Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 грудня 2020, 16:12
9078
24

Луїш КАШТРУ: «Не пропустити від Інтера і Реала багато чого вартує»

Наставник «Шахтаря» підбив підсумки поєдинку з міланським клубом (0:0)

| Оновлено 10 грудня 2020, 16:12
9078
24
Луїш КАШТРУ: «Не пропустити від Інтера і Реала багато чого вартує»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про схему з п'ятьма захисниками, нічию з «Інтером» (0:0) в Італії і вихід у Лігу Європи.

– Вітаємо з визначною нічиєю, гідною перемоги. Чи знаєте ви історію того, як «Шахтар» виграв Кубок УЄФА після вильоту з Ліги чемпіонів?
– Так, звісно, я знаю, який фантастичний шлях подолав тоді «Шахтар». Однак усі шляхи є несповідимими: ми не знаємо, що на нас чекає в майбутньому. Гадаю, в другій частині сезону, 2021 року, ми подолаємо також наш цікавий і чудовий шлях. Ми минулого сезону дісталися півфіналу – це був успіх. Сподіваюся, цього сезону дістанемось ще далі й будемо ще успішнішими. Проте зараз нам слід зосередитись на внутрішньому чемпіонаті, а про Лігу Європу ми ще матимемо час подумати. Найважливіше – те, що ми прямуємо далі. Єврокубкова весна в нас буде.

– Здається, «Шахтар» подолав проблеми в обороні, а уроки «Боруссії» М уже вивчено й пройдено?
– Проблема оборони вирішилась не сьогодні. Не варто забувати, що в домашніх матчах із «Реалом» та «Інтером» ми не пропустили жодного м’яча. І зараз теж. Проблема оборони іноді вирішується, а іноді не вирішується – усе залежить від суперника й від стратегії на кожен поєдинок. Усі помилки, яких припустилися, я приймаю на себе. Мої футболісти фантастично себе виявляли – грали відмінно, дуже хоробро, амбітно виявили себе та цілковито виконали всю стратегію, що було визначено. Хлопці грали завжди гідно, а це те, що я дуже ціную. Гідна людина – та, хто цілковито віддається своїй роботі. Мої гравці працюють щодня. Хтось скаже, що неможливо грати добре з «Реалом»? можливо. Не пропустити м’ячі від таких команд, як «Інтер» і «Реал», багато чого вартує. Ми налаштовуємось лише на найкраще. А зараз, повторюся, повертаємось до чемпіонату України.

– «Шахтар» грав із незвичною схемою в п’ять захисників і з Тайсоном і Тете в нападі. Наскільки спрацював ваш задум?
– Коли «Інтер» починав свою атаку, розігруючи від воріт, ми прагнули закрити доступ до Лукаку й Мартінеса. Їхні три центральні захисники намагалися віддавати багато передач одразу на нападників. Нашим завданням було закрити цю нагоду, для чого наші півзахисники втрьох грали дуже згуртовано, намагаючись закрити зони проходу через середину, – це був так званий другий блок. Гравці першої лінії Тайсон і Тете також не давали м’ячу проходити в середину. Коваленко на позиції атакувального півзахисника, Марлос і Майкон цілковито закривали центр і не дозволяли суперникові пов’язати гру через цю ділянку. «Інтеру» лишалося грати на флангах. Коли проходили атаки на флангах, ми мали величезні труднощі в попередніх матчах, адже нашому крайньому захисникові доводилось висуватися й перекривати зони. Зараз нам вдалося завдяки Майкону або Марлосу, що зміщувались на фланги, зупинити багато атак «Інтера». Найчастіше вони здійснюють свої атаки саме через фланг і виконують подачу до штрафного на Лукаку та Мартінеса. Ще в попередніх матчах наші вінгери грали занадто глибоко, сідали в лінії й формували лінію півзахисту з шістьох, що ускладнювало нашу гру в атаці. У цьому випадку ми вирішили розташувати Тете і Тайсона трохи вище й таким чином частіше діставалися до воріт суперника та створювали моменти. У першому таймі нам не надто вдавалося – це як машина, що їздить, але не знає, куди правильно їхати. У другому таймі доступ до воріт почав відкриватися краще: «Інтер» став лишати більше зон. Завдяки діям Майкона, Коваленка й Тайсона нам вдавалося здійснювати якісніші атаки. У другому таймі в нас виникло три певні гольові моменти, а в «Інтера» – майже не було. Степаненко на початку атаки завжди розташовувався ззаду – формували лінію з п’ятьох захисників. А потім, коли розвивали нашу атаку, він висувався на звичну для нього позицію опорного півзахисника. Зараз можна багато говорити щодо тактики, проте найголовніше, що хлопці виконали стратегію і що нам усе вдалося.

– Що сталося з Вітао? Чому в першому таймі він залишив поле?
– Травмувався. Він уже, в принципі, приїхав на гру з певним дискомфортом. Хочолаву ми також привезли після травми. Матч завершився з травмованими Хочолавою й Вітао.

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Титул Реала близько. Коли Лунін може відзначити чемпіонство
Футбол | 25 квітня 2024, 11:10 0
Титул Реала близько. Коли Лунін може відзначити чемпіонство

Для українця це може бути другий титул Ла Ліги

Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі
Футбол | 25 квітня 2024, 05:00 2
Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі

Маурісіо Почеттіно має вивести «пенсіонерів» до єврокубків, інакше залишить пост коуча

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lusuy
Шахта что может действительно тактичеки растёт , вон Итальяшок как разбирает
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FunnyCOFE
А еще мне он нравится тем, что берет всю вину на себя,а не оправдывается. Как некоторые, к примеру, тем что черная кошка пробежала, толкнула игрока, он упал под лестницей и разбил зеркало и поэтому проиграли)
euro2012_za_2012euro
Пятов в групповом этапе ЛЧ и выше провел 69 матчей -118 мячей. Сухарей 16.
Пропускная серия 26 матчей в ЛЧ продолжается и уступает только 39 матчам Акинфеева.
В последний раз он не пропускал в домашнем матче 1/8 финала против Баварии в сезоне 2014/15.
/
Трубин 5 матчей в ЛЧ -8 пропущено.
3 Сухаря (и с кем)!!!
Хотя вся команда сражалась как львы!!
Что это было за помутнение с Боруссией М???!
inflicted
Хороший тренер! Робить висновки від гри до гри. Розуміє, що хоче і куди треба рухатись. Аплодую
Trollface
Клуб однозначно сделал шаг вперед. Тренеру уважение
lenares85
Описывает игру он конечно по косточка, только с мюнэенблахен ничего не рассказал. По поводу моментов у Шахтёра их небыло практически от слова вообще, 2 полумомента, где вратарь и не напрягся. А Трубин снимал все что мог, и он и потащил Шахтёр в ЛЕ, с Реалом и Интером. Матч более в пасив можно занести. Как далее с таким автобусом будут играть не ясно
oenergo.com
Не пропустить - разве таким должен гордиться тренер великого клуба?
Андрей Мадайский
Красивое описание АВТОБУСА!!!)))😂 И всё таки 10-0 от 7 команды Бундеслиги очень смазывает нули против Реала и Интера!