Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 17 грудня 2020, 08:42
24536
37

І знову цей VAR! Зоря обіграла Десну на шляху до 1/4 фіналу Кубка України

Двох футболістів на полі не дорахувалися глядачі перед фінальним свистком

| Оновлено 17 грудня 2020, 08:42
24536
37
І знову цей VAR! Зоря обіграла Десну на шляху до 1/4 фіналу Кубка України
ФК Десна

Зовсім не дивно, що настільки статусний поєдинок у рамках 1/8 фіналу Кубка України отримав відокремлений від інших команд-учасниць цього етапу ігровий день. Нехай і офіційний привід для перенесення гри на полі стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського був менш наповнений прихованим підтекстом – один з учасників гри захищав честь нашої країни на груповому етапі Ліги Європи УЄФА., що нещодавно добіг кінця.

Угадувати в цьому сезоні не доводиться – йдеться про луганську «Зорю» Віктора Скрипника, яка в цей день завітала до столиці України для проведення протистояння проти чернігівської «Десни». Тієї самої, із якою боролася під час усього закінчення минулого сезону, і якій так безславно поступилася в першому турі нового розіграшу УПЛ.

Хоч якась подоба на шлях за турнірною сіткою в поточному розіграші Кубка мала тільки чернігівська команда. Підопічні Рябоконя на минулому етапі зуміли здолати львівський «Рух» (2:1). У той самий час, колектив Віктора Скрипника був задіяний у більш цікавих матчах міжнародних змагань.

Треба сказати, що наставник луганчан не збрехав, коли перед стартом групового раунду Ліги Європи повідомив в одному з інтерв'ю, що його команда вийде на пік форми до жовтня місяця. «Десна», у свою чергу, пройшла його на початку сезону, тому в зимовий період зайшла не так упевнено, що стало очевидним вже на початку звітної дуелі. Громов першим у складі обох команд загострив ситуацію дальнім ударом повз праву стійку, після чого, на 15-й хвилині, Гладкий на досвіді підставився під фол Імерекова на вході в лівий фланг чужого штрафного. Із пенальті у Юрченка проблем не виникло – точно в лівий верхній кут було відправлено м'яч.

Відносно швидкий гол задав темп решті поєдинку. Команди серйозно ущільнили свої центральні лінії, тому м'яч переходив до завершальної стадії атак занадто рідко для того, щоб вважати гру обопільно гострою. Але яка була боротьба за володіння! Емоції гравців натякали на те, що один із наступних свистків арбітра може закінчиться серйозним конфліктом, але до цього ще треба буде повернутися в середині другого тайму.

Команди обмінялися випадами до і після перерви, але до голу не була близька жодна зі сторін. Команду Скрипника можна було похвалити за обрану стримуючу тактику, під час якої «Зоря» не стала закриватися на своїй половині, навпаки, запропонувавши опонентові помірно високий блок. До атаки гості практично не ходили, у той час, як їхні суперники регулярно втрачали сили в безцільному фланговому просуванні.

Але епізод на 59-й хвилині змусив інакше поглянути на цей поєдинок. На жаль, не з кращого, а з суддівського його боку. Чи варта була прямої червоної картки небезпечна гра високо піднятою ногою з боку Владлена Юрченка? Після перегляду VAR, головний арбітр Денис Шурман вам впевнено скаже, що так. Але ж ми не в кінотеатрі, де, у залежності від обраного ракурсу, кожен може побачити те, що дозволяє йому фантазія! Чергова суперечка виникла на рівному місці, що серйозно нашкодило кінцівці нашого поєдинку.

«Зоря» практично не виходила в атаку в меншості, але сказати, що «Десна» користувалася перевагою в кількості гравців, було б обманом читача. Лише в перші десять хвилин після вилучення ми побачили реальну агресію чернігівчан, але прекрасний Шевченко зумів зреагувати на удар із близької дистанції головою від Будківського. Із моментів господарів – на цьому все. За хвилину до кінця основного часу в штрафному лугачан сталася бійка, після якої не встиг заспокоїтися Гуцуляк, і тут же вирішив перешкодити суперникові швидко ввести м'яч у гру. Друга жовта за дві хвилини привела до справедливого вилучення. Це було вироком до капітуляції для «Десни».

Таким чином, від цієї пари команд боротьбу на чвертьфінальній стадії Кубка України продовжить луганська «Зоря», а чернігівська «Десна» зняла з себе обов'язки грати ще в одному турнірі в цьому сезоні.

Кубок України. 1/8 фіналу.

«Десна» – «Зоря» - 0:1

 Юрченко, 16 (пен.)

 Конопля, 53 – Шевченко, 81

 Гуцуляк, 89 (друге попередження) – Юрченко, 57 (грубе порушення правил)

«Десна»: Паст – Тамм (Арвеладзе, 72), Гітченко, Імереков – Картушов (Дегтярьов, 83), Огиря, Домбровський (Гуцуляк, 72), Конопля – Мостовий (Хльобас, 72), Калітвінцев – Будківський.

«Зоря»: Шевченко – Циганікс, Абу Ханна, Іванісеня, Фаворов – Юрченко – Кочергін, Сайядманеш (Луньов, 82) – Кабаєв – Громов, Гладкий (Перович, 90+4).

Запасні: Василь, Жуніньо, Піддубний, Хомченовський, Гринь.

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 9 (4) – 8 (2)
Кутові: 11 – 3

ДЕСНА-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 0°C

Оцініть матеріал
(73)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 8
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

Триразовий переможець ЛЧ дуже близький до того, щоб очолити Баварію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:13 1
Триразовий переможець ЛЧ дуже близький до того, щоб очолити Баварію

Зінедін Зідан може повернутися до тренерської діяльності

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Браво Заря, за последнюю часть года! Куча побед, в том числе над сильными соперниками.
Надеюсь на хороший жребий, без Юрченко будет тяжелее.
Купап Еапр
Причем ВАР?? Арбитры у нас такие, как мавпа с гранатой..не умеют пользоваться, вот и все
nabooo
Отдельный вопрос к Вацько, которого раньше я считал хорошим комментатором. От игравших с ним людей знаю, что сам Вацько на футбольном поле - истеричка. Интересно, как бы он трактовал удар шипами по своей голове? Тоже бы смеялся, как во время эфира? В дополнние к этому отмечу, что пострадавший еще хоть успел лицо увернуть, потому что изначально шипы шли имено в область лица. П.С.: я не заангажирован, болею за все наши команды. Но травить судей чисто из-за хайпа - это в нашем народном стиле, но не значит, что это правильно. Тут красная по делу.
scorpio16
Матч сам не видел, но нашел видео с этим моментом. Скажу так, что тут на усмотрение судьи и при любом решении он будет прав.
Женя Юрец
Все по делу!
nabooo
Юрченко задирает ногу на высоту головы и с чирком по этой голове выбивает мяч. На повторе четко видно, что касание шипами головы было. Я не знаю, как это еще трактовать, кроме удаления. Я понимаю хайп вокруг темы судейства, но если смотреть на повтор трезво, то вопросы остаются только к Юрченко. Зачем вообще ногу туда задирать?
The_Chinese_
Ещё один бенефис украинского судейства!!!Бравоооооооо!!
Al Zolo
мужики-рад что после плохого старта вернулись в борьбу за чемпионат и за кубок-учитывая что обо гранда будут играть весной в еврокубках у луганчан есть реальный шанс на какой-то трофей
Sunrise
Я понимаю что судей пинать у нас сейчас - это тренд. Но если например им сказано в рекомендациях: шипами перед лицом - жёлтая, шипами задел голову - красная. Как им прописать силу удара, намерения, жестокость? Тут элемент субъективизма в любом случае присутствует.
И я допускаю что арбитр всё сделал по букве закона, возможно чересчур формально. Но хаять его довольно тяжело, весь матч он провел ведь нормально (пусть часто запоздало свистел, но по делу обычно)
viktor77
Матч с Десной и Александрией показал наше судейство
K_Sarioglo@i.ua
Не понимаю в чем претензии к арбитру и ВАР могут быть? Поднимать ногу на уровень головы в попытке сыграть это уже желтая карточка. Если при этом попал по лицу - железная красная. Ноль вопросов.
Vadim-77
отличное окончание сезона для Зари. Показали, что являются настоящими Мужиками
Телеграм канал о Заре https://t.me /fczarya
kylt_lichnosti
Тут тот же вопрос, что и в прошлой игре ДК с Селезневым. Если это красная, то почему не было красной Конопле чуть раньше? Он там знатно в ногу влетел, пусть и не прямой.
SaniOk
Посмотрел удаление. Вспомнил игру Карпаты-Галатасарай. Удаление Кузнецова.
https://www.youtube.com/watch?v=8j_sk4v1tI4 - в 5:17
Красная - на усмотрение судьи. Один из тех моментов, когда VAR мешает игре.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
Судья вроде нормально отработал. По удалению у меня мнения нет, думаю судье виднее какие там рекомендации.
nicksaf
маяковский, а заря не одноклассник, она против шахтё, вот у неё и удаляют.
Al Zolo
желаю Заре кого-то из грандов в 1-4-им на 3 фронта играть и вполне есть шанс прибить и киевлян и кротов в одной отдельно взятой игре
mayakovskiy1
Зорька со дна начала уверенно подниматься. В ЛЕ достойно, в чемпе, в кубке. Кстати вопрос фанам ДК. У Зорьки удаление кажется в 3-ем мачте подряд.
Тут тоже Ахметов все купил? Или как?
Frankov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил