Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 грудня 2020, 12:27
64061
428

Євровесну відстояли. Шахтар зіграв внічию з Інтером і вийшов у плей-оф ЛЄ

Команда Луїша Каштру вистояла в Мілані

| Оновлено 10 грудня 2020, 12:27
64061
428
Євровесну відстояли. Шахтар зіграв внічию з Інтером і вийшов у плей-оф ЛЄ
twitter.com/inter

Про ситуацію, яка склалася в групі В Ліги чемпіонів перед заключним туром, вже було сказано-переказано досить багато. Тому не буду повторюватися. Скажу тільки те, що обом командам не можна було програвати, адже це автоматично означало завершення виступу в нинішньому євросезоні. А для «Інтера» ще й нічия була схожа на поразку.

Стартовий склад «Шахтаря» майже не змінився у порівнянні з вдалим домашнім поєдинком проти «Реала», в якому гірники здобули перемогу з рахунком 2:0. Але Луїш Каштру був змушений внести деякі корективи в розстановку своїх футболістів. Так, в центрі оборони разом з молодими Валерієм Бондарем і Вітао, зайняв місце капітан команди Тарас Степаненко. В опорній зоні діяли Майкон і Віктор Коваленко, на краях Додо і Микола Матвієнко, а попереду Тайсон, Марлос і Тете. Воротарська позиція знову була довірена Анатолію Трубіну.

Вже на 7-й хвилині господарі поля створили перший небезпечний момент в матчі, та ще й який! Ніколо Барелла промчав по правому флангу і зробив передачу в центр штрафного майданчика. Ромелу Лукаку м'яч пропустив і Лаутаро Мартінес завдав потужного удару в перекладину. Анатолій Трубін вже не міг допомогти своїй команді і щастя для гірників, що м'яч вилетів в поле, а не в сітку воріт.

Футболістів «Інтера» така локальна невдача, схоже, зовсім не засмутила і вони продовжували багато атакувати, причому найчастіше використовуючи правий фланг. Видно було, що гірники в ці хвилини нервують, допускаючи помилки. І тільки на 20-й хвилині у гостей пройшла чи не перша серйозна атака, яка завершилася неточним дальнім ударом Віктора Коваленка.

Напруга біля воріт української команди, здавалося, зростала з кожною хвилиною, хоча удари місцевих гравців до пори до часу не досягали мети. Так, не могли влучити м’ячем у створ воріт все той же Лаутаро Мартінес, Стефан де Врей, Мілан Шкріньяр. А тут ще на 36-й хвилині отримав травму і змушений був залишити поле Вітао. Замість нього вийшов Давід Хочолава.

На 40-й хвилині «Шахтар» отримав право на перспективний штрафний удар. Тайсон пробив низом і м'яч після серії рикошетів відскочив до Додо. Той завдав сильного удару здалеку, але Самір Ханданович опинився на місці. І тут відразу пішла оборотка. Ромелу Лукаку прорвався справа, після чого зряче виконав передачу на Лаутаро Мартінеса. Аргентинець пробив головою з близької відстані, однак гостей виручив Анатолій Трубін.

До кінця тайму Алессандро Бастоні двічі виходив на ударну позицію, обидва рази пробивши невдало. І команди вирушили відпочивати.

Після перерви малюнок гри не змінився. «Інтер» продовжував йти вперед великими силами, створюючи тиск на оборону гірників. На 50-й хвилині після передачі зліва Ромелу Лукаку небезпечно бив головою, але Анатолій Трубін забрав м'яч у руки. За три хвилини ця ж дуель футболістів після розіграшу штрафного знову завершилася на користь воротаря. Причому цього разу Трубіну довелося в стрибку діставати м'яч з лівого від себе верхнього кута воріт.

Взагалі треба сказати, що гравці італійського клубу особливою різноманітністю атак не відрізнялися. В основному це були навіси справа або зліва в штрафний майданчик «Шахтаря» в надії на вдалу гру головою Ромелу Лукаку, Лаутаро Мартінеса та їхніх партнерів. В одному з таких епізодів на 63-й хвилині Анатолій Трубін кулаком вибив м'яч за межі штрафного майданчика і Марсело Брозовіч небезпечно пробив здалеку, але м'яч зачепив захисників і вилетів на кутовий.

Гірники чекали свого шансу на результативну контратаку і на 64-й хвилині ледь не досягли свого. Завершував цей швидкий контрвипад Тете сильним ударом, однак Самір Ханданович м'яч відбив. На добиванні першим опинився Майкон, але пробив він вище поперечини. Була ще одна непогана контратака гостей на 75-й хвилині, але завершальний удар Тайсона вийшов несильним і воротар «Інтера» забрав м'яч у руки.

В останні хвилини матчу футболісти «Інтера» влаштували справжній штурм воріт суперників. Арбітр додав 4 хвилини, але команди переграли цілих 8 хвилин. І «Шахтар» вистояв.

Підопічні Луїша Каштру в підсумку посіли третє місце в групі В і навесні продовжать виступи тепер вже в Лізі Європи.

Ліга чемпіонів. Група В. 6-й тур.

«Інтер» - «Шахтар» - 0:0

Роберто Гальярдіні (30), Ашраф Хакімі (39), Марсело Брозович (61) - Вітао (29), Анатолій Трубін (97)

«Інтер»: Самір Ханданович, Мілан Шкріньяр, Алессандро Бастоні (Данило Д'Амброзіо, 85), Стефан де Врей, Ешлі Янг (Іван Перішич, 68), Ашраф Хакімі (Маттео Дарміан, 85), Ніколо Барелла, Марсело Брозович, Роберто Гальярдіні (Алексіс Санчес, 75), Ромелу Лукаку, Лаутаро Мартінес (Крістіан Еріксен, 85)

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Микола Матвієнко, Валерій Бондар, Вітао (Давид Хочолава, 36), Додо, Майкон, Тарас Степаненко, Віктор Коваленко, Тайсон (Дентіньо, 86), Ромеро Марлос (Алан Патрік, 64), Тете (Манор Соломон, 65)

Арбітр: Славко Вінчич (Словенія)

Стадіон «Джузеппе Меацца» (Мілан, Італія)

ІНТЕР - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(188)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 428
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleks04
Выстояли
Maks23
Поздравляем! 2 клуба весной!
pricolist
Как жаль, что Шахтер не забил когда Ханданович не был на воротах. А Трубин просто топ, сыграл идеально
Александр Киев
Правильно сделали, что не рисковали играть на победу. Иначе могли бы пролететь мимо евровесны. Третье место в такой группе смерти - это круто!
Maks23
Поздравляем! 2 клуба весной!
Михаил Степанов
не помню что б когда то так болел за кротов! Донбасс это Украина!
anarhisst
Супер матч!!! С победой Донецк!!! С победой Украина!!!!
axylinam
Молодцы-это спортивный подвиг, выйти из такой группы
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maximus
Поздравляю фанов Шахтёра и всего украинского футбола с безусловным достижением. В этой группе при сегодняшней ситуации показать такой результат дорогого стоит. Сейчас просто обидно за два нелогичных матча с Боруссией.
Отдельный привет всем тем, кто гадил на Каштру. Он сегодня переиграл Конте. По-хорошему, Шахтёр должен был сегодня выигрывать. Но и эта ничья - это успех.
Отдельно хочется отметить Трубина. Он сегодня главная звезда матча.
Очень радует, что весной наши флагманы будут бороться дальше! Успехов обоим командам!
футфан
Краще синиця в руці
winner2012
Трубин божила! Надеюсь надолго Пятова усадит на лавку! Два клуба дальше - уже отлично. Тем более Шахтер должен в ЛЕ больше очей набирать, чем в ЛЧ(надеюсь)!
serge_kr
Отомстили Интеру за полуфинал и бросили их на 4 место в группе , браво Шахтер!
Andrey Stepanenko
Поздравляю Шахтер и Динамо с евровесной. А Севильи то в Лиге Европы в этом году не будет. Почему бы не замахнуться на выигрыш ЛЕ?
GREEN DAY belokon
Молодцы, очень тяжелая группа и при это евровесна !
Trasher311987
2 клуба отлично
Mr.Budd
Фухх. Поседел, полысел, похудел и все этом роде. Красавцы. За сегодняшний матч отработали месячные зарплаты. Трубин-красавец. И это в его возрасте!
Достойно отомстили интеру за ЛЕ.
Теперь даже как-то обидно, что пропустили боруссию. Каштру ходит по лезвию бритвы иногда, но это себя окупает. Всех с 2 клубами в евровесне. Шахтёр может и до финала снова дойти в таком духе.
pricolist
Сегодня так же стоит отметить Степу, он просто уничтожил монстра Лукаку.
Ilya
Дадада, лучшие!
Додо, Трубин, Степененко - красавцы.
Всех с ничьей, двигаемся дальше.
serega-2019
Шахтар - Молодці!!
Аплодую Вам стоячи !!!