Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 грудня 2020, 11:25
7403
35

Зоря в нервовому поєдинку на виїзді обіграла Олександрію

Луганчани йдуть на зимову перерву з четвертого місця

| Оновлено 14 грудня 2020, 11:25
7403
35
Зоря в нервовому поєдинку на виїзді обіграла Олександрію
upl.ua

В Олександрії закривали осінню частину чемпіонату України сусіди по турнірній таблиці. «Зоря» випереджала команду Володимира Шарана на одне очко і приїхала в Кіровоградську область з метою виправити невтішну статистику в останніх дуелях з «містянами». До сьогоднішнього протистояння луганчани в п'яти матчах не могли здолати «жовто-чорних» (2 нічиї та 3 поразки). Додавала впевненості шанувальникам «чорно-білих» і безпрограшна серія підопічних Віктора Скрипника. А в другій частині осіннього відрізку сезону луганчани помітно додали. З безпрограшною серією підійшли до останнього перед відпусткою поєдинку і олександрійці, хоч виглядає вона не так вражаюче, як у «Зорі».

Початок поєдинку на КСК «Ніка» став дещо несподіваним в контексті дисциплінарних санкцій від арбітра Віталія Романова, який вже до восьмої хвилини нагородив «гірчичниками» трьох футболістів. Сама гра проходила в пристойному темпі: опоненти намагалися мобільно переходити центр поля, інтенсивно розвиваючи свої атаки. З гольових моментів, правда, згадується тільки удар Довгого з меж штрафного, після якого надійно зіграв Василь.

В середині першої половини зустрічі луганчани почали більше контролювати м'яч, а господарі поля сконцентрувалися на проведенні контрвипадів. Один з них загострив ситуацію біля воріт «Зорі»: Лучкевич справа увірвався до штрафного, але зблизився з голкіпером, який заблокував удар.

Допомогло луганчанам домогтися свого стандартне положення. Юрченко навісив зі штрафного з лівого флангу, і м'яч відскочив до Іванисені, який з льоту щільним ударом точно пробив у ближній кут. А через декілька хвилин вже навіс з кутового ледь не завершився неприємностями для гостей. Фаворов п'ятою направляв м'яч у кут, і Паньків продемонстрував свою реакцію. У олександрійців в подальшому конструктивна гра зовсім розладналася. А луганчани ще більш збільшили свій тиск, намагаючись до перерви подвоїти перевагу. Проте, на 15-хвилинний відпочинок команди пішли з мінімальним рахунком на користь «Зорі».

На початку другого тайму луганчани залишилися в чисельній меншості. Кабаев зіграв в ногу Дубри, котрий вискочив у нього з-за спини, і отримав другу в матчі жовту картку. Уже через кілька миттєвостей міг додати позитивних емоцій своїм партнерам Гладкий, але форвард з лінії воротарського пробив вище цілі. Трохи не влучив у ворота і Лучкевич, який головою замкнув навіс з лівого флангу.

Незважаючи на чисельну перевагу «Олександрії», на полі точилася рівна гра, і «чорно-білі» постійно тримали в напрузі оборону господарів поля. А вже ближче до закінчення поєдинку нерівність складів почала про себе нагадувати. Та й «жовто-чорні», безперечно, не бажали йти на зимову паузу з поразкою. Словом, підопічні Шарана стали більшими силами йти в наступ. Підвів свою команду Безбородько. Отримавши жовту картку за грубу гру проти Громова, форвард вирішив з'ясувати стосунки з Іванисенею і тут же дістав другий «гірчичник».

Надалі луганчани без особливої футбольної краси доводили зустріч до переможного закінчення, а поставив крапку в матчі Сайядманеш, який на останніх секундах скористався оголеними тилами суперників, і реалізував вихід сам на сам із голкіпером.

Після сьогоднішнього поєдинку олександрійці йдуть у відпустку, а команді Віктора Скрипника ще належить провести матч 1/8 фіналу Кубка України проти «Десни». Ця зустріч відбудеться 16 грудня.

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Олександрія» - «Зоря» - 0:2

 Іванисеня (31), Аллах'яр (90+6).

 Безбородько (83, 2 ЖК) - Кабаєв (49, 2 ЖК).

 Довгий (35), Сітало (61), Безбородько (82) - Кабаєв (3), Гладкий (4), Абу Ханна (8), Шевченко (65, на лавці), Іванисеня (83).

«Олександрія»: Паньків - Пашаєв, Дубра, Бондаренко, Вантух - Гордієнко (Бабогло, 80), Довгий (Стецьків, 46), Ковалець - Лучкевич (Устименко, 72), Сітало (Безбородько, 66), Третьяков (Шастал, 46).

«Зоря»: Василь - Фаворов, Іванисеня, Абу Ханна, Циганікс (Хомченовський, 90+1) - Назарин - Кабаєв, Юрченко, Кочергін (Луньов, 90+4) - Гладкий (Аллах'яр, 54), Громов (Перович, 90+4).

Стадіон «Ніка» (Олександрія).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті дав Луніну важливу обіцянку після заяви про повернення Куртуа
Футбол | 25 квітня 2024, 21:40 3
Анчелотті дав Луніну важливу обіцянку після заяви про повернення Куртуа

Тренер розраховує на Андрія в Лізі чемпіонів

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 31
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey Glory
Зоря з перемогою вітаю.
roman75zpr
Хорош Заря! Весной, надеюсь, еще наведешь шороху в верху таблицы
Sunrise
Мужики! Такой матч выиграли!
В первом тайме переиграли Александрию. А во втором отпахали вдесятером и практически без шансов для хозяев. Могли раньше правда 0-2 сделать.
Законное 4 место на зимний перерыв.
odiniznashih
С Десной кубковый матч, а весну опять с Десной начнут второй круг.
Дай бог нормально перезимовать.
maxno
Судья клоун павеловский вся федерация продажное дно
whitese
Судья элтон джон ещё тот: в начале игры за восемь минут в игровых ситуациях посадить команду на три карточки. Налицо психологическое давление на команду с самого начала игры.
Ну и очень показательно было поведение Кузьменка - вальяжное появление с улыбкой через пять минут после начала игры и демонстративный уход с перекошенным лицом из вип ложи за пять минут до окончания основного времени...
FACE_CONTROL
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
roman75zpr
Мне одному кажется, что Заря сейчас лучше Динамо играет, с подбором игроков по уровню ниже (судя по вызовам в сборную в том числе) ? Но нет столько нытья от главного тренера, задача которого качественно работать с "имеющимся материалом", а не жить надеждой на "усиление" зимой..
kum_Poltava_
Ну от. Команди розділились на 3 групи.
1-2 - боротьба за чемпіонство.
3-9 - за 3 місця в ЛЄ.
10-14 - аби не вилетіти.
Roma Ukraine
а коли пропущені матчі будуть грати?
bmwsport89
Вам нужно больше футбольных острых ощущений? Или вы хотите проверить, проявите ли вы себя как менеджер футбольного клуба. Теперь у вас есть возможность сфотографироваться благодаря игре Fotball Team. Я очень рекомендую этот виртуальный футбольный менеджер: https://footballteamgame.com/ru
DSH88
Так Запорожье и на бронзу замохнется.
М@kS7777⚒⚒
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил