводив ротацію та завжди міняв гравців. У передостанній стадії тренувального процесу та ігор мене цікавило ставлення футболістів до справи, їхній професіоналізм і рівень інтенсивності в останніх матчах. А четвертий компонент - мотивація. Заключна гра з БАТЕ була вже майже офіційним матчем, останньою перевіркою перед поновленням чемпіонату.

- У відсутнього сьогодні Забарного травма чи його вирішили поберегти перед матчем із «Брюгге»?

- Сподіваюся в понеділок побачити його на тренуваннях. В останні дні Забарний займався індивідуально в залі. У нього сильний забій коліна, у зв'язку з яким з'явилися проблеми. Лікар пообіцяв, що в понеділок Забарний буде займатися в загальній групі.

- Польські ЗМІ повідомляють, що Шабанов і Русин перейдуть до «Легії». Як ви можете прокоментувати ці чутки та чи задоволені конкуренцією в обороні?

- Артем пропустив дуже багато через травму й операцію. Йому було важко входити в ігровий ритм. У такому віці йому потрібно грати. Коли з'явилася можливість з «Легією», я пообіцяв, що відпущу його до Варшави. Він добре зіграв проти «Легії» на зборах, напевно, там його і помітили. У жодному разі не йде мова про те, що він покине команду - Шабанов їде в оренду на три місяці.

Що стосується конкуренції в лінії оборони, то будемо варіювати склад. Гравці у нас є. Наприклад, Караваєв добре проявив себе з БАТЕ і заслуговував сьогодні зіграти. Ми зробили деякі зміни, щоб він сьогодні грав. Миколенко та Кендзьора можуть зіграти і на флангах, і в центрі оборони. Також у нас є Попов і Сирота. Напевно, було б неправильно не відпускати Шабанова, якщо він бажає цього переходу.

Русин? «Легія» - це якісна команда європейського рівня, яка бореться за чемпіонство. І вони виявили бажання бачити Русина у своєму складі. Йому потрібно змінити обстановку, відчути цей європейський рівень. Гадаю, це піде тільки на користь. Крім гравців, які у нас на лавці запасних, у нас є дуже перспективна молодь, яка повинна зробити крок у дорослий футбол.

Оцініть матеріал
(114)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tеllur
Нормальная погода, и Киев не Абу-Даби.
Три игры прошли в борьбе и с голами.
По такой погоде не захочется тупо бродить по полю.))
Впереди ведь ещё УЕФА и Евро...
Орлов Михаил
Мудрый мистер! Почему у наших физруков клепки мало было?
mayakovskiy1
Цыган такой жалкий)) Команда мучается с мертвым Олимпиком. Побеждает только после удалений, а он перья распустил))
Станислав Лагуцкий
для чого на стадіонах зробили підігрів поля щоб все ржавіло ,суркіси пожлобились на підігрів краще хай гравці по мерзлому полю бігають,включають підігрів плюс пленка накриваеться від снігу,але електрика дорога для суркісів,чемпірнати зараз в італії германії англії сніг лежить і морози а поля зелені як літом,жлобство не порок а черта евреїв
Александр Жаирс
Если бы киевляне не выиграли, то Луческу по другому отозвался бы о погоде.