Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 грудня 2020, 21:22
3107
2

Не миролюбна нічия. Львів та Інгулець не зуміли визначити найсильнішого

Удев'ятьох господарі відстояли нічийний результат

| Оновлено 05 грудня 2020, 21:22
3107
2
Не миролюбна нічия. Львів та Інгулець не зуміли визначити найсильнішого

Насичені подіями вихідні українського футболу стартували з протистояння у Львові, де місцевий ПФК «Львів» проводив домашній матч проти дебютанта Української Прем'єр-ліги поточного сезону – «Інгульця» з с. Петрове. Команди в турнірній таблиці розділяли всього три очки, тому глядачі мали право чекати напружену сутичку за максимум набраних балів.

Підопічні Сергія Лавриненка – у чомусь унікальний колектив для нашого футболу. Давно вже не доводилося бачити команду, яка завершувала б більшість матчів на старті сезону внічию. «Інгулець» в цьому плані вражав, звівши 7 з 11 своїх протистоянь з суперниками до подібного результату. Утім, хоч якісь набрані очки дозволяли команді поступово просуватися вгору за турнірними сходами.

ПФК «Львів» був занадто кволим у стартових турах, поки командою керував Георгій Цецадзе. Але з приходом у якості виконуючого обов'язки головного тренера Віталія Шумського, команда зуміла здобути дві сенсаційні мінімальні перемоги над «Ворсклою» та «Десною» (по 1:0), через що витіснила сусідів за містом в особі «Руху» на останню сходинку турнірної таблиці.

«Інгулець» продемонстрував упевнений старт поєдинку, забравши м'яча у суперників, проте з п'яти перших спроб ударів жодного разу не зміг направити м'яч у ворота. Команда Лавриненка показувала комбінований стиль атак із довгих і коротких передач, а на вістрі регулярно опинялася пара Бартулович – Сітчінава. Лише під кінець першої півгодини зустрічі гостям вдалося загострити ситуацію граничним чином.

Послідовні моменти з невдалим ударом зі штрафного в ліву дев'ятку від Бартуловича, неточною спробою замкнути простріл із правого флангу на ближню штангу від Балана, і постріл над воротами в миттєвій контратаці від Сітчінави були дійсно гольовими можливостями, але не були завершені належним чином. Головного тренера «козаків» це розлютило, після чого він зірвався на футболіста суперників, Кравчука, який, на його думку, симулював фол з боку Лупашка.

Навряд чи цей епізод безпосередньо вплинув на футболіста, проте під завісу тайму «Інгулець» отримав право на пенальті саме після гри рукою з боку Кравчука. Ситуація була на межі комічною: Мкомола пробивав з центру штрафного майданчика, суперник підставив заборонену для гри частина тіла, м'яч все одно опинився в сітці, але арбітр все одно вирішив скасовувати взяття воріт на користь одинадцятиметрового. Добре, що Бартулович влучив точно в правий верхній кут, в іншому випадку – Лавриненка було б важко стримати в технічній зоні.

«Львів» мало був помітний в атаці за ходом першого тайму, але з першого ж серйозного удару вбік чужих воріт зумів оформити забитий м'яч. У компенсований час перед відходом на перерву в правому фланзі штрафного подачу зі стандарту прийняв Сабіно, після чого пробив точно під дальню штангу. Рівність за рахунком не могла влаштовувати гостей, адже з їхнього боку перший тайм наближався до найкращого виконання в поточному сезоні.

Після перерви гра почала йти на три у рівному ступені можливих результати. Не дуже активний стартовий відрізок змінила короткочасна активність «Львова» у чужому штрафному, однак суперники не тільки зуміли вистояти в обороні, але ще і провели гол у відповідь. На 74-й хвилині боковий арбітр вчинив справжнє футбольне «вбивство», скасувавши взяття воріт з боку Коваленка через помилкову фіксацію у гравця оффсайду.

Господарі могли підловити суперника на психологічному чинникові, але дурним чином отримали додаткові попередження за емоції, які привели до двох вилучень в проміжку між 79-й і 87-й хвилинами. У чисельній перевазі «Інгулець» окупував чужий штрафний, але голкіпер Костик у черговий раз зумів принести своїй команді очки, показавши чудову гру на лінії. Чергова нічия для «козаків», восьма зі старту сезону.

У наступному турі ПФК «Львів» зіграє гостьовий поєдинок проти донецького «Олімпіка», а петрівський «Інгулець» у Кропивницькому прийматиме донецький «Шахтар».

Українська Прем'єр-ліга. Тур 12.

«Львів» - «Інгулець» - 1:1

 Бартулович (41, пенальтi) - Сабіно (45+2).

 Грисьо (17), Міхобі (22), Кравчук (41), Шина (55), Якимець (77) - Сiчiнава (32), Лупашко (39), Мкомола (45+1), Бартулович (55), Балан (83)

  Грисьо (79), Шина (88)

«Львів»: Костик, Якимець, Махмутович, Кравчук (Закарків, 62), Міхобі, Грисьо, Сабіно, Казлаускас (Клименчук, 70), Чiряк (Романчук, 89), Шина, Нич.

Запас: Ременяк, Айнсалу, Ернест, Філіпе, Пєньков, Сергєєвич.

«Інгулець»: Шуст, Балан, Семенко, Павлов, Квасний (Синьогуб, 84), Лупашко (Коваленко, 69), Кучеренко, Бартулович, Запорожець, Мкомола (Козак, 53), Сiчiнава.

Запас: Плохотнюк, Білоцерківець, Кринська, Фатєєв, Шишка, Янаков.

Арбітр: Ярослав Козик (Україна)

Стадіон: «Арена Львів» (Львів)

ЛЬВІВ - ІНГУЛЕЦЬ ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ростик Карпа
Головною дієвою особою в цьому матчі був мабуть суддя козік... 11 жовтих карток, 43 фола, 2 видалення, гол інгульця у першому таймі але чомусь цього щей з пінальті перебивали, далі чистий гол Інгульця в другому таймі який не зарахували.... Я вболіваю за Львів але рахую що суддя був сьогодні повним імпотентом, він тупо не давав грати.... Нам дійсно потрібен вар.....
Istm
начебто другий гол Інгульця був чистий.