Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 грудня 2020, 20:50
22708
95

Інтер — Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Момент істини для «гірників»: плей-оф ЛЧ, Ліга Європи або виліт?

| Оновлено 09 грудня 2020, 20:50
22708
95
Інтер — Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Шахтар Донецьк

У середу, 9-го грудня, відбудеться поєдинок 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів, в якому міланський «Інтер» прийме донецький «Шахтар».

Момент істини для «гірників» настав. Позаду дві яскраві перемоги над мадридським «Реалом» (3:2 у гостях і 2:0 вдома), принизливі 0:10 від менхенгладбахської «Боруссії» (0:6 вдома та 0:4 у гостях), а також нульова нічия з «Інтером» на «Олімпійському».

Примітно, що 7 набраних очок і поточне друге місце в групі гарантують «Шахтарю»... Та нічого вони не гарантують, якщо чесно. У «Боруссії» 8 залікових пунктів, у «Реала» — 7, в «Інтера» — 5. Тобто, всі чотири команди зберегли шанси на вихід до плей-оф Ліги чемпіонів. «Боруссія» не опуститься нижче третього місця в найгіршому для себе розкладі, інші можуть і зовсім залишитися без єврокубків.

Якщо відкинути всі хитрі розклади, то перемога над «Інтером» гарантує «Шахтарю» вихід до плей-оф Ліги чемпіонів незалежно від результату паралельного матчу між «Реалом» і «Боруссією». За будь-якого іншого результату «гірники» будуть жорстко залежати від того, як зіграють їхні суперники.

У минулому турі Ліги чемпіонів «Шахтар» вдома обіграв «Реал» з рахунком 2:0. «Інтер» у гостях здолав «Боруссію» (3:2), тим самим серйозно ускладнивши життя українській команді.

Окремо варто згадати матч «Шахтаря» та «Інтера» в Києві. З одного боку, підопічним Луїша Каштру вдалося утримати нульову нічию і здобути важливе очко. З іншого боку, «Інтер» виглядав набагато більш сильним колективом. За фактом, ворота «Шахтаря» від пропущених голів врятував тільки союз юного воротаря Трубіна з Фортуною.

Якщо говорити про ситуацію в національних чемпіонатах, то у «Шахтаря» все в ажурі. «Гірники» в п'яти останніх поєдинках здобули чотири перемоги і один раз зіграли внічию, донецька команда продовжує погоню за лідируючим «Динамо». Але і в «Інтера» справи не гірші. Міланська команда в останніх п'яти матчах Серії А здобула три перемоги і два рази зіграла внічию. «Інтер» із 21-м очком в активі посідає друге місце в чемпіонаті Італії за різниці забитих і пропущених м'ячів 26-14. Варто відзначити, що у «нерадзуррі» найкраща на поточний момент атака в Серії А.

«Ми розуміємо, що нам належить грати проти дуже складного суперника, який хоче того ж, чого і ми. Ми повинні бути дуже уважними в обороні і виконати необхідний обсяг роботи в атаці, як можна частіше добиратися до воріт суперника. Мої гравці відчувають себе впевнено психологічно, як і у всіх інших аспектах», — відзначив на передматчевій прес-конференції головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру.

Крім усього іншого, «гірники» хочуть помститися «Інтеру» за розгром у минулому півфіналі Ліги Європи, який відбувся в серпні. Тоді міланська команда каменя на камені не залишила від оборони «Шахтаря», перемігши з рахунком 5:0.

«Ми знаємо, що «Шахтар» — відмінна команда з прекрасним тренером. У них хороша техніка, вони індивідуально сильні, у них є швидкість. Грати з «Шахтарем» дуже непросто: ми вже в третій раз зустрічаємося з ними, і кожен поєдинок — окрема історія», — сказав перед матчем в Мілані наставник «Інтера» Антоніо Конте.

Звичайно, хотілося б вірити у позитивний результат для «Шахтаря», адже 1/8 Ліги чемпіонів так близько... Але логіка говорить про те, що перемоги доб'ється «Інтер». Конте прекрасно знає, як грати проти «гірників», хоч його команда і не забила у Києві. А в «Шахтаря» через травму вилетів основний форвард Жуніор Мораес. Чи багато навоюєш із Дентіньо попереду? Так, він забив «Реалу», продемонструвавши феноменальне гольове чуття, але де Дентіньо, а де той самий Лукаку.

Букмекери одностайно вважають «Інтер» фаворитом протистояння. На перемогу міланської команди дають коефіцієнт 1,3. На перемогу «Шахтаря» — фантастичний коефіцієнт 10. Нічия оцінюється приблизно в 6.

Так, «Шахтарю» доведеться дуже складно, так, «Інтер» сильний. Але змогли ж «гірники» двічі обіграти «Реал»! «Шахтарю» потрібно зчепити зуби і вичавити з себе максимум максимуму. Адже жаданий плей-оф Ліги чемпіонів знаходиться на відстані витягнутої руки.

Орієнтовні склади:

«Інтер»: Ханданович — Шкріньяр, де Врей, Бастоні, Хакімі, Барелла, Брозович, Гальярдіні, Янг, Мартінес, Лукаку.

«Шахтар»: Трубін — Додо, Бондар, Вітао, Матвієнко, Степаненко, Патрік, Тете, Коваленко, Тайсон, Дентіньо.

 
  • 1.32
  • 6.25
  • 10.00
Сделать ставку
 
  • 1.30
  • 6.00
  • 10.00
Сделать ставку
 
  • 1.30
  • 6.10
  • 9.90
Сделать ставку

9 грудня, середа

«Інтер» — «Шахтар»
Мілан. Стадіон «Джузеппе Меацца». 22:00
Пряма трансляція на «Футбол 2» та MEGOGO
ІНТЕР — ШАХТАР. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ
 Арбітр: Славко Вінчич (Словенія)
Прогноз Sport.ua — 2:1

Опитування

Голосів 297
Спрогнозуйте результат матчу Ліги чемпіонів між командами Інтер та Шахтар, який пройде 9 грудня у Мілані.

Велика перемога Інтера

96 голосів 32.32 %

Мінімальна перемога Інтера

65 голосів 21.89 %

Нічия

88 голосів 29.63 %

Мінімальна перемога Шахтаря

32 голоса 10.77 %

Велика перемога Шахтаря

16 голосів 5.39 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 24 квітня 2024, 21:01 13
Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 95
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Проголосовал за крупную победу Интера. В прошлый раз это трижды сработало, когда мое голосование играло против меня . Дважды с Реалом и с Интером. Победы Шахте!
BEAR
Думаю Шахтер попадет в Лигу Европы!
Но не своими силами, а за счет фарта - Реал дома проиграет)))
С Интером шансов не будет (при всем уважении к Шахтеру).
ingvar8888
Потрібна перемога, помста подається холодною!...
Потрібно перемагати, буде важко переграти але потрібно постаратися!...
Шахтар, вболіваємо за вас!...
Mr.Budd
Такие прогнозы от спорт.юа-добрый знак. Стало спокойнее))
Real Trent
С 1995 года болею за Интер,а тут еще такая радость, они сново встречаются с позорным, кротячим недоклубом. Вперед нерадзури,рвите сепаров!
brighi10
Удачи великому Интеру!
Микола Унгурян
хотілося б вірити в успіх ШД (як мінімум нічию), але з олгяду на реальність то навряд чи.
Артур Смайл
Тут реально или пан или пропал.
Либо мы выкинем Интер из еврокубков, повторно не проиграв им и тем самым отомстив за полуфинал лиги евровы, либо они выкинут нас(минимум из лч, а сами пройдут в 1/8) и тем самым подтвердив что мы им в подмётки не годимся.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Шони
2:1 Спорт юа вы чё там курите максимум 5:0 повторение рекорда летом
theeromario77
Хотелось бы весну , но шансов мало(
Turnok
Давно не помню такой запутанной группы. Интересно получается, вроде как Шахтёр сейчас на втором месте, но с другой стороны находится в самой сложной ситуации. Шахтёра как-то последнее время не везёт. Сначала при жеребьёвке из 3 и 4 корзин достались пожалуй самые сильные соперники, потом Реал умудрился обыграть дважды Интер (если бы Интер выиграл один матч а Реала, то у Мадрида было-бы 4 очка и Шахта недосягаема), Боруссия тоже не подсобила проиграв Интеру, причём первый мяч пропустили после ошибки вратаря. Повезло один раз - ничья с Интером. Если неудачи продолжатся, то "горняки" останутся четвёртыми лишними. А касаемо матча, то будет очень тяжело. Нет сейчас в Шахтёра такого габаритного игрока обороны типа Ярослава Ракицкого, который мог-бы потолкаться с Ромелу Лукаку. Бондраь не крупного телосложения, Хочолава хоть и высокий но тоже не тяжеловес. Вот Тарас Степаненко мог-бы побороться с Лукаку, но он опорник. И это всё может стать определяющим фактором, если игра у Лукаку пойдёт, а он в последнее время раззабивался.
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
oenergo.com
Интеру отступать некуда. Шахтеру будет очень тяжело, я бы даже сказал без шансов.