Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 18 сiчня 2021, 12:16
3118
17

Забули про голи. Ліверпуль і Манчестер Юнайтед розійшлися миром в дербі

Колектив Уле-Гуннар Сульшера залишився лідером чемпіонської гонки

| Оновлено 18 сiчня 2021, 12:16
3118
17
Забули про голи. Ліверпуль і Манчестер Юнайтед розійшлися миром в дербі
twitter.com/LFC

Дев'ятнадцятий тур Англійської Прем'єр-ліги підготував розкішну страву для уболівальників по всьому світу у вигляді класичного протистояння в рамках Північно-західного дербі між «Ліверпулем» і «Манчестер Юнайтед». Черговий епізод нинішнього сезону, коли діючий чемпіон мав намір відігнати одного зі своїх прямих конкурентів у процесі захисту титулу від першої сходинки турнірної таблиці.

І дійсно, далеко не «червоні» представляли собою домінуючу силу в англійському футболі на момент початку матчу. Підопічні Юргена Клоппа видали жахливу серію з трьох втрат очок поспіль, під час якої заробили лише два бали, чого явно було недостатньо для того, щоб утримувати лідерство в своїх руках.

«Червоні дияволи» не мали права залишитися осторонь від ситуації, що склалася, тому з легкої подачі принципового суперника застрибнули на першу сходинку турнірної таблиці. Однак початок гри на «Енфілді» «Юнайтед» проводив у звичному для себе скромному стилі, так само як і в деяких матчах против сильних опонентів, на кшталт «Манчестер Сіті» (0:0), раніше в цьому сезоні.

Передумов до відкритої грі з будь-чиєї сторони не було ще під час складання передматчевих розкладів. Не з'явилися вони і на перших хвилинах, коли спроби господарів нав'язати комфортну їм гру через фланги були зведені нанівець низьким блоком із боку суперників. Гості зробили явний акцент на контратаки, але і колектив Клоппа був готовий до подібного, майже у центрі поля ловлячи в офсайд будь-якого футболіста з команди навпроти, який мав намір відірватися.

Важка гра для звичайного поціновувача футболу, який прийшов подивитися на велику кількість гольових ситуацій, але для фаната тактичних рішень – справжня знахідка. «Юнайтед» лише одного разу в першому таймі вистрілили з загрозою для воріт опонентів – Бруну Фернандеш зі штрафного закрутив убік від лівої дев'ятки. Від «Ліверпуля» ми також побачили виключно удари з середньої дистанції, яким явно не вистачало точності у виконанні.

Друга половина матчу повинна була розставити акценти вже з перших своїх хвилин, однак ми стали свідками продовження помірного футболу, лише з невеликим збільшенням інтенсивності роботи «червоних» на чужій половині. Варто зазначити, що колективу Клоппа вдалося нанести лише два повноцінних небезпечні удари у ствір у другій половині, із якими впорався де Хеа. Говорити про перевагу «Ліверпуля» в завершенні не доводилося.

Куди ближче до голу були гравці «Манчестер Юнайтед», коли в заключній фазі нарешті почали розкриватися в контратаках. У схожому на суперників стилі, підопічні Сульшера заходили в чужі володіння через фланги, але фантастична гра Аліссона на лінії не дозволила статися голам, після ударів із близької дистанції від Погба і Фернандеша. Жодній із команд так і не вдалося зробити вирішальне вольове зусилля.

У наступному турі «Ліверпуль» знову зіграє на своєму полі – проти «Бернлі», а «Манчестер Юнайтед» відвідає столицю Англії з візитом до «Фулхема».

Англійська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Ліверпуль» – «Манчестер Юнайтед» - 0:0

 Шакірі, 32, Фабіньо, 65 – Рашфорд, 90+4

«Ліверпуль»: Аліссон – Робертсон, Фабіньо, Хендерсон, Александер-Арнольд – Шакірі (Джонс, 76), Вейналдум (Мілнер, 89), Тіаго – Мане, Фірміно (Орігі, 84), Салах.

«Манчестер Юнайтед»: Де Хеа – Шоу, Магуайр, Ліндельоф, Ван-Біссака – Мактоміней, Фред – Погба, Фернандеш (Грінвуд, 90), Рашфорд – Мартіаль (Кавані, 61).

Арбітр: Пол Тірні (Ланкашир, Англія).

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія).

Удари (у площину): 17 (3) – 8 (4)
Кутові: 2 – 0
Оффсайди: 1 – 7.

ЛІВЕРПУЛЬ-МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 49
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bolela11111
Смотрел со второго тайма. Рэшфорд выделялся не лучшим обоазом как по мне.
pike1
Во втором тайме МЮ был ближе к году, первый посмотреть не удалось
Denmark1107
Та хай хоч так... У Скаузерів не горять очі вже декілька тижнів. І ніхто нічого не розуміє ЧОМУ. Спад? Невезіння? І Клопп якісь розмиті в'ю дає.
bzzzzz
типичный матч Ливерпуля и МЮ. Уже который год ничего не меняется)
Pol Chopa
Нууу так себе игра,большинство матчей АПЛ интереснее.
Tеllur
В пользу голубых из МЮ
Гроссмейстерам было жарко при +7. Надо было -13