Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 24 сiчня 2021, 18:34
18348
16

Вони можуть дістатися безкоштовно: Тайсон, Рамос і навіть Мессі

Sport.ua - про футболістів, у яких влітку закінчується термін угод зі своїми клубами

| Оновлено 24 сiчня 2021, 18:34
18348
16
Вони можуть дістатися безкоштовно: Тайсон, Рамос і навіть Мессі
Твіттер Реала

В кінці нинішнього сезону відразу кілька знакових гравців з топ-ліг можуть змінити клубну прописку абсолютно безкоштовно: у них влітку 2021-го закінчуються контракти з нинішніми роботодавцями, а продовжувати їх сторони з різних причин поки що не поспішають. Ми зібрали най-най майбутніх можливих вільних агентів. Вийшла дуже непогана команда, яка могла б запросто боротися за перемогу навіть у Лізі чемпіонів.

Джанлуїджі Доннарумма, «Мілан»

Таке враження, що цей хлопець захищає ворота «Мілана» і збірної Італії як мінімум десятиліття: настільки він міцно і впевнено зайняв пост «номер один» і в одному з кращих клубів Італії, і в «Скуадрі адзуррі». Однак Джиджи всього лише 21 рік: для голкіпера це взагалі не вік. Проте, Доннарумма протягом останніх років був ласим шматком для континентальних грандів, і «Мілану» коштувало великих грошей і нервів продовжувати з ним контракт. Ось і цього разу в послугах «спадкоємця Буффона» зацікавлені відразу кілька європейських товстосумів на чолі з «ПСЖ». З огляду на те, що агентом італійського голкіпера є такий монстр, як Райола, можна припустити, що переговори про новий контракт Доннарумми з «россо-нері» будуть проходити непросто. Хоч сам голкіпер і заявив, що хотів би залишитися на «Сан-Сіро»...

Жером Боатенг, «Баварія»

Колись незамінному стовпу оборони «Баварії» і збірної Німеччини вже 32 роки. Для центрального захисника - начебто не так вже й багато. Але Бундестім в особі Йоахіма Льова зробив явний крен в сторону омолодження складу, та й «Баварія» на чолі з Хансом Фліком не поспішає продовжувати угоду з центрбеком. Швидше за все, влітку Боатенг і «Зірка Півдня» розлучаться полюбовно: футболісту, який засидівся на одному місці, потрібен новий виклик, та й клубу потрібен на цю позицію більш молодий і швидкий виконавець. За інформацією німецьких ЗМІ, Жером продовжить свою кар'єру в одному з топ-клубів АПЛ.

Серхіо Рамос, «Реал»

А цьому іспанському захиснику вік взагалі не перешкода. Як хороше іспанське вино, з роками капітан «Реала» і збірної Іспанії Серхіо Рамос стає все краще. Банальна фраза, але в ній сховалася справжня суть: «Реал» з Рамосом в складі і без нього - дві різні команди. Доведено, хоча б, донецьким «Шахтарем». Однак чомусь керівництво «вершкових» не поспішає продовжувати угоду зі своїм ментальним лідером. Хоча «чомусь» лежить на поверхні: на Піренеях впевнені, що Серхіо просто вибиває собі контракт на покращених умовах. І, швидше за все, таки доб'ється свого, адже в послугах цього захисника кровно зацікавлені практично всі клуби з приставкою «топ», в тому числі «Барселона».

Давид Алаба, «Баварія»

Влітку (а може і зараз, взимку) мюнхенський гранд може втратити ще одного класного захисника. І якщо Боатенг може піти через не особливу ​​потребу самого клубу, то у випадку з Алабою ситуація відрізняється кардинально. «Баварія» дуже хоче зберегти у себе цього реактивного лівого бровочника, але австрієць зі своїм затятим агентом Захаві наполягають на покращеному контракті. Істотно покращеному. Мюнхенці не хочуть йти на поводу своєї бунтівної зірки, тому не виключено, що Давид покине клуб. На нього дуже серйозний попит: обидва клуби з Манчестера, «Ювентус», «ПСЖ». Але сам австрієць дуже хоче в Іспанію. Подейкують, що його перехід в «Реал» - справа, що майже відбулася.

Жереб кинуто: Алаба залишає Баварію

Анхель Ді Марія, «ПСЖ»

Кар'єра аргентинського маестро в «ПСЖ» розвивалася по спіралі. Спочатку - лавка для запасних, потім залізобетонний гравець основи, тепер ось знову Ді Марія далеко не завжди потрапляє до стартового складу. На півзахисника давно претендувала «Барселона», і Анхель дуже хотів пограти в одній команді з Мессі, але тут така справа, що Мессі може сам піти зі столиці Каталонії. І не виключено, що в столицю Франції. Так що Ді Марія може залишитися в «Сен-Жермені» ще на кілька років. Тим більше, що команду очолив співвітчизник - Почеттіно.

Жоржиньйо Вейналдум, «Ліверпуль»

Не дуже яскравий, як для нинішнього «Ліверпуля», проте, Вейналдум встиг стати практично незамінним гравцем в ансамблі Клоппа. Німецький наставник мерсисайдців дуже хоче, щоб нідерландський півзахисник залишався на «Енфілді» якомога довше. Начебто як не проти залишитися і сам Жоржиньйо. Але, разом з тим, футболіст нібито вже пообіцяв своєму колишньому тренеру по збірній «ораньє», а нині керманичу «Барселони» Куману, що в новому сезоні одягне «синьо-гранатову» футболку. Так що питання все ще залишається відкритим.

Фернандіньйо, «МанСіті»

Бразильський ветеран після переїзду з «Шахтаря» сім довгих років вірою і правдою служив «МанСіті». За цей час Ферна не тільки виграв зі своїм клубом три чемпіонські корони АПЛ, але і встиг пограти майже на всіх позиціях, за винятком форварда і голкіпера. І ось навесні півзахисникові стукне вже 36 років, що багато навіть для такого двожильного гравця. Проте, «городяни» запропонували бразильцеві новий контракт. Правда, на більш скромних умовах. Фернандіньйо визнав це образою, і заявив, що продовжувати угоду з клубом не буде. Але і бутси вішати на цвях теж не збирається. Швидше за все, він продовжить свою кар'єру в МЛС.

Месут Озіл, «Арсенал»

Тоді ще зірка збірної Німеччини і один з лідерів «Мадрида» переходив в «Арсенал» в статусі ледве не Месії. За цей самий статус «каноніри» відрахували німцеві довгограючий контракт з багатьма «нулями». Але по-справжньому знайти себе на новому місці Озіл так і не зумів. Він виявився дуже травматичним. І одноплановим гравцем, який не вміє або не бажає підлаштовуватися під гру, під тренерські завдання. В результаті Месут став найбільшим тягарем «Арсеналу» в новітній історії. Клуб не один раз хотів позбутися непотрібного гравця, але той вчепився в свій контракт, немов блоха в кожух. На нинішній сезон АПЛ «каноніри» не заявили Озіла, тим не менш, до літа з клубу він не має наміру йти. А ось влітку, коли нарешті закінчиться угода, півзахисник може перейти в чемпіонат Туреччини.

Чужий серед своїх: чому Озіл перестав грати в Арсеналі

Ліонель Мессі, «Барселона»

Історія найкращого футболіста наших днів і колись найкращої команди світу до пори до часу була ідеальною історією дружби і вірності. Але в нашому світі немає нічого постійного. «Барса» потихеньку втрачає позиції, Лео потихеньку втрачає терпіння. Піти з «альма матер» аргентинський геній хотів ще минулим літом. Але залишився. Не піде і нинішньою зимою - він про це заявив публічно. Але ось влітку - все може бути. Багато чого буде залежати від виборів президента «більше, ніж клубу». Якщо новим главою «блауграни» стане не прийнятний для Мессі кандидат, то Лео напевно залишить команду. Головні претенденти - «ПСЖ» і «МанСіті».

Златан Ібрагімович, «Мілан»

Все ще нестаріючий Златан тягне «Мілан» до чемпіонського титулу. «Россо-нері» з приходом легендарного шведа дійсно змінилися. Однак навіть у залізного Златана є своя межа. Нинішньої осені Ібрагімовичу стукне вже сорок: як не крути, на високому рівні вже не втримаєшся, час думати про завершення кар'єри. Як стверджує італійська преса, Златан має намір завершити свою славну ігрову кар'єру на Батьківщині, в «Хаммарбю», співвласником якого є. Але перед цим швед дуже хоче завоювати з «Міланом» скудетто. Щоб піти красиво.

Мемфіс Депай, «Ліон»

Після того, як «Ліон» минулого літа славно пошумів в Лізі чемпіонів, на лідера «ткачів» помітно підвищився попит. Дуже хотів придбати цього креативного півзахисника новоявлений наставник «Барси» Куман, однак цінник в 50 мільйонів євро відлякав каталонського гранда. Так може статися, що Мемфіс опиниться на «Камп Ноу» цього літа абсолютно безкоштовно, бо інтерес з боку «Барселони» залишається. Але не факт, що Депай вибере столицю Каталонії. Тому що інтерес до футболіста проявляють і «Ювентус», і «ПСЖ».

Тайсон, «Шахтар»

Засумувавший лідер і капітан «гірників» мав намір покинути клуб ще минулої зими. Та й до цього Тайсон епізодично виявляв бажання змінити клубну прописку. Але донеччани ні за які гроші не збиралися відпускати свого незамінного гравця. З іншого боку, бразилець постійно відмовляв «Шахтарю» в пролонгації угоди. І ось влітку договір між сторонами підійде до кінця. Тайсон відверто натякнув, що в УПЛ залишатися не має наміру, і нібито його рідний «Інтернасьональ» може стати останнім притулком для екс-гравця збірної Бразилії. Але біда в тому, що бразильський клуб не зможе платити півзахисникові таку високу зарплату, як в «Шахтарі», та й донецький клуб не сказав ще свого останнього слова в ситуації, що склалася. Так що продовження в цій історії напевно ще буде.

У Шахтарі нікому замінити Тайсона. Відхід бразильця може посилити кризу

Оцініть матеріал
(85)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Леонід Леонідович
Сцуко Миля рановато на Минай подписался...
El_Maestro
Удивляет отсутствие Коваленко в этом списке!!!
garik_trinity
Тайсон лишний в этом списке
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Shunya|Kh
Рамос і барса?
Crassus1
Олимпик в сторонке потирает руки
lenares85
А может Тайсон уйти в интернациональ, типа в аренду, и часть зарплаты будет платить Шахтер
NeRoN69
Его место точно в ряду с этими уважаемыми сеньорами?