Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 грудня 2020, 21:58
3952
3

Перша перемога - і відразу розгром: Рух обіграв Дніпро-1

Львів'яни пішли з останнього місця, вперше вигравши в УПЛ

| Оновлено 12 грудня 2020, 21:58
3952
3
Перша перемога - і відразу розгром: Рух обіграв Дніпро-1
ua-football.com

В останньому турі перед зимовою паузою львівський «Рух» нарешті здобув дебютну перемогу в еліті вітчизняного футболу. Команда на «Арені Львів» розгромила конкурента в боротьбі за виживання, «Дніпро-1». Той самий «Дніпро-1», який перед стартом сезону заявляв про намір поборотися за єврокубкові місця. Але зимувати дніпряни будуть глибше за всіх - на самому дні турнірної таблиці.

«Руху» пощастило забити швидкий гол, який, схоже, і визначив подальший розвиток подій. Климчук прийняв м'яч у штрафному і відкотив трохи назад. А набігший Федорчук в дотик спрямував м'яч під стійку - воротар був безсилий. Забитий м'яч окрилив господарів, а ось гості, схоже, розгубилися. «Рух» віддав м'яч супернику і почав шукати щастя в контратаках. Небезпечно бив Федорчук, Климчук перевірив на міцність стійку воріт.

А потім львів'яни подвоїли рахунок. Русин виконав навіс зі штрафного, Федорчук випередив всіх і переправив м'яч у сітку - 2:0. А на останній хвилині Кухаревич довів рахунок до великого. 19-річний форвард забив свій перший м'яч у Прем'єр-лізі, і зробив це красиво. Прийняв пас від Мисика і з розвороту пробив точно в дальню дев'ятку - 3:0!

Слід зазначити, що в нинішньому сезоні «Рух» ще не забивав більше двох м'ячів за матч, а тут вразив ворота суперника тричі за 45 хвилин! У перерві тренерський штаб «Дніпра-1» провів подвійну заміну. Булеца, без сумнівів, підсилив гру, але його активності було мало. А господарі продовжували грати на контратаках, що, як і раніше, були небезпечні. Час минав, гра поступово заспокоїлася і, здавалося, всі чекають фінального свистка.

Однак гості зуміли забити м'яч престижу. Кравченко навісив зі штрафного, вище за всіх вистрибнув Сваток і головою пробив повз голкіпера - 3:1. Втім, такий рахунок тримався недовго, буквально пару хвилин. «Руху» вдалося провести разючу контратаку, Бойчук увірвався до штрафного і прострілив на лінію воротарського, де виявилися неприкритими відразу два його партнери. Климчуку залишалося підставити ногу, щоб все-таки оформити розгром. Відзначимо, що за поєдинком своєї майбутньої команди з ВІП-ложі спостерігав Артем Мілевський. Що ж, як показав матч, конкуренція у ветерана буде!

4:1, і «Рух», який набрав 9 очок, з останнього місця стрибнув відразу на 12-й рядок. А «Дніпро-1» з вісьмома балами замикає турнірну таблицю.

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Рух» – «Дніпро-1» - 4:1

 Федорчук (4; 36), Кухаревич (45), Климчук (86) - Сваток (84).

 Стаменкович (42), Климчук (50) - Ярмолюк (14), Сваток (60), Кравченко (89).

«Рух»: Бандура, Мартинюк, Гагун (Копина, 90), Білий, Стаменкович (Зец, 90), Мисик, Федорчук, Русин, Климчук (Притула, 90), Бойчук, Кухаревич (Кондраков, 68).

«Дніпро-1»: Сарнавський, Кравченко, Сваток, Адамюк, Логінов (Батагов, 46), Ігнатенко, Сафронов, Назаренко, Довбик, Ярмолюк (Булеца, 46), Хобленко (Коркішко, 62).

Стадіон «Арена Львів» (Львів).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 8
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Арда Гюлер

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
Днипро просто вышел отбывать номер-зачем Йовичича звали? С уволенным Михайленко команда не была бы последней в УПЛ
Орест Орищишин
Рух провів чудовий матч. Дякуємо
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил