Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 01 лютого 2021, 15:41
2625
3

Володимир БРИНЗАК: «Це був чемпіонат Європи невикористаних можливостей»

Президент ФБУ – про виступ збірної на біатлонному Євро

| Оновлено 01 лютого 2021, 15:41
2625
3
Володимир БРИНЗАК: «Це був чемпіонат Європи невикористаних можливостей»
Юлія Садикова. Володимир Бринзак

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак прокоментував виступ національної збірної на чемпіонаті Європи в польському Душники-Здруй.

– Це був чемпіонат Європи невикористаних можливостей, тому що і Віті Семеренко не вистачало одного пострілу, і Артему Примі в двох гонках, і сьогодні Меркушина стріляла 47 секунд лежачи, - це не її стрільба.  Стріляй вона 25 секунд, це середній показник, це було б уже срібло в одиночній естафеті. На жаль, не в готовності сьогодні була Меркушина, і Віті важко було, як ми бачили. Тому те, що вибороли – це добрий результат на сьогодні. Особливо мені подобається те, що Прима і Цимбал отримали впевненість перед чемпіонатом світу, адже їм там стартувати. Для них це була чудова можливість попробувати себе в бойових умовах і отримати моральне піднесення перед чемпіонатом.

– Чи було поставлено перед командою завдання максимум і завдання мінімум?
– У нашій державі кошти розподіляються все-таки за результатами чемпіонату світу та чемпіонату Європи: рахуються очки, медалі. Тому ми маємо стартувати і заробляти очки та медалі. Це важливо і для командного фінансування, і для спортсменів, які отримують президентські стипендії за медалі. Ми вимушені також ділити команду. Мати на увазі підготовку на чемпіонат світу, і виступати на чемпіонаті Європи. На жаль, у Віти не вийшло. В Антхольці ми повинні були поселити її внизу, щоб не змінювати висоту на останньому кубку світу перед Європою. Але нам заборонили поселяти її окремо, внизу. Вона піднялася вгору, і зараз дається взнаки акліматизація. Сталося так, що вона не змогла реалізувати свій потенціал на чемпіонаті Європи. Зараз знову їм підніматися вгору, проходити акліматизацію. Але ми мусили їхати сюди, а також думати про чемпіонат світу.

Нагадаємо, у нашої команди повний медальний комплект чемпіонату Європи: срібло Анастасії Меркушиної в індивідуальній гонці, золото Артема Прими в гонці переслідування і командна бронза в класичній змішаній естафеті.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 квітня 2024, 03:55 0
Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика

Найбільш вірогідним наступним клубом у букмекерських контор є Челсі, далі – Арсенал...

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Брынзак:
" По Кате Бех.. Мы решили дать ей возможность выступать на Кубка IBU, а затем - Нове-Место.
По Насте... я думаю, что так случится, что она может не стартовать на чемпионате мира, потому что смешанные эстафеты в этом году будут начинаться с мужских стартов, и у девушек будет лишний финишный круг, а с ее нынешним функциональным состоянием будет очень трудно. Поэтому, скорее всего, на одиночную эстафету будем готовить другого. Из ребят будет Пидручный или Прима, а у девушек будет не Настя, я так вижу. Она может быть запасной."
axylinam
В своё время Кильчицкого довели до истерики,выгнали из сборной и лишились хорошего биатлониста,теперь мутят и слегка задвигают Бех,с Блашко наверняка есть подводные камни,нехорошо эти околоспортивные делишки попахивают
mayakovskiy1
Просто жесть. Забирают у других зимних видов на биатлон миллионы. Ради чего? Чтобы дармоед Прима 10 лет подряд 50-ым приезжал? И на ЧЕ против детей 16 лет героически стипендию зарабатывал? Разгоните нафиг этот балласт.