Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 11 лютого 2021, 10:29
12654
7

Еліна Світоліна - Корі Гауфф. Прогноз і анонс на матч Australian Open

Перша ракетка України проти однієї з найперспективніших тенісисток світу

| Оновлено 11 лютого 2021, 10:29
12654
7
Еліна Світоліна - Корі Гауфф. Прогноз і анонс на матч Australian Open
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

У четвер, 11 лютого, перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) зіграє матч другого кола основної сітки Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. Суперницею українки стане 16-річна американка Корі Гауфф (№48 WTA). Матч розпочнеться не раніше 10:00 за Києвом.

Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток близько 50 тисяч американських доларів призових на додаток до $116 тисяч, які вже завойовані. Очок до рейтингу WTA дівчата поки не зароблять, адже минулого сезону обидві з різним ступенем успішності грали у третьому колі. «Ковідні» правила нарахування очок поки в дії, тому потрібно виступити краще торішнього результату, інакше залишишся з тим, що заробив раніше.

Суперниця

Корі Гауфф або як вона себе називає, Коко, вже кілька років добре відома в світі тенісу і навіть за його межами. Незважаючи на те, що 17 років американці виповниться тільки в середині березня, вона має два виходи в 1/8 фіналу на турнірах Великого Шолома. Наприклад, минулого року Гауфф у четвертому колі AO зупинила тільки майбутня переможниця Софія Кенін, відігравшись після програного першого сету. До цього Корі вибила з турніру легендарну Вінус Вільямс, міцну румунку Сорану Кирстю і на той момент діючу чемпіонку змагань Наомі Осаку.


Getty Images/Global Images Ukraine. Корі Гауфф

Що стосується першого феноменального виступу на мейджорах, то він трапився на Вімблдоні-2019, де Коко стартувала у кваліфікації. У четвертому колі основи її також переграла майбутня чемпіонка - Сімона Халеп. На той момент американці було 15 років і чотири місяці, вона стала наймолодшою ​​тенісисткою в історії, якій вдалося подолати сито відбору на Вімблдоні. А за рік до цього у юніорах Гауфф на трав'яних кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу і крокету відзначилася подачею зі швидкістю 193 км/год, вписавши своє ім'я в історію турніру.

На даний момент Корі - найкраща тенісистка до 19 років в WTA-турі, яка вже має дві перемоги (з 4 спроб) над тенісистками з першої десятки, один титул WTA, і статус спадкоємиці сестер Вільямс. Поки що у неї ще немає стабільності в результатах, але до важливих стартів її підводять дуже вдало, що видно хоча б за двома різними матчами з Тайхман цього сезону.

Шлях на турнірі

Стадія  Світоліна   Гауфф
1-е коло    Боузкова (6-3 7-6) №50 WTA  Тайхман (6-3 6-2) №58 WTA

Статистика на турнірі

   Світоліна  Гауфф
матчі 1 1
середній рейтинг суперниць 50 58
середній час матчу 2:00 0:57
витрачено секунд на одне очко 44 36
виграно очок на подачі, % 60.4 74.1
ейси/гейм 0.14 0.47
подвійні помилки/гейм 0.09 0.18
% першої подачі 56.4 72.2
виграно очок на першій подачі, % 70.2 87.2
виграно очок на другій подачі, % 47.7 40.0
виграно очок на прийомі, % 36.5 35.7
реалізовано брейкпойнтів, % 50 100
виходів до сітки/гейм 0.91 0.41
очки, виграні біля сітки, % 60.0 57.1
віннерси/гейм 1.23 0.88
невимушені помилки/гейм 1.5 0.76

Прогноз

Цього року в Мельбурні дуже швидке покриття, що, звичайно ж, дуже добре для більш атакуючих гравців і тих, хто здорово подає. Якщо поглянути на таблицю вище, можна на превеликий подив для себе побачити, що Світоліна розпочала турнір активніше в розіграшах, зазвичай показники її атакуючих дій в 1,5-2 рази нижчі. Звичайно ж, з помилками ситуація аналогічна.

З подачею в першій зустрічі були проблеми, це турбує. У цьому компоненті Гауфф далеко попереду. І за точністю, і за швидкістю різниця колосальна. Якщо американка знову буде видавати більше 70% першої, українка матиме величезні проблеми.


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Букмекери більш-менш впевнено ставлять на Світоліну, але навряд чи все буде так солодко. Звичайно, у Еліни величезна перевага в досвіді і в самому розумінні ігрових процесів, але іноді і зі звичайним ломом можна робити великі справи. Але ж у Коко є не тільки він. Дуже хотілося б повторення матчу з Кіз на US Open-2019 в плані подачі, але передумов до цього не видно.

Після вибування Монфіса українці доведеться грати за себе і за того хлопця. Хотілося б вірити, що це повинно додати бойового настрою, якого так не вистачило в 1/4 фіналу Ролан Гаррос-2020.

Прогноз: перемога Світоліної у трьох сетах

 
  • 1,52
  • 2,59
Сделать ставку
 
  • 1,53
  • 2,5
Сделать ставку
 
  • 1,5
  • 2,6
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Так, Еліна буде фавориткою, але нюансів вистачає. Злякатися її Коко точно не злякається, але зі стабільністю, в першу чергу, подачі, в неї великі проблеми. Які у першому колі абсолютно не проглядалися, до речі. Справу вирішить те, хто буде стабільнішим в рамках одного конкретного матчу. Нібито тут у багаторічної представниці топ-10 повинна бути велика фора перед юніоркою, та ми всі знаємо, що сталося за останні два роки з колишнім козирем Еліни.
Тому котирування буків приблизно відображають реальний розклад перед матчем. Однак не забуваємо, що зараз Еліна здатна програти кому завгодно. Час проблем тільки з топами на Шоломах у минулому.
captain2009
Передивився вчора матчі Гауфф з Осакою та Кенін. Удари в неї доволі потужні, але Корі дуже не подобається, коли проти неї грають широко. Особливо, коли летить вибиваючий удар - не встигає повернутись і перекрити зону. Працювати і бігати так, як Боузкова, Гауфф не буде. Так що, якщо Еліна зіграє не в центр, як зазвичай, шанси в неї будуть досить непогані. Те, що летить в центр, особливо короткі м'ячи на хавкорт, Гауфф забиває з першого раза на 85-90%. Побачимо. Не вважаю Корі непрохідною для Світоліної, але правильно каже Станіслав - нестабільність Еліни може відіграти свою паршиву роль.
Сергей Фирсов
10 утра по Киеву, мда. С одной стороны хорошо, но блин когда же работать)
Александр Каплун
Шансы 50 на 50.
polesse2000
Сольется как и ее дружок