Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 сiчня 2021, 20:25
15745
9

Рагнар Сігурдссон: колишній гандболіст, котрий поховав збірну Англії

Усе, що потрібно знати про зіркового новачка «Руху»

| Оновлено 19 сiчня 2021, 20:25
15745
9
Рагнар Сігурдссон: колишній гандболіст, котрий поховав збірну Англії
fcrukh.com

Президент «Руху» Григорій Козловський вміє здивувати. Спочатку здивував інформацією про можливий перехід в табір своєї команди Артема Мілевського. Але колишню зірку київського «Динамо» і збірної України «Рух» в результаті забракував. Не продав в «Андерлехт» Козловський і висхідну зірку своєї команди Миколу Кухаревича, хоча здавалося, що всі сторони домовилися про угоду. І ось новий сюрприз від епатажного керівника «жовто-чорного» клубу: «Рух» підписав зірку збірної Ісландії Рагнара Сігурдссона. Все, що потрібно знати про цього 34-річного центрального захисника, в нашому матеріалі.

- Сігурдссон виріс в столиці Ісландії - Рейк'явіку, в звичайній родині. Мама працювала бухгалтером, тато - на будівництві. Серйозно почав займатися футболом у 14 років, що для нас досить пізно. Однак для Ісландії, де клубний футбол є по суті напівпрофесійним, це звичайне явище. За словами Рагнара, в дитинстві він перепробував дуже багато занять. Аж ніяк не спортивних. Слово самому новачкові «рухівців»: «Де я тільки не працював. У дитинстві, як і багато інших хлопців, підмітав вулиці Рейк'явіка. Потім був хлопчиком на побігеньках на будівництві, допомагав теслярам: робив все, що вони попросять. Пізніше працював на «Кока-колу» і розвозив товар по магазинах. Ще був водієм на фабриці льодяників: возив цукерки по місту і розфасовував їх по автоматах. Сміттярем підробляв. Вп'ятьох на сміттєвозі ганяли і завантажували пакети з відходами. Також встиг попрацювати на національному стадіоні, де проводить матчі збірна. Стриг газон, наносив фарбою лінії. Якщо під час гри хтось отримував травму, я вибігав з ношами». Ось така багата вийшла у хлопця «дофутбольна» кар'єра. Цікаво, що і на перших порах, граючи за тамтешній «Філкір», Сігурдссон продовжував підробляти «на стороні». Як він зізнався в одному зі своїх інтерв'ю, тренування починалися тільки о шостій-сьомій вечора, а вдень всі одноклубники працювали. До речі, перед тим, як серйозно зайнятися «грою мільйонів», Сігурдссон захоплювався гандболом. Можливо, саме звідти «ростуть вуха» в його умінні далеко вкидати м'яч від бокової лінії.

- Досить рано, в 20 років, Рагнар перебрався до Швеції, в найтитулованіший клуб країни «Гетеборг». За п'ять років, проведених там, Сігурдссон зміцнів як футболіст, сформувався і як особистість. Вигравши всі національні трофеї Швеції, Рангар пішов на підвищення: в данський «Копенгаген». Хоча, як стверджують скандинавські ЗМІ, на захисника розраховували більш заможні клуби з Франції та Німеччини, пропонуючи за трансфер близько трьох мільйонів євро. Але Рагнар тоді не захотів йти. Але в 2011-му таки зважився змінити клубну прописку.

fcrukh.com

- Офіційна сума, за яку «Гетеборг» продав «Копенгагену» одного з кращих своїх виконавців - п'ять з половиною мільйонів данських крон. Якщо перевести на євро, то не вийде і мільйона. Тобто, з одного боку, шведські «машинобудівники» продешевили на Рагнару, але з іншого, ісландець віддав їм в якості гравця все, що міг. Та й переходити на той момент він хотів саме в столицю Данії, яку вважає найкрасивішим містом в світі. Ясна річ, після Рейк'явіка.

- У Данії у Рангара теж все склалося добре. Зі своєю новою командою він завоював і чемпіонський титул, і національний Кубок. Попит на Сігурдссона був непоганий і в його бутність гравцем «Копенгагена». І на відміну від «Гетеборга», данський клуб не став утримувати одного зі своїх лідерів, а продав за першої ж хорошої пропозиції. Така надійшла з Росії, з «Краснодару». Сума угоди - 4,2 мільйона євро.

- Крім «Краснодару», ісландець встиг пограти ще в двох російських клубах - «Рубіну» і «Ростові». Подейкують, що однією з причин, по якій наш герой покинув Краснодар, була спека. Так це чи ні, сказати складно, хоча сам «вікінг» неодноразово признавався, що дійсно не любить спекотну погоду.

- Однак не тільки південне сонце спонукало Сігурдссона змінити «Краснодар» на «Фулхем». Після пам'ятного чемпіонату Європи 2016 року, на якому ісландці славно «погомоніли», дійшовши до чвертьфіналу, на багатьох гравців острівної збірної був попит. У тому числі і на Рагнара. До нього приписували інтерес відразу декількох клубів АПЛ, в тому числі «Лестера» і «Тоттенхема», але в підсумку він чомусь опинився в Чемпіоншипі, у «Фулхемі». Однак закріпитися в стані «дачників» не зумів. Як пізніше згадував - сам винен, не завжди допрацьовував. Мовляв, думав, що це не вищий дивізіон, стало бути, можна зіграти і в «півноги». Виявилося, не можна.

- А головною причиною інтересу англійських клубів до Сігурдссона був, звичайно ж, поєдинок 1/8 фіналу на Євро-2016, в якому ісландці перемогли англійців. У тому матчі Рагнар зумів зрівняти рахунок у грі, відзначився він і при захисті своїх воріт. В принципі, багато хто називає саме його «могильником» збірної «трьох левів».

Sky Sports

- Після мандрів Європою Рагнар повернувся на круги своя - в «Копенгаген». На початку минулого року футболіст розірвав контракт з «Ростовом» за «обопільної згоди сторін», і першим, хто покликав захисника, був його колишній клуб. Однак по-справжньому увійти в одну річку двічі Рагнару не вдалося. Напевно, роки вже не ті: через рік він знову змінив прописку. Цього разу на львівську.

- Сігурдссон непогано розмовляє російською мовою. А ще добре знає англійську, данську і шведську. У молодшому віці він багато часу приділяв комп'ютерним іграм, але з часом став більше читати. А ще у вільний час він може щось путнє збацати на гітарі. Різностороння особистість, одним словом.

- Прогрес Сігурдссона у вивченні російської мови пов'язаний ще і з тим, що на даний момент його друга половинка - ростовчанка Олена. До цього союзу Рагнар був одружений на ісландці з красивим ім'ям Рогнейдур. Чому пара розійшлася, і хто був ініціатором розриву - це нам не відомо.

Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barsa2019
Надеюсь, что усилит Рух этот разнорабочий ветеран)
Yelsss
Яка польща,росія? це убогі країни)
Якщо рівнятися то на нормальні країни.Потрібно в нас робити сильніший чемпіонат,розвивати спорт...Щось не так то зберати футбольні майдани... 90% відсотків людей тільки критикують і заважають
Al Zolo
Теперь ясно кто покинет УПЛ-главный фаворит-Фекалии
Andrii Stadnyk
В принципі - хороший трансфер. І гравець непоганий, і маркетинговий хід хороший. Так само, як і з Селезньовим, який може стати кращим голеадором УПЛ саме в Колосі. Так само, як з Мілевським в Минаї. Зараз нашому футболу потрібно привертати до себе увагу вболівальників. Тому, чим більше таких трансферів - тим краще.
Yelsss
Дуже сильний футболіст,удачі!
Рух молодці
Tеllur
У них там все гандболисты и футболисты)
Руслан Кириченко
все пенсионеры лезут к нам